007

[FOTO/VIDEO] Najbrži Land Rover svih vremena u epskoj potjeri! Pogledajte scene sa snimanja novog Jamesa Bonda

16.09.2021 u 10:54

Bionic
Reading

Range Rover Sport SVR podiže luksuzne performanse na nove visine s poboljšanom dinamikom vožnje i snažnim V8 motorom s 575 KS, a može ubrzati od 0 do 100 km/h za 4,5 s uz najveću brzinu od 283 km/h, što ga čini najbržim Land Roverom ikada

Range Rover Sport SVR odlazi off-road u potjeru za Jamesom Bondom u najnovijem videu sa scena snimanja filma No Time To Die, koji dolazi u kina od 30. rujna. Akcijska vozila i kaskaderi na novom filmu o Jamesu Bondu doveli su do krajnosti najmoćniji Land Rover ikad napravljen. Novi video daje okus akcije velike brzine dok tim objašnjava zašto je Range Rover SVR savršen za taj posao.

Niz potjere stavlja luksuzni performans SUV u središte akcije, predvođen oskarovskim specijalnim efektima i nadzornikom vozila Chrisom Corbouldom i koordinatorom vratolomije Lee Morrisonom.

Lee Morrison, koordinator vratolomija, je rekao: 'Zaista sam želio snimiti Bondovu sekvencu potjere izvan ceste, u zaista izazovnom okruženju, a Range Rover Sport SVR bio je savršen izbor za ovaj dio priče. Snimamo sve stvarno pa smo to doveli do apsolutnog maksimuma, a potjera obećava da će biti jedan od nezaboravnih trenutaka u filmu.'

Range Rover Sport SVR - NO TIME TO DIE Izvor: Promo fotografije / Autor: Land Rover

Range Rover Sport SVR podiže luksuzne performanse na nove visine s poboljšanom dinamikom vožnje i snažnim V8 motorom s 575 KS, što ga čini savršenim izborom za tu ulogu. Može ubrzati od 0 do 100 km/h za 4,5 sekundi uz najveću brzinu od 283 km/h, što ga čini najbržim Land Roverom ikada.

SVR-ovi korišteni u filmu No Time To Die imaju isti posebno podešeni ovjes kao i serijski modeli - osmišljeni od strane inženjera u odjelu Land Rover Special Vehicle Operations kako bi pružili osjetljivije upravljanje i strožu kontrolu karoserije bez ugrožavanja udobnosti.

Par modela Eiger Grey sive boje opremljen je alu-felgama od 22 cola u Narvik Black crnoj boji i opcijskim paketom od karbona, koji uključuje otvore na prednjim branicima od sjajnih karbonskih vlakana, donje usisnike branika, rešetku i ogledala. Opcijski lagani poklopac motora s ventilacijskim otvorom od ugljičnih vlakana SVR ima završnu obradu u boji karoserije u No Time To Die, ali se također može izvesti s izloženim središnjim dijelom od ugljičnih vlakana.

Finbar McFall, Land Rover Brand te Jaguar i Land Roverov direktor marketinga je rekao: 'SVR-ovi Range Rover Sport u No Time To Die-u postižu jedinstvenu mješavinu prikrivenosti i performansi. Sada možete ponoviti ovu kombinaciju i proslaviti izlazak 25. Bondovog filma jednim klikom na konfiguratoru Land Rovera.'

Range Rover, originalni luksuzni SUV, svjetsku je premijeru doživio 1970. Od tada je obitelj narasla s modelima Range Rover Sport, Evoque i Velar. No Time To Die će također predstavljati odjel Range Rover Classic uz tri Defendera i Land Rover serije III.

Land Rover ima dugogodišnje partnerstvo s EON Productions i filmovima o Jamesu Bondu, koje je započelo 1983. godine kada se u listopadu pojavio Range Rover kabriolet. Nedavno, 2015. godine, Range Rover Sport je 'glumio' u glavnim akcijskim nizovima u filmu Spectre.

No Time To Die je režirao Cary Joji Fukunaga, a glumi Daniel Craig, koji se peti i posljednji put vraća kao James Bond 007 Iana Fleminga. Film će u kina stići 30. rujna u Velikoj Britaniji putem Universal Pictures International i u SAD -a 8. listopada od Metro Goldwyn Mayer-a (MGM) preko njihove marke United Artists Releasing.