007

[FOTO] Želite kupiti automobile iz filma o Jamesu Bondu? Evo prilike!

09.08.2022 u 08:13

Bionic
Reading

Automobili Defender, Range Rover i Jaguar iz 'No Time To Die', najnovijeg filma o tajnom agentu 007, nalaze se među predmetima koji se prodaju na aukciji u povodu obilježavanja 60 godina filmova o Jamesu Bondu

Automobili Defender, Range Rover i Jaguar iz najnovijeg filma o tajnom agentu 007 'No Time To Die' (kod nas preveden 'Za smrt nema vremena') nalaze se među predmetima koji se prodaju na aukciji u povodu obilježavanja 60 godina filmova o Jamesu Bondu.

U ponudi će biti dva Defendera i Range Rover Sport SVR, predvođeni Defenderom 110 (procjena: 300.000-500.000 funti) poznatim po svojim kaskaderskim scenama na svim terenima u 'No Time To Die'. Od njegove prodaje korist će imati britanski Crveni križ. Aukcijski lot ima jedinstveni VIN (identifikacijski broj vozila) 007. Jedan od 10 Defendera korištenih tijekom snimanja, također je korišten u promotivnim aktivnostima prije izlaska filma.

'60 Years of Bond' logo

Defender 110 V8 Bond Edition, kreiran od strane SV Bespoke odjela i inspiriran specifikacijama Defendera u 'No Time To Die', također ide na dražbu (procjena: 200.000-300.000 funti). Samo 300 izdanja Bond serije bilo je dostupno diljem svijeta, a ova verzija ima jedinstveni logo '60 Years of Bond' ugraviran na rubu ploče s instrumentima. Ovo vozilo je specifikacija za Ujedinjeno Kraljevstvo, u potpunosti je legalno za ceste i bit će prodano u korist dobrotvorne organizacije Tusk.

Range Rover Sport SVR kaskaderski auto (procjena: 80.000-120.000 funti) također je glumio u brzoj potjeri na svim terenima 'No Time To Die' i bio je jedan od šest isporučenih za snimanje.

Izabran od strane kaskaderskog tima filma kao savršen automobil za potjeru, Jaguar XF (procjena: 50.000 – 70.000 funti) jedan je od dva koja su se pojavila u predodjavnoj sekvenci filma. Proganjali su Jamesa Bonda (Daniel Craig) i Madeleine Swann (Léa Seydoux) uskim, krivudavim ulicama Matere u južnoj Italiji.

  • +14
Defender, Range Rover i Jaguar iz 'No Time To Die' Izvor: Promo fotografije / Autor: Nick Dimbleby

Jedinstveni dio povijesti

'Defender, Range Rover i Jaguar bili su u središtu akcije u 'No Time To Die'. Svaki automobil predstavlja jedinstveni dio povijesti Jamesa Bonda za koji smo sigurni da će ga kolekcionari rado posjedovati i drago nam je što možemo podržati naše dobrotvorne partnere kroz njihovu prodaju. Uz tako veliku potražnju za Defender V8 Bond Edition, također se nadamo da će ova posebna jednokratna verzija s logotipom '60 years of Bond' privući oduševljenog kupca.' rekao je Nick Collins, Izvršni direktor programa za vozila Jaguar Land Rovera.

Službena dvodijelna dobrotvorna rasprodaja, 'Šezdeset godina Jamesa Bonda', uključuje ukupno 60 lotova. Online prodaja bit će otvorena za nadmetanje od 15. rujna do Dana Jamesa Bonda 5. listopada predstavljajući 35 lotova koji obuhvaćaju dvadeset i pet filmova s ​​posterima, rekvizitima, kostimima, suvenirima i iskustvima. Kaskaderski automobili Defender, Range Rover i Jaguar nalaze se među 25 lotova na dražbi uživo koju će održati Christie’s i EON Productions u Londonu 28. rujna samo uz pozivnicu. Obožavatelji i kolekcionari diljem svijeta moći će licitirati online koristeći Christie’s Live uslugu.