Agent 007

[FOTO/VIDEO] Spektakularne scene sa snimanja Jamesa Bonda: Novi Land Rover Defender skače 30-tak metara

17.02.2020 u 15:36

Bionic
Reading

Nekoliko automobila Defender su izloženi daljnjim ekstremnim testovima, jer profesionalni filmski kaskaderi ovim terenskim vozilima jure velikom brzinom kroz močvare i rijeke

Da je novi Land Rover Defender doista iznimno sposoban terenac, jedan od još samo nekoliko preostalih, dokazuju i ekskluzivne scene sa snimanja najnovijeg filma 'No Time To Die' (Za smrt nema vremena) o najčuvenijem tajnom agentu britanskog MI6, Jamesu Bondu.

Evo i kratkog sinopsisa 25. po redu filma o tajnom agentu 007. James Bond je napustio aktivnu službu i uživa u mirnom životu na Jamajci. Njegov je mir kratkotrajan kad se njegov stari prijatelj Felix Leiter iz CIA-e pojavi i zatraži pomoć. Misija za spašavanje otetog znanstvenika pokaže se daleko opasnijom nego što se očekivalo, vodeći Bonda na trag misterioznog negativca naoružanog opasnom novom tehnologijom. Inače, glavnog negativca u najnovijem filmu o Bondu glumi, Oskarom ovjenčani glumac Rami Malek.

Land Rover Defender na snimanju filma 'No Time To Die' Izvor: Promo fotografije / Autor: Land Rover/EON Productions

Defenderi korišteni u filmu, koji će svoju svjetsku premijeru imati u Velikoj Britaniji 2. travnja 2020., bili su prvi automobili koji su sišli s proizvodne trake u Land Roverovoj tvornici Nitra u Slovačkoj, a temelje se na modelu Defender 110 X u Santorini Black boji, sa zatamnjenim kliznim pločama sprijeda i straga, 20-colnim tamnim felgama i posebnim off-road gumama. Televizijska reklama Land Rovera za novi model Defendera pokazuje njegovu sposobnost na teškim terenima. Reklama možda i najbolje dočarava što sve možete očekivati od novog Defendera.

Nekoliko automobila Defender su izloženi daljnjim ekstremnim testovima, jer profesionalni filmski kaskaderi ovim terenskim vozilima jure velikom brzinom kroz močvare i rijeke. Slijed potjere u filmu No Time To Die vodio je koordinator za filmske vratolomije, Lee Morrison koji je radio zajedno s dobitnikom Oscara i specijalnim efektima, supervizorom akcijskih vozila Chrisom Corbouldom.

Lee Morrison je izjavio: 'Pogurnuli smo Defender dalje nego što smo vjerovali kako bi stvorili maksimalno uzbuđenje, te pružili obožavateljima uvid u beskompromisni izazov stvaranja nevjerojatne sekvence potjere kakve smo trebali za ptrebe filma No Time To Die'.

Nick Collins, direktor linije vozila Land Rover Defender, rekao je: 'Razvili smo novi testni standard za Defender, najizazovniji ikad jedinstveni za ovo vozilo. Fizička snaga i izdržljivost mjeri se brojnim različitim testovima, uključujući test skoka preko mosta koji nam je dao povjerenje da pružimo ono što je kaskaderska ekipa trebala stvoriti za No Time To Die, bez izmjena strukture karoserije osim ugradnje zaštitnog kaveza'.

Land Rover već dugi niz godina surađuje s tvrtkom EON Productions na filmovima o Bondu, a ta je suradnja započela 1983. kada se u filmu Octopussy pojavio Range Rover Convertible. Ovogodišnji film sadrži neka od najprestižnijih vozila Land Rovera, jer uz 10 vozila Defender, svoje uloge imaju i Range Rover Sport SVR, Land Rover III i Range Rover Classic.

Land Rover Defender na snimanju novog filma o Jamesu Bondu Izvor: Promo fotografije / Autor: Land Rover/EON Productions