sjajan povod

[FOTO] Upoznajte jednokratne modele Sharyaq i Prediaq: Škoda predstavila dva SUV-a u bojama NHL momčadi

10.10.2022 u 16:09

Bionic
Reading

Najjača svetska liga hokeja na ledu se ponovo vratila u Prag s jedinstvenim parom maskota na četiri kotača, nastalim iz modela Škoda Kodiaq i Enyaq iV

Češka je poznata po svojoj strasti prema hokeju na ledu, ali i po ljubiteljima automobila i posebno modelima Škode, sjajnog češkog proizvođača automobila. I kad se te dvije strasti spoje u jedno, onda dobijamo dva posebna jednokratna modela: Sharyaq i Prediaq.

Povod za nastanak ova dva modela je i više nego opravdan, jer je proteklog vikenda najjača svjetska hokejska liga, američko-kanadski NHL stigao u Europu po deveti put. Naime, dvije NHL momčadi: San Jose Sharksi i Nashville Predatorsi su u Pragu odigrale prva dva uvodna susreta regularne NHL Global Series 2022. sezone.

Poznato je kako je Škoda dugogodišnji pobornik hokeja na ledu, stoga ne čudi da je češki proizvođač automobila osjetio potebu uključiti se i u ovaj poseban događaj.

Zvijezde popratnog programa dva su automobila prilagođena da izraze duh dviju američkih momčadi. Njihova imena su Prediaq i Sharyaq, a njihov kitnjasti izgled osmišljen je da uvuče navijače u atmosferu NHL-a. Na prvi pogled, ovo su jednostavno kreacije koje oduzimaju dah, ali na drugi pogled svatko će prepoznati prepoznatljive karakteristike dva Škodina modela, a to su Kodiaq i Enyaq iV.

'Željeli smo ići putem odabira dva modela slične veličine, a također nam se svidio kontrast između potpuno električnih i konvencionalnih pogonskih sustava,' kaže Vítězslav Pelc, koji je bio Škodin zaposlenik odgovoran za transformaciju automobila u nekonvencionalne timske maskote.

  • +6
Škoda Sharyaq i Prediaq Izvor: Promo fotografije / Autor: Škoda

Automobili poštuju boje momčadi: Prediaq je pretežno žut poput dresova Predatorsa, Sharyaq je crno-plav poput Sharksa. Osim šarenih naljepnica, automobile krase i 3D značajke. 'U suradnji s partnerom razvili smo fleksibilnu rebrastu kompozitnu strukturu. Poliuretanska pjena različite tvrdoće postupno je nanošena na ovu osnovnu strukturu kako bi se omogućilo prirodno mrdanje peraja, repa i grive,' objašnjava Pelc.

Ako vas zanima kako je prošao sraz ove dvije NHL momčadi, onda treba reći da su Nashville Predatorsi pobijedili u obje odigrane utakmice u O2 Areni u Pragu. Prvo su odigrali 4-1 protiv San Jose Sharksa u petak u NHL Global Series 2022. otvorivši regularnu sezonu NHL-a i ponovno u subotu, 3-2.