SVJETSKA PREMIJERA

[FOTO] Ovo je novi Kia Niro, prikazan je na sajmu mobilnosti u Seulu

Potpuno novi Kia Niro

Potpuno novi Kia Niro

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Snažan utjecaj koncepta Habaniro 2019. očituje se u Nirovom vanjskom dizajnu s njegovim elegantnim i odvažnim izgledom crossovera i visokotehnološkom dvobojnom karoserijom

Kia je predstavila potpuno novi Niro na sajmu mobilnosti u Seulu 2021., čiji je cilj učiniti održivu mobilnost dostupnom svima. Potpuno novi Niro, prema korejskom proizvođaču automobila, utjelovljuje Kijinu predanost izgradnji održivije budućnosti. Kao sastavni dio Kijine rastuće ekološke linije, novi će model odgovarati složenim potrebama potrošača svjesnih održivosti.

Potpuno novi Kia Niro

Potpuno novi Kia Niro

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

'Kia nastavlja poduzeti korake prema održivijoj budućnosti, pozivajući sve da se pridruže pokretu u novu eru mobilnosti', rekao je Ho Sung Song, predsjednik i izvršni direktor Kije. 'Potpuno novi Kia Niro olakšava prakticiranje održivog načina života sa svojim ekološkim materijalima, naprednom tehnologijom i električnim pogonskim sklopovima, a istovremeno ispunjava praktične potrebe kupaca.'

Dizajn usmjeren prema budućnosti

Potpuno redizajniran iz temelja, potpuno novi Niro razvijen je u skladu s filozofijom dizajna tvrtke Opposites United, ispunjavajući etos 'Joy for Reason'. Potrebna je inspiracija iz prirode u dizajnu i odabiru boje, materijala i završne obrade kako bi se uspostavila savršena ravnoteža između ekološki odgovornog pristupa i pogleda usmjerenog na budućnost.

Potpuno novi Kia Niro

Potpuno novi Kia Niro

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Snažan utjecaj koncepta Habaniro 2019. očituje se u Nirovom vanjskom dizajnu s njegovim elegantnim i odvažnim izgledom crossovera i visokotehnološkom dvobojnom karoserijom. Široki stražnji stup pojačava protok zraka radi poboljšanja aerodinamike i stapa se sa stražnjim svjetlima u obliku bumeranga.

Kijino 'tigrovo lice' s potpisom transformirano je za potpuno novi Niro i sada se proteže od haube, sve do robusnog blatobrana ispod. Suvremeni dizajn prednjeg dijela dovršen je upečatljivim LED DRL (dnevnim svjetlima) koji stvaraju samopouzdanje i upečatljiv izgled na cesti.

Jedinstveni vertikalni dizajn stražnjih svjetala naglašava aerodinamiku i tehnologiju. Svojim snažnim ramenima i uspravnim prozorima prati širok i stabilan položaj vozila. Stražnji dizajn Nira spaja jednostavne površinske obrade s dinamičnim dijelovima kako bi se naglasila modernost i pružila još jedna točka privlačnosti za potrošače.

  • +3

Potpuno novi Kia Niro

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

'Greenzone Drive Mode'

Učinkovita aerodinamika i održivi materijali ujedinjeni su kroz dizajn koji spaja. Ova kombinacija nudi prostranost i izgled SUV-a. Nadalje, Kia uvodi 'Greenzone Drive Mode' koji automatski prebacuje (P)HEV u EV način vožnje kako bi se zadovoljila potražnja za rješenjima održive mobilnosti. Prilikom vožnje u zelenim zonama kao što su stambena područja ili obližnje škole i bolnice, vozilo automatski koristi električnu energiju na temelju navigacijskih znakova i podataka o povijesti vožnje. Također prepoznaje omiljena mjesta vozača, uključujući dom i ured registrirane u navigacijskom sustavu kao zelena zona.

Inače, potpuno novi Niro će bit dostupan s HEV, PHEV i EV pogonskim sklopovima.

Potpuno novi Kia Niro

Potpuno novi Kia Niro

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Održivi materijali

Kao jasna izjava Kijine predanosti održivosti i pokazatelj budućeg razvoja modela, potpuno novi Kia Niro prikazuje nove reciklirane materijale unutar kabine. Obloga je izrađena od recikliranih tapeta, sjedala su izrađena od Bio PU s Tencelom od lišća eukaliptusa, a boja bez BTX koristi se na panelima vrata kako bi se smanjio utjecaj na okoliš i smanjio otpad. Ova 'free paint' boja je na bazi vode koja ne sadrži izomere benzena, toluena i ksilena.

Potpuno novi Kia Niro

Potpuno novi Kia Niro

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Unutrašnjost kabine

Smještena u središnjoj liniji krivulja oko prednjih putnika s horizontalnim i dijagonalnim linijama koje se međusobno suprotstavljaju stvarajući smirujuću, ali nepravilnu estetiku. Elegantna središnja konzola jednostavna je za rukovanje i ima ručicu mjenjača s elektroničkim biranjem. Postavljen je na široku crnu površinu visokog sjaja za jednostavan i moderan izgled. Audio-vizualni zaslon i otvori za ventilaciju ugrađeni su u dijagonalne praznine modernog dizajna pločice, dok ambijentalna rasvjeta pojačava osjetila i stvara ugodan interijer.

Tanka, suvremena sjedala povećavaju prostranost, udobnost i stil primjenom visokotehnološkog mehanizma laganog sjedala. Stražnji poklopac naslona za glavu uključuje prikladnu vješalicu za kapute, dok tanke dimenzije naslona za glavu doprinose povećanju osjećaja prostora.

Potpuno novi Kia Niro

Potpuno novi Kia Niro

Izvor: Promo fotografije / Autor: KIA

Potpuno novi Niro bit će izložen na sajmu mobilnosti u Seulu od 25. studenog do 5. prosinca, a bit će dostupan od sljedeće godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!