ATRAKTIVAN TUNING

[FOTO] Ovaj prerađeni VW Up GTI privlači poglede; vesela sportska jurilica lijep je primjer dobre prerade

25.11.2020 u 14:46

Bionic
Reading

Dojmljivi mališan od 0 do 100 km/h ubrzava u samo 8,8 sekundi, a najveća mu je brzina gotovo 200 km/h

Potpuna preinaka Volkswagen up! GTI-ja kod poznatog bugarskog tunera automobila Vilner Studija iz Sofije svidjela nam se već na prvu. A s obzirom na njegov motor i samo jednu tonu težine vozila, svakako će privući i poglede ljubitelja modela Golf GTI MK1.

Tu je dobro poznata GTI kvaliteta s tipičnim oznakama poput crvenih i crnih ukrasnih pruga, raznih GTI logotipa, aluminijskih naplataka u veličini 17 cola i GTI maske hladnjaka sa saćastom strukturom. Uz to, sportski krovni spojler iznad vrata prtljažnika i kao vrhunac tu je naravno trocilindrični TSI 1-litreni turbo motor snage 115 KS i okretnim momentom od 200 Nm.

Ubrzanje ovog Up-a od 0 do 100 km/h je samo 8,8 sekundi, a najveća brzina gotovo 200 km/h. Novi sportski ovjes snižava mališana iz Wolfsburga za 15 mm, a GTI preinake se nalaze ne samo izvana već i u unutrašnjosti.

Primjerice, s presvlakama za sjedala, kožnim volanom iz Golfa GTI i sadržajima poput ambijentalne rasvjete, automatskom klimom, grijanjem sjedala, tempomatom, parkirnim senzorima, pa čak i sustavom upozorenja na sudar. Unutrašnjost up! GTI-a zapravo je jedna od najljepših u svojoj klasi čak i bez preinaka.

Uzorak tartan tkanine na sjedalima, crveno obojena nadzorna ploča i cool kontrastni šavovi na volanu prava su formula za povratak retro mode. Izvana se nalazio svemirski dizajn folije s geometrijskim oblicima u crnoj, sivoj i crvenoj boji na osnovi up! GTI-ja koji je prilagodio Milltek, a koji je Vilner Garage preuzeo, ali nije u cijelosti kopirao. Umjesto toga, projekt Vilner opremljen je detaljima prema želji vlasnika poput startnog broja '21' umjesto onog kod britanskog tunera Millteka '35'. U osnovi, Vilner je ovaj put tek ponešto napravio daljnje promjene. U kabini su dijelovi središnje konzole i obloge vrata prekriveni sivom baršunastom tkaninom s natpisom GTI, ali i to je posve dovoljno.

  • +13
VW up! GTI by Vilner Studio Izvor: Promo fotografije / Autor: Vilner Studio