product design

[FOTO] Nissan Ariya osvojio Red Dot nagradu u kategoriji dizajna proizvoda

  • Autor: Z.M.
  • Zadnja izmjena 08.04.2022 16:13
  • Objavljeno 08.04.2022 u 17:15
Nissan Ariya osvojio Red Dot nagradu u kategoriji dizajna proizvoda

Nissan Ariya osvojio Red Dot nagradu u kategoriji dizajna proizvoda

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Elegantan dizajn modela Ariya spaja Nissanovu stručnost u proizvodnji električnih vozila s najnovijim povezanim tehnologijama, čime otvara novo poglavlje u Nissanovoj priči o električnim vozilima

Nissan je objavio da je njihov novi potpuno električni crossover Nissan Ariya osvojio prestižnu nagradu za dizajn Red Dot u kategoriji dizajna proizvoda. Ovo je sedmi put da Nissan osvaja ovu nagradu.

Nissan Ariya novi potpuno električni coupé-crossover na F1 stazi u Monaku

Nissan Ariya novi potpuno električni coupé-crossover na F1 stazi u Monaku

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Ariya je nagrađena za izvanredne inovacije kao električno vozilo i za visokokvalitetan dizajn temeljen na Nissanovom jedinstvenom konceptu 'bezvremenskog japanskog futurizma'.

Red Dot nagrada za dizajn

Red Dot nagrada za dizajn

Izvor: Promo fotografije / Autor: Red Dot

Osnovana 1955. godine, nagrada za dizajn Red Dot jedna je od najvećih svjetskih nagrada za dizajn, koju organizira Design Zentrum Nordrhein-Westfalen (Dizajn centar Nordrhein-Westfalen) u Njemačkoj.

Ove je godine žiri sastavljen od 50 proizvođača i dizajnera raznih industrijskih proizvoda odabrao pobjednike na temelju devet dizajnerskih elemenata, kao što su estetika, funkcionalnost, kvaliteta, ergonomija, izdržljivost i inovativnost. Za kategoriju dizajna proizvoda pristiglo je oko 7900 prijava iz 60-ak zemalja.

Elegantan dizajn modela Ariya spaja Nissanovu stručnost u proizvodnji električnih vozila s najnovijim povezanim tehnologijama, čime otvara novo poglavlje u Nissanovoj priči o električnim vozilima. Ariya nudi snažna ubrzanja i uglađen i tihi rad. Salonski uređena unutrašnjost stvara ugodno ozračje za vozača i putnike.

Izvršni direktor Nissana Makoto Uchida

Izvršni direktor Nissana Makoto Uchida

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Taavura Grupa preuzima distribucijske aktivnosti marke Nissan u Hrvatskoj

Nakon što je postignut dogovor između Nissanovog partnera iz Alijanse, društva Renault, i Taavura Grupe o preuzimanju distribucijskih aktivnosti Renault Grupe u Hrvatskoj, Nissan objavljuje da će Taavura Grupa biti novi distributer Nissanovih vozila, rezervnih dijelova i usluga na području Republike Hrvatske.

Taavura Grupa će također preuzeti Nissanove prodajne i post-prodajne aktivnosti u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Albaniji i Sjevernoj Makedoniji. 

Ova transakcija predana je na provjeru i odobrenje relevantnim tijelima za zaštitu tržišnog natjecanja a početak rada nove organizacije predviđen je u ljeto 2022.

Zahvaljujući bogatom iskustvu u automobilskom sektoru, stavljanjem kupca u središte i progresivnim pristupom prodaji, Taavura Grupa osigurat će snažnu podršku Nissanu u Hrvatskoj i pripremit će marku za budućnost i održiv rast, u skladu s interesima naših kupaca i maloprodajnih partnera.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!