product design

[FOTO] Nissan Ariya osvojio Red Dot nagradu u kategoriji dizajna proizvoda

08.04.2022 u 17:15

Bionic
Reading

Elegantan dizajn modela Ariya spaja Nissanovu stručnost u proizvodnji električnih vozila s najnovijim povezanim tehnologijama, čime otvara novo poglavlje u Nissanovoj priči o električnim vozilima

Nissan je objavio da je njihov novi potpuno električni crossover Nissan Ariya osvojio prestižnu nagradu za dizajn Red Dot u kategoriji dizajna proizvoda. Ovo je sedmi put da Nissan osvaja ovu nagradu.

Ariya je nagrađena za izvanredne inovacije kao električno vozilo i za visokokvalitetan dizajn temeljen na Nissanovom jedinstvenom konceptu 'bezvremenskog japanskog futurizma'.

Osnovana 1955. godine, nagrada za dizajn Red Dot jedna je od najvećih svjetskih nagrada za dizajn, koju organizira Design Zentrum Nordrhein-Westfalen (Dizajn centar Nordrhein-Westfalen) u Njemačkoj.

Ove je godine žiri sastavljen od 50 proizvođača i dizajnera raznih industrijskih proizvoda odabrao pobjednike na temelju devet dizajnerskih elemenata, kao što su estetika, funkcionalnost, kvaliteta, ergonomija, izdržljivost i inovativnost. Za kategoriju dizajna proizvoda pristiglo je oko 7900 prijava iz 60-ak zemalja.

Elegantan dizajn modela Ariya spaja Nissanovu stručnost u proizvodnji električnih vozila s najnovijim povezanim tehnologijama, čime otvara novo poglavlje u Nissanovoj priči o električnim vozilima. Ariya nudi snažna ubrzanja i uglađen i tihi rad. Salonski uređena unutrašnjost stvara ugodno ozračje za vozača i putnike.

Taavura Grupa preuzima distribucijske aktivnosti marke Nissan u Hrvatskoj

Nakon što je postignut dogovor između Nissanovog partnera iz Alijanse, društva Renault, i Taavura Grupe o preuzimanju distribucijskih aktivnosti Renault Grupe u Hrvatskoj, Nissan objavljuje da će Taavura Grupa biti novi distributer Nissanovih vozila, rezervnih dijelova i usluga na području Republike Hrvatske.

Taavura Grupa će također preuzeti Nissanove prodajne i post-prodajne aktivnosti u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Albaniji i Sjevernoj Makedoniji. 

Ova transakcija predana je na provjeru i odobrenje relevantnim tijelima za zaštitu tržišnog natjecanja a početak rada nove organizacije predviđen je u ljeto 2022.

Zahvaljujući bogatom iskustvu u automobilskom sektoru, stavljanjem kupca u središte i progresivnim pristupom prodaji, Taavura Grupa osigurat će snažnu podršku Nissanu u Hrvatskoj i pripremit će marku za budućnost i održiv rast, u skladu s interesima naših kupaca i maloprodajnih partnera.