UOČI PREMIJERE

[FOTO] Najavljen osvježeni Kodiaq: Najveći Škodin SUV će dobiti vizualna i tehnička poboljšanja

01.04.2021 u 16:54

Bionic
Reading

Škodina SUV obitelj od 2016. godine uključuje modele Kamiq, Karoq, Enyaq iV i Kodiaq

Škoda je objavila tri dizajnerske skice koje pružaju prvi uvid u revidirani SUV Škoda Kodiaq. Njihov najveći SUV, koji je dostupan i u verziji sa sedam sjedala, označio je početak uspješne kampanje SUV modela Škode 2016. godine.

Svjetska premijera osvježenog Kodiaqa održat će se 13. travnja, a proizvođač najavljuje da će imati osvježen izgled i tehnološka poboljšanja.

Prva dizajnerska skica prikazuje još upečatljiviji prednji dio osvježenog Kodiaqa, a osim redizajniranog poklopca motora, novi izgled karakterizira i uspravnija, šesterokutna rešetka Škode s impresivnim dvostrukim letvicama. Farovi, koji su tanji nego u prethodnika, kombiniraju se sa svjetlima za maglu smještenim dolje kako bi stvorili 'novo lice s četiri oka'. Još jedna primjetna nova značajka je redizajnirana prednja pregača, sa širim središnjim usisnikom zraka uokvirenim elementima obloge u obliku slova L s obje strane i umetkom s aluminijskim izgledom.

Druga detaljnija skica pokazuje preuređena prednja svjetla. Jasno prikazuje dva LED modula smještena jedan na drugi, stvarajući karakterističan svjetlosni potpis. Treća skica pokazuje da oštro nacrtana stražnja svjetla sada imaju i umanjeni izgled, koji zrcale ona s prednje strane. Sadrže kristalne strukture s potpisom marke i tvore ravniju verziju klasičnog Škodinog C dizajna.

Dolazak Kodiaqa 2016. označio je početak trenutne obitelji SUV-a Škoda i nomenklature modela koji koriste imena koja počinju s K i završavaju sa Q, uz iznimku modela Enyaq iV. Ova iznimka u prvom slovu njihovog najnovijeg modela je i logična, jer 'E' sugerira da se radi o njihovom prvom potpuno električnom SUV-u. Njihova SUV obitelj od 2016. godine uključuje modele od najmanjeg prema najvećem: Kamiq, Karoq, Enyaq iV i Kodiaq.

Škoda Kodiaq je otkako se nalazi na tržištu proizveden u preko 600.000 prijeraka, i nudi se na 60 tržišta širom svijeta.