kadrovske promjene

[FOTO] Dizajnerske promjene u Daciji: David Durand novi je direktor odjela za dizajn rumunjske marke

13.05.2022 u 14:42

Bionic
Reading

Od 2020. obnaša dužnost voditelja dizajna karoserija za marku Dacia gdje je doprinjeo dizajnu konceptnog automobila Bigster, koji je utjelovio evoluciju marke Dacia

Dacia, rumunjska marka u velikom usponu Renaukt grupe, je objavila kako od 11. svibnja David Durand postaje potpredsjednik odjela za dizajn marke Dacia te se pridružuje upravljačkom odboru pod vodstvom Denisa Le Vota, glavnog direktora marki Dacia i Lada. Odgovarat će Laurensu van den Ackeru, izvršnom potpredsjedniku Odjela za dizajn Renault Grupe i članu upravnog odbora Renault Grupe.

Durand će na ovoj poziciji naslijediti Milesa Nürnbergera koji tvrtku napušta zbog osobnih razloga i kako bi se posvetio drugim profesionalnim izazovima.

David Durand (49) završio je visoku školu za dizajn École supérieure de design Strate Collège u Parizu. Karijeru je započeo u Renault Grupi 1997. kao dizajner karoserija. Povjeren mu je dizajn konceptnih automobila Koleos 1999. i Ellipse 2002.

Od 2002. Do 2009. David Durand je radio u satelitskim dizajnerskim centrima u Barceloni (Španjolska), Seulu (Južna Koreja) i Sao Paulou (Brazil). Na temelju međunarodnog iskustva 2011. stekao je titulu voditelja dizajna za globalna vozila. Zatim je pridonio načelu Dizajna u skladu s troškovima, a time i uspjehu marke Dacia.

Od 2020. obnaša dužnost voditelja dizajna karoserija za marku Dacia gdje je doprinjeo dizajnu konceptnog automobila Bigster, koji je utjelovio evoluciju marke Dacia.

11. svibnja David Durand je imenovan direktorom odjela za dizajn marke Dacia i postaje članom Upravnog odbora poslovnih jedinica Dacia i Lada.

David Durand odrastao je u kreativnom okruženju roditelja arhitekata. Strastveni je ljubitelj dizajna, klasičnih automobila, restauracije motocikala, arhitekture i suvremene umjetnosti. Također je ljubitelj jedrenja i dva je puta prejedrio Atlantik. 

'Radujem se suradnji s Davidom kako bismo se uhvatili u koštac s izazovima mobilnosti budućnosti. Njegova kreativnost, iskustvo i sklonost inovacijama nadaleko su poznati, i unutar naše organizacije i u širem krugu automobilske industrije. Također bih htio zahvaliti Milesu na doprinosu i radu s našim timovima.', rekao je Laurens van den Acker, izvršni potpredsjednik za dizajn Renault Grupe.