KAO S DRUGOG PLANETA

Apollo Intensa Emozione je najluđi automobil kojeg smo ikad vidjeli

26.10.2017 u 13:25

Bionic
Reading

Smisao hiperautomobila je da izgledaju nadrealno, no u Apollu su ovo shvatili možda malčice preozbiljno. Intensa Emozione, u prijevodu s talijanskog - intenzivne emocije, definitivno je nedostatno ime za automobil koji izgleda kao da je stigao iz neke druge, neprijateljski nastrojene, galaksije

Inače je pomalo bespredmetno raspravljati o dizajnu. Nešto vam se sviđa ili ne sviđa, no Apollo IE izgleda toliko nadnaravno da smo u prvi mah pomislili da je riječ o nekakvom bizarnom konceptu.

Ne, ovaj butikni proizvođač iz Denkendorfa u Bavarskoj doista će ih izraditi 10, točno ovako beskompromisno suludo omotanih u pregršt ugljičnih vlakana i linije na kojima bi mu pozavidjeo Tim Burtonov Batmobile. Točno ovako kao što možete vidjeti u našoj fotogaleriji, po cijeni od 2,3 milijuna eura po primjerku.

Zvuči mnogo i je mnogo, ali jesmo li spomenuli da je vozačko sjedalo izrađeno po mjeri kupca, te da je u cijenu uključeno sudjelovanje u razvoju automobila, kao i utrkivanje u programu Time Attack na najvažnijim europskim trkaćim stazama?

2,3 milijuna je još uvijek previše, pogotovo kad se u obzir uzme da IE ne raspolaže nikakvim naprednim pogonskim sklopom.

  • +12
Apollo Intensa Emozione Izvor: Promo fotografije / Autor: Apollo

U Apollu kažu da nisu htjeli razvodniti vozački doživljaj kojekakvim turbopunjačima ili hibridnom tehnologijom, pa su pod poklopac utrpali dobri stari atmosferski 6,3-litreni V12 koji se vjerojatno vrti do besvijesti.

Motorčina razvija 780 KS i 760 Nm, te ih na stražnje kotače prenosi putem šesterobrzinskog sekvencijalnog mjenjača.

Performanse? 2,7 sekundi do 100 km/h i 335 km/h maksimalne brzine, no to je vjerojatno tek djelić priče, jer ovo čudo od svega 1.250 kg s arhitekturom ovjesa karakterističnom za trkaće automobile, monocoque šasijom od ugljičnih vlakana, Brembovim keramičkim kočnicama, te stražnjim krilom dimenzija natprosječnog šanka - vjerojatno obožava proždirati zavoje.

Apollo Intensa Emozione vjerojatno nikad nećemo vidjeti uživo, no zbog toga ga ne želimo ništa manje.