HAK promet

HAK stanje u prometu

27.01.2015. 02:56

Stanje i prohodnost cesta


Zbog niskih temperatura tijekom noći i jutra moguća je poledica na cestama u unutrašnjosti, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i da na put ne kreću bez zimske opreme.


Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila),dok je na dionicama Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena dodatno zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava vožnju na autocesti A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica te na A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Na dijelu autoceste A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok brzina vožnje ograničena je na 40 km/h. Autoceste su otvorene za sve skupine vozila.
Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema u Lici na županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.


Kroz tunel Učku vozit će se usporeno uz posebnu priometnu regulaciju večeras (26./27. siječnja) od 21:00 do 06:00 ujutro.
Granični prijelazi


Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.
Trajektni promet


U prekidu je katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka.Ograničenja u prometu

A1 ZAGREB-SPLIT-DUBROVNIK

• zbog radova od 49.+500 do 48.+200 km u smjeru Zagreba vozi se usporeno uz ograničenje brzine od 60 km/h.
• zbog radova u tunelu Plasina, u smjeru Splita, vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h.
• od 300.+400 do 300. +600 km u smjeru Splita vozi se jednim trakom.

A2 ZAGREB-MACELJ
-zbog radova je zatvoren pretjecajni trak od 7. do 8. km u smjeru Krapine i od 9. do 7. km u smjeru Zagreba.
-zbog sanacije kolnika promet teče pretjecajnim trakom od 42.-43. km u smjeru Zagreba
-do 12. lipnja zbog radova u zoni čvora Zaprešić, bit će onemogućen prolaz državnom cestom DC1 iz smjera trgovačkog centra Westgate u smjeru Aleje Bologne u Zagrebu. Obilazak iz smjera Zabok-Zagreb centar (odnosno iz smjera trgovačkog centra Westgate u smjeru Aleje Bologne u Zagrebu) bit će autocestom A2 Zagreb-Macelj preko čvora Jankomir. Ostali krakovi čvora Zaprešić, državna cesta DC1 iz smjera Zagreba (Aleja Bologne) prema Zaboku i glavna trasa autoceste bit će otvorene za sav promet. Promet iz smjera Zaboka (DC1) za Zaprešić-centar odvijat će se obilazno preko županijske ceste do centra Zaprešića.

A3 BREGANA-LIPOVAC 
-zbog radova na sanaciji objekta u čvoru Lučko krak 2 smjer Jankomir – Karlovac, za sav promet zatvoren je desni vozni trak. Promet se odvija lijevom stranom kolnika uz ograničenje brzine 40 km/h.


A6 RIJEKA-ZAGREB 

-zbog radova od 69.+600 do 70. km u smjeru Rijeke zatvoren je zaustavni trak.

-zbog radova zatvoren je zaustavni trak od 75. km + 300m do 76. km + 100m u smjeru Rijeke.

-zatvoren je sporovozni trak od 80. km + 700 m do 79. km+ 500 km u smjeru Zagreba.ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
-do 31. siječnja 2015 g. za sav promet se zatvara dionica županijske ceste ŽC2221 Marija Bistrica-Hrastje zbog sanacije klizišta Žitomir. Obilazak je preko Jertovca i Konščine.
-do daljnjega je zatvorena ŽC3124 obilaznica Križa, vozi se kroz centar Križa, zbog radova.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA
-osim vikendima, praznicima i blagdanima, zbog radova je zabranjen promet za sva vozila na državnoj cesti DC29 Novi Golubovec (D35)-Zlatar Bistrica-Marija Bistrica-Soblinec(DC3), na dijelu između križanja DC29 i ŽC1006 kod Marije Bistrice i Kašine. Obilazni pravac za vozila čija je ukupna masa jednaka ili manja od 7,5 t je: Marija Bistrica-Moravče-Adamovec-Belovar, u oba smjera. Obilazni pravac za vozila čija je ukupna masa veća od 7,5 t je: Sveti Ivan Zelina-Novi Marof-Budinšćina-Zlatar Bistrica i obrnuto. U dane vikenda (subotama i nedjeljama), praznicima i blagdanima državna cesta biti otvorena za promet vozila do 7,5t.
-do daljnjega je zatvorena ŽC2197 Oroslavje-Hum Zabočki, zbog izgradnje vijadukta.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA
SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA
-od 21. siječnja od 06,00 sati do 31. siječnja, zbog radova, za sav promet bit će zatvorena županijska cesta ŽC3195 Slatina Pokupska (DC31)-Zaloj-M. Solina-Prekopa (DC37) u mjestu Mala Solina. Obilazak: Mala Solina (ŽC3195)-Hađer-Prekopa (DC37)-Glina (DC6)-Gornji Viduševac (DC31)-Slatina Pokupska (ŽC3195)-Zaloj-Mala Solina.
-od 24. prosinca zatvorena je županijska cesta ŽC3215 Kraljeva Velika- Lipovljani u mjestu Lipovljani (ulica Ante Starčevića) zbog radova.
-županijska cesta ŽC3234 Veliki Šušnjar-D. Stupnica zatvorena je zbog radova u mjestu Gornja Stupnica.
-do daljnjeg zatvorena je ŽC3238 Mali Gradac- Dragozina- DC6 zbog oštećenja mosta u mjestu Mali Gradac. Obilazak je Vukičevići- Vlahovići- Mali Gradac.
-zatvara se ŽC3213 Gojilo-Piljenice na križanju pruge Dugo Selo- Novska zbog rekonstrukcije željezničko-cestovnog prijelaza. Obilazak: Ilova- Zbjegovače-Piljenice i obratno.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA
-zbog radova na obnovi državne ceste DC105 Lopar – Rab povremeno će se zatvarati dionica između Gornje Supetarske Drage i Donje Supetarske Drage. Obilazak zatvorenog dijela ceste omogućen je nerazvrstanom cestom uz crkvu Sv.Petra“.
-zbog kvara most Privlaka do daljnjeg se neće otvarati za prolaz brodova.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA
-do daljnjega je zatvorena državna cesta DC22 Možđenec-Sudovec od raskrižja ŽC2135 do raskrižja sa ŽC 2175 u naselju Sudovec. Iz Novog Marofa u smjeru Sudovca obilazak je državnom cestom DC3, ŽC Breznica-Visoko-Sudovec te u smjeru Križevaca državnom cestom DC22 (produžen je rok završetka radova).

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA
-do daljnjega zatvorena je dionica državne ceste DC38 u Pleternici od željezničke pruge do potoka Vrbova. Obilazak: LC41078-Ulicom Ante Starčevića i Ulicom Antuna Matije Reljkovića.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA
-do 01. lipnja 2016.godine., zatvorena je državna cesta DC423 Slavonski Brod-Luka Slavonski Brod u zoni željezničko-cestovnog prijelaza u Osječkoj ulici. Vozit će se obilazno prema privremeno postavljenoj prometnoj signalizaciji.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA
-do 01. lipnja državna cesta DC57 Vukovar-Orolik zatvorena je za sav promet zbog radova.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA
-zatvorena cesta Budak-DC534, zbog izgradnje ograde mosta.
-do 12. ožujka za sav promet bit će zatvorena državna cesta D106 na otoku Pagu u Novalji od križanja sa ŽC6274 do križanja sa ŽC 5151. Obilazak je reguliran privremenom prometnom signalizacijom, kroz Novalju.

ISTARSKA ŽUPANIJA
-zbog radova izvanrednog održavanja, zatvorena je državna cesta DC75 Stancija Vodopija- G. Špadići. Obilazak je županijskim cestama: ŽC5002 i ŽC5042.

-do 1. travnja bit će zatvorena državna cesta DC75 od kružnog raskrižja s DC300 (Bujska ulica) u Umagu do raskrižja s nerazvrstanom cestom za Rožac, zbog radova. Obilazak je preko naselja Rožac i Finida.

-do 19. svibnja bit će zatvorena državna cesta DC75 u Poreču na dionici Brulo-Bijela Uvala od rotora Žatika do rotora Molindrio, zbog radova. Obilazak za osobna vozila, autobuse i teretna vozila do 8t u smjeru Vrsara (i obrnuto) je preko Fuškulina, a za teretna vozila preko 8t obilazak je preko Svetog Lovreča.

-od 27. do 31. siječnjazbog radova za sav promet zatvara se državna cesta D66 na dionici rotor Šijana-čvor Pula.Obilazak je Medulniskom cestom (ŽC5200) te ulicom Prekomorskih brigada.ZADARSKA ŽUPANIJA

-do daljnjeg zbog radova izgradnje sustava odvodnje privremeno će se u gradu Zadru zatvoriti državna cesta D407 Obala kralja Tomislava i Liburnska obala na dijelu od Ulice Narodnog lista do „ Lančanih vrata“. Zatvaranje vrijedi za sva vozila, osim onih koja putuju trajektom te koja će voziti kroz gradilište.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA
-do 15. veljače zbog razminiranja zatvara sa državna cesta Drniš-Sinj (DC56) kod mjesta Kričke i Ružić, svakodnevno od 08:00 do 17:00. Vozila će se propuštati po 15 minuta svakog punog sata.
-do 9.ožujka zbog radova će biti zatvorena D33, Tomislavova ulica u Kninu. Promet će teći obilazno: ŽC6080 Vrpolje (kod Knina)-Kovačić-Knin i obratno.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA
-za sav promet zatvorena je ŽC6280 Dubovica-Sveta Nedjelja. Predmetni dio nije izgrađen, tako da po tom dijelu promet ne može teći.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA-do 21. siječnja u 15:00 zbog radova je zatvorena državna cesta Dubovo- Pupnat (DC118) na Korčuli.ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
-do 30. siječnja zbog ulegnuća i oštećenja kolnika u Marohnićevoj ulici na dijelu od Slavonske avenije do ulice Prisavlje (smjer sjever - jug) uspostaviti će se jednosmjeran promet. Obilazni pravac za vrijeme izvođenja predmetnih radova bit će: Prisavlje - Trnjanska struga VI - Trnjanska struga V - Slavonska avenija.
-do 31. siječnja na državnoj cesti DC3 u mjestu Žerjavinec, zbog radova, vozi se jednim trakom naizmjenično uz regulaciju pokretnim znakovima, osim noću, nedjeljama, blagdanima i praznicima.
-do 30.02. na državnoj cesti DC310 Jastrebarsko (DC1)-čvor Jastrebarsko (A1), zbog radova izvan pojasa državne ceste i povremenog uključivanja/isključivanja vozila gradilišta, vozi se uz privremenu regulaciju prometa.
-do 31. 03. , na državnoj cesti DC255 GP Harmica-čvor Zaprešić izvode se radovi rekonstrukcije raskrižja ulice Maršala Tita (DC225) i buduće istočne obilaznice Zaprešića
-traju radovi na državnoj cesti D41 na dionici Gostović-Gornji Tkalec, između Vrbovca i Križevaca. U zoni radova promet teče naizmjence, jednim trakom, uz semafore.
-na DC1 od 4.+500 do 4. +600 km vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju.
-svakodnevno od 7 do 16 sati, osim nedjeljama, državnim praznicima i blagdanima, vozi se suženim kolnikom na državnoj cesti DC30 u Velikoj Gorici u zoni križanja sa DC31, zbog radova izgradnje prometnog traka za skretanje iz smjera Siska.
-do 30. siječnja 2015. do 7 do 18 sati (osim nedjeljama, blagdanima i praznicima) na državnoj cesti D31 Velika Gorica-Kravarsko-Pokupsko-G. Viduševac na dijelu od Šestak Brda do Pokupskog vozit će se uz privremenu prometnu signalizaciju (semafore).
-do 14.09.2015. god. vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju na ŽC3067 (DC1-Donji Stupnik), zbog radova.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA-do 31. siječnja svakodnevno osim nedjeljom, zbog radova na državnoj cesti DC507 Valentinovo (DC26)-Krapinske toplice-Gubaševo (DC205), u mjestu Grgurovec, vozi se naizmjence jednim trakom.
-do 24. siječnja 2015.god., svakodnevno (osim nedjeljama, državnim praznicima i blagdanima), od 08,00 do 16,00 sati, zbog radova na državnoj cesti DC507 na dionici Gubaševo-Krapinske toplice kod Krapinskih Toplica vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju.

-do 14. 02. na državnoj cesti DC206 Valentinovo-Krapina u mjestu Tkalci, zbog radova, promet teče naizmjenično uz regulaciju semaforima (osim nedjeljama, državnim praznicima i blagdanima).
-do 30. svibnja na državnoj cesti DC1 GP Macelj- Krapina- Zagreb- Karlovac ispod nadvožnjaka autoceste A3 u Lučkom vozit će se naizmjence, jednim trakom, uz regulaciju semfora. Privremena regulaciju postavljat će se povremeno i pretežito u noćnim satima.
-do 08.08., svakodnevno od 07,00 do 17,00 sati, na državnoj cesti DC29 N. Golubovec (DC35)-Zlatar-Zl. Bistrica-M. Bistrica-Soblinec (DC3), kod mjesta Zlatar, na dijelu od 15.+100 do 18.+320 km vozi se naizmjenično jednim kolničkim trakom uz regulaciju pokretnim semaforima, zbog radova rekonstrukcije kolnika (radovi se izvode svakodnevno osim nedjeljama, praznicima i blagdanima).
-do daljnjega, zbog radova na državnoj cesti DC24 na dionici od Jelovca do naselja Galovec (Konjščina) vozi se uz privremenu prometnu regulaciju. Rok izvođenja radova je 5 mjeseci.
-do 13. veljače 2015. god. u vremenu od 08,00 do 18,00 sati (osim nedjeljama, državnim praznicima i blagdanima) na državnoj cesti DC1 od Gornjeg Macelja do Velike Vesi vozi se naizmjence, jednim trakom uz semafore.
-do 31. siječnja 2015.god. na državnoj cesti DC1 između Đurmanca i Polja Krapinskog na dijelu prije tunela Žutnica vozit će se naizmjence od ponedjeljka do subote od 07:30 do 17:30 , a nedjeljom od 08:00 do 12:00 sati. Radova nema noću, državnim praznicima i blagdanima.
-do 30.travnja svakodnevno, osim nedjeljama, državnim praznicima i blagdanima na državnoj cesti DC207 Hum na Sutli-Lupinjak-Đurmanec u naselju Hromac vozit će se naizmjence jednim kolničkim trakom uz regulaciju semaforima

 KARLOVAČKA ŽUPANIJA
-do daljnjega na državnoj cesti DC1 Budačka Rijeka-Grabovac u naselju Rakovica vozi se naizmjeničnim propuštanjem vozila uz semafore. Izvode se radovi izgradnje nogostupa Oštarski Stanovi-Rakovica.
-do 30. travnja vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju na državnoj cesti DC23 Duga Resa-Josipdol u Tounju na lokaciji raskrižja DC23 i Ulice Linije.
-do daljnjega, zbog radova na državnoj cesti DC3 Karlovac-Duga Resa u Karlovcu (raskrižje Senjske ulice, Ulice Andrije Štampara i Ulice Donja Švarča) promet teče dvosmjerno uz suženje kolnika, a zabranjen je na raskrižju Senjske ulice (DC3) i Ulice Donja Švarča. Promet prema ulici Donja Švarča teći će obilazno ulicama: Senjska-Baščinska-Udbinja-Rakovac ili Riječka-Ulica Mala Švarča-Logorište-Mostanje dok je za teretna vozila preporuka korištenje autoceste A1.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA
-od 22.01. do 16.02.2015. zbog radova na izgradnji južnog kolnika i rekonstrukcije sjevernog na DC36 u Sisku promet će teći uz privremenu regulaciju na Zagrebačkoj ulici, od rotora do trgovačkog centra. Na rotoru neće biti moguće skrenuti iz smjera Hefelove ulice prema Mostu gromova i Petrinje, već će se promet preusmjeriti kroz komunalnu zonu.

-od 5. siječnja na državnoj cesti DC47 od mosta Jasenovac do prilaza graničnom prijelazu Hrvatska Dubica promet teče naizmjence, jednim trakom, zbog sanacije odrona.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA
-zbog urušavanja potpronog zida na državnoj cesti DC3 izmeđi naselja Skrad i Kupjak (Šubetov most) vozi se uz privremenu signalizaciju, usporeno, u oba smjera.
-na DC32, dionica 2, stacionaža 8.+050 km vozi se jednim trakom u dužini cca 100m, zbog klizišta.
-zbog kvara most Privlaka do daljnjeg se neće otvarati za prolaz brodova.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA
-do 5. ožujka od 7 do 17 sati zbog radova na rekonstrukciji križanja državne ceste DC24 , lokalne ceste LC25105 i nerazvrstane ceste u Ljubešćici se vozi usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila prema postavljenoj signalizaciji.

OSJEČKO-BARANJSKA

-do 31. ožujka, zbog izvođenja radova na sanaciji nadvožnjaka na čvorištu „Elektroslavonija“ na Južnoj obilaznici Osijeka (DC2) vozi se privremeno obilazno preko susjednog raskrižja u smjeru zapada (Našica).


OSJEČKO-BARANJSKA
-do 31. ožujka, zbog izvođenja radova na sanaciji nadvožnjaka na čvorištu „Elektroslavonija“ na Južnoj obilaznici Osijeka (DC2) vozi se privremeno obilazno preko susjednog raskrižja u smjeru zapada (Našica).


POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

-do daljnjega zatvorena je dionica državne ceste DC38 u Pleternici od željezničke pruge do potoka Vrbova. Obilazak: LC41078-Ulicom Ante Starčevića i Ulicom Antuna Matije Reljkovića.


BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA
-do 20. lipnja od 07,00 do 18,00 sati vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju na državnoj cesti DC51 u zoni križanja sa budućom Južnom obilaznicom Nove Gradiške. Radovi se ne izvode nedjeljama, državnim praznicima i blagdanima.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

ISTARSKA ŽUPANIJA
-od 26./27. do 01./02. siječnja će se zbog radova kroz tunel Učku voziti usporeno uz posebnu prometnu regulaciju od 21:00 do 06:00 ujutro.
-do 28. siječnja, zbog radova na državnoj cesti DC75 na dionicama St. Vodopija-Gornji Špadići i Vrvari-Bijela Uvala vozit će se uz privremenu prometnu regulaciju.
-uz privremenu prometu signalizaciju vozi se na dionicama državne ceste DC303, Concetta – Turnina i novoizgrađenom kružnom raskrižju Gripola zbog radova na uređenju okoliša.
-do 1. ožujka zbog radova na sjevernoj obilaznici grada Pule (DC66) od križanja Šijana do čvora Pula vozit će se uz privremenu regulaciju prometa.
-do 30. travnja zbog radova na izvanrednom održavanju državnom cestom DC210 Buzet- Požane vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju.

ZADARSKA ŽUPANIJA
-od 26. siječnja u 8 sati počinju radovi na dionici DC106 most kopno –otok Pag (Paški most). Promet će teći naizmjence, jednim kolničkim trakom, a vozila će se propuštati uz regulaciju semaforima. 
-od 26. siječnja u 8 sati počinju radovi na dionici DC106 most kopno –otok Pag (Paški most). Promet će teći naizmjence, jednim kolničkim trakom, a vozila će se propuštati uz regulaciju semaforima.


ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA
-na državnoj cesti DC58 u mjestu Boraja zbog izrade nogostupa u dužini od 600 m vozi se uz prometnu signalizaciju.
-zbog oštećenja na državnoj cesti DC59, na dionici Bribirske Mostine-Krković, vozi se jednim prometnim trakom, uz privremenu prometnu signalizaciju.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA
-do 12. lipnja, zbog radova na državnoj cesti DC70 Omiš-Gata na dionici od 1. do 2. km vozi se uz privremenu regulaciju prometa.
-19. siječnja 2015.god. počinju radovi pojačanog održavanja državne ceste DC512 Makarska-Ravča, od 8. km do tunela Stupica. Vozit će se naizmjence, jednim trakom, uz semafore.
-do 12. lipnja zbog radova na rekonstrukciji državne ceste DC8 na poddionici Kaštel Stari-Kaštel Gomilica vozi se uz privremenu prometnu regulaciju semaforima
-do 3. travnja zbog rekonstrukcije križanja državnih cesta DC315 i DC409 na predjelu Pantan kod Trogira vozi se uz privremenu prometnu regulaciju, jednim trakom, naizmjence.
-na Jadranskoj magistrali (DC8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa, pokretnim semaforima, kod Drvenika, u Podacama, na dionici Kaštel Stari-Kaštel Gomilica i Bristu.
-zbog radova na dionici državne ceste DC219 Sinj-Obrovac Sinjski- GP Bili Brig u gradu Sinju, na dijelu ulice Domovinskog rata, od Ulice Lubinov most do Ulice Put Šumarije vozi se uz privremenu regulaciju prometa.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA
-do daljnjeg na Jadranskoj magistrali (DC8) kod mjesta Rogotin, zbog radova, vozi se jednim trakom uz privremenu regulaciju prometa semaforima.
-do 15. siječnja na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Štikovica, zbog radova, vozi se jednim trakom uz privremenu regulaciju prometa semaforima.
-do daljnjeg vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju na državnoj cesti DC414 u mjestu Ston, zbog radova. Osobna i manja vozila će se propuštati naizmjence uz semafore.
-do 3.travnja, na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Živogošća (Blato) i Ploča zbog radova, vozi se naizmjence, uz privremenu regulaciju.-do 18. svibnja od 00 do 24 sata zabranjen je promet teretnim vozilima s prikolicom i poluprikolicom na dijelu županijske ceste ŽC 3074-Lupoglav- Kloštar Ivanić- Caginec od Brckovljana do Kloštar Ivanića i na ŽC 3124 na dijelu DC43- Bunjani- Voloder-Kutona- Novska od Ivaničkog Graberja do granice Zagrebačke županije.
-do kraja sanacije kolnika zabranjuje se promet vozilima čija ukupna masa prelazi 7,5t na lokalnoj cesti LC31109 Dugo Selo-Puhovo-Črnec Dugoselski-ŽC3073.
-do završetka sanacije kolnika za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t zatvorena je ŽC3067 u ulici Sv. Benedikta, zbog znatnog oštećenja trupa i kolnika ceste.
-zbog oštećenja kolnika na LC 31149 kod raskrižja sa ŽC 3299 u smjeru Kušanca te kod raskrižja sa ŽC3117 u smjeru Gradića zabrana je prometa za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7.5. tona
-zbog oštećenja kolnika zabranjen je promet vozilima ukupne mase veće od 10t na DC505 čv. Bobovica-Bregana- čv. Jankomir-A6-Zagreb-Karlovac i dalje DC505 od Karlovca do Krašića.
-zbog sanacije mosta na državnoj cesti DC42 na Perić mostu (dionica Vrbovsko- Ljubošina) zabrana je prometa za motorna vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone. Obilazak za vozila ukupne mase veće od 3,5 tone a manje od 15 tona bit će loklanom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj- Okruglica i obratno. Za vozila teža do 15 tona obilazak je autocestom A6 između čvorova Vrbovko i Bosiljevo i autocestom A1 između čvorova Bosiljevo i Ogulin.
-zbog klizišta i odrona zatvara se ŽC3144 Stative-Jaškovo za vozila čija ukupna masa prelazi 8 t. Promet će teći obilazno: DC6, DC1 i DC228.
-zbog klizišta i odrona zatvara se LC34011 na dionici Gorniki-Lović Prekriški, za vozila čija ukupna masa prelazi 2t, vozit će se obilazno ŽC3097.
-zbog klizišta i odrona zatvara se LC 34004 Kašt-Brašljevica za vozila čija ukupna masa prelazi 2t, a promet će se preusmjeriti nerazvrstanim cestama.
-zbog radova na mostu u Gornjem Pokupju za sva vozila iznad 15 tona zatvorena je županijska cesta ŽC 3297 Karlovac-Ozalj. Obilazak je mjestima: Ribnik odnosno Draganić.
-do daljnjega zabranjen je promet svim vozilima iznad 6 tona na lokalnoj cesti LC33006 Kolodvorska ulica u Lekeniku u duljini od 650 m.
-do 01. ožujka od 0-24 sata zabranjen je promet teretnim vozilima s priključnim vozilom na županijskim cestama ŽC3124 Voloder- Kutina- Novska i na ŽC Novska- Borovac- granica Sisačko- moslavačke županije. Odluka se ne odnosi na vozila koja imaju sjedište uz županijske ceste te vozila koja uz ceste obavljaju utovar, istovar ili servis vozila.
-nedjeljom od 6 do 22 sata na državnoj cesti DC2 od Varaždina do Dubrave Križovljanske zabranjen je promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 t.
-u gradu Virovitici zabrana je prometa teretnim vozilima čija najveća dopuštena masa prelazi 7,5 t na dijelu državne ceste DC2 od kružnog toka na istoku do zapadne obilaznice na zapadu. Vozila se iz smjera Osijeka sa DC2, ulice Stjepana Radića (kružni tok) preusmjeravaju na Vinkovačku cestu, Vukovarsku ulicu, Bilogorsku ulicu, zapadnu Virovitičku obilaznicu DC5 i ponovno na DC2 u pravcu Korije i obrnuto.

Korisni telefonski brojevi

pomoć na cesti 1987
- iz inozemstva (1) +385 1 1987
- iz inozemstva (2) +385 1 4693 700

stanje na cestama 072 777 777
- iz inozemstva +385 1 464 0800

info za članove 0800 9987

Prognoza prometa za sutra

PROMETNA PROGNOZA ZA 27.1.2015.
Vozit će se po mjestimice mokrim ili vlažnim te skliskim kolnicima. Zbog niskih jutarnjih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. 
Vidljivost će u jutarnjim satima u unutrašnjosti biti smanjena zbog magle.
Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme te da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Mogući su i učestali odroni zemlje i kamenja na dionicama kroz gorja, duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale.
Večeras od 21 sat do 06 sati ujutro kroz tunel Učku vozit će se uz posebnu regulaciju prometa
Na graničnim prijelazima ne očekuju se poteškoće.
U trajektnom i katamaranskom prometu ne očekuju se poteškoće.Radari

ISTARSKA
-Istarski Y - Rogovići - T. Učka
08:00-14:00
Buzet-Lupoglav,D44
06:00-07:30
16:00-17:30
Pula-Barban,D66
06:00-08:00
Pula-Buje (Buie),A9
08:00-14:00
Pula-Vodnjan (Dignano),D75
06:00-08:00
Pula-Medulinska
07:00-09:00
Putini-Rovinj (Rovigno),D303
09:00-10:00
Vodnjan (Dignano)-Juršići,ZC5190
08:00-14:00

MEĐIMURSKA
Čakovec-Južna zaobilaznica,D3
15:45-16:45
Lopatinec,D227
10:30-11:00
Mursko Središće,D209
10:30-11:00
Prekopa,D227
14:30-15:00

PRIMORSKO-GORANSKA
-Drenova,ZC5017
08:00-10:00
Crikvenica-Hrusta,L10001
11:00-12:30
Jadranovo,D8
15:00-16:30
Kukuljanovo,ZC5205
14:00-16:00
Ravna Gora,ZC5034
15:00-16:30
Rijeka-Liburnijska ulica,D8
20:00-22:00

ŠIBENSKO-KNINSKA
Badanj,D33
15:00-18:00
Bilice,D33
20:00-22:00
Pađene,D1
14:00-16:00
Pirovac-Vrpolje,A1
15:00-23:00
Vrbnik,D33
08:00-10:00

VIROVITIČKO-PODRAVSKA
Čačinci,D2
08:00-11:00
Miljevci-Ćeralije,ZC4038
21:00-23:00
Rezovac-Borova,ZC4022
18:00-19:00
Slatina-Čađavica,D34
08:00-12:00
Slatina-Mikleuš,D2
04:00-06:00
Slatina-Novaki,ZC4026
16:00-18:00
Virovitica-Korija,D2
01:00-02:00

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA
Bršadin-Vukovar,D55
10:10-12:00
Vukovar-204. vukovarske brigade
08:10-10:00
21:40-23:00
Vukovar-Dvanaest redarstvenika
21:40-23:00
Vukovar-Kudeljarska
01:00-02:30
Vukovar-Matice hrvatske
10:10-12:00
20:10-21:30
Vukovar-Priljevo
14:40-16:00
Vukovar-Trpinjska cesta
08:10-10:00
Vukovar-V. Lisinskog
20:10-21:30
Vukovar-Vijeća Europe
18:30-20:00

Upozorenje:
Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike. Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr