HAK promet

HAK stanje u prometu

06.03.2015. 03:24

Stanje i prohodnost cesta

U priobalju puše orkanska bura, brojne su ceste zatvorene za sve skupine vozila. Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema. Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.
U Hrvatskom primorju, Slavoniji i Dalmaciji kolnici su mokri i skliski od kiše. Snijeg mjestimice pada i u unutrašnjosti Dalmacije, posebice na dionici autoceste A1 između Šestanovca i Vrgorca, a ima ga i na Pelješcu na dionici Orebić-Trpanj (DC414 i DC415). Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice na dionicama kroz gorja.

Ukinuti su zimski uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru. Sve skupine vozila mogu prometovati iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci, i obrnuto. Dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica još je zatvorena za sve skupine vozila zbog vjetra, tako da je obilazak za sva vozila starom cestom kroz Gorski kotar (DC3) između čvorova Kikovica i Delnice.

Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji obilazak za sva vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (DC50 i DC27) te obrnuto.

Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog orkanske bure za sav promet zatvoreni su:
-autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje,
-autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica,
-autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika,
-dionica državne ceste DC1 Korenica-Udbina-Gračac-Knin,
-Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene,
-DC52 Špilnik-Korenica,
-državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54),
-državna cesta Dobroselo-Mazin (DC218),
-Paški most,
-most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku,
-ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5203 Srb-Brotnja i ŽC Perušićka Kosa i Čanak.

Samo za osobna vozila otvorene su:


-riječka obilaznica (A7) na dionicama Orehovica-Škurinje i Čavle-Kikovica (A6) te
-dionica državne ceste DC25 Gospić-Karlobag.

Od 02,00 sata na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Na brzoj cesti DC1 od Dugopolja prema Splitu prometuju samo osobna vozila, zbog prevrnutog terenog vozila. U smjeru Dugopolja zabrana je prometa za sva teretna vozila i autobuse na kat, zbog vjetra. Ostala vozila prometuju obilazno starom kliškom cestom (ŽC6253).Zimski su uvjeti na cestama:u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju:
-ŽC5030 Platak-Kamenjak,
-ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje,
-ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak,
-ŽC5110 Klenovica-Alan, ostale županijske i lokalne ceste na području Delnica i Gornjeg Jelenja.

u Lici i Dalmaciji:
-A1 na dionici Gospić-Maslenica (za sve skupine zatvorena dionica Sv.Rok-Posedarje),
-DC1 Vaganac-Korenica-Udbina,
-DC23 Žuta Lokva-Senj,
-DC25 Korenica-Gospić,
-DC27 Gračac-Zaton Obrovački,
-DC42 u mjestu Poljanak,
-DC50 Gospić-Gračac,
-DC218 Užljebić-Dobroselo,
-DC522 Udbina-Gornja Ploča,
-ŽC5201 Selište-Prijeboj,
-ŽC5203 Dobroselo-Brotnja,
-LC59122-Ledenik i
-LC59123-Konjsko.

Zbog vode na kolniku zatvorene su ceste:
- ŽC3156 Mala Gorica-Žažina i
- ŽC3229 Bjeljavina-Staro Selo.


Na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestima Gradac i Soline promet teče jednim trakom, naizmjence, zbog oštećenja kolnika.

Od 05. do 20. ožujka zbog razminiranja zatvara se državna cesta DC38 Pakrac (DC5)-Brestovac (DC51) na dionici Mijači-DC38-DC69-Orljavac kod "Kamenske Striježevice". Promet će se propuštati svakog punog sata po 15 minuta. Razminiranja neće biti nedjeljama i u dane blagdana.

Zbog radova na održavanju kroz tunel Učku do 09.03.2015. godine prometuje se uz posebnu regulaciju prometa.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajektni promet

U prekidu su:
• trajektne linije: Brestova-Porozina, Valbiska-Merag, Valbiska-Lopar, Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Biograd-Tkon, Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik, Split-Rogač, Split-Supetar, Split-Vis, Split-Stari Grad, Sobra-Prapratno, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Molat, Zadar-Brbinj;
• katamaranske linije: Žirje-Kaprije-Šibenik, Vis-Split, Rogač-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split, Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Ist-Molat-Zadar, Zadar-Iž-Rava, Zadar-Silba-Olib-Premuda, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Božava-Zverinac i Zadar-Sali-Zaglav,
• brodske linije: Zadar-Sali-Zaglav, Zadar-Iž-Rava, Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali, Mali Lošinj-Unije-Susak i Vodice-Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik.
U prekidu je međunarodna trajektna linija: Split-Ancona.


Ograničenja u prometu

A1 ZAGREB-SPLIT-DUBROVNIK-zbog radova od 49.+500 do 48.+200 km u smjeru Zagreba vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h.
-zbog radova se kroz tunel Grič vozi dvosmjerno jednom tunelskom cijevi.
-kroz tunel Sveti Rok zbog radova se vozi dvosmjerno kroz jednu tunelsku cijev.
-zbog radova se na 327. +800 km u smjeru Splita zatvoren je zaustavni trak.

A2 ZAGREB-MACELJ

-večeras od 21,00 do 05,00 sati zbog radova u tunelu Sveta Tri Kralja bit će zatvorena autocesta A2 zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Đurmanec u oba smjera. Obilazak: čvor Krapina-DC1-čvor Đurmanec i obrnuto.
-zbog radova od 42.+850 km do 47.+650 km u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom usporeno.
-do 12. lipnja zbog radova u zoni čvora Zaprešić, bit će onemogućen prolaz državnom cestom DC1 iz smjera trgovačkog centra Westgate u smjeru Aleje Bologne u Zagrebu. Obilazak iz smjera Zabok-Zagreb centar (odnosno iz smjera trgovačkog centra Westgate u smjeru Aleje Bologne u Zagrebu) bit će autocestom A2 Zagreb-Macelj preko čvora Jankomir. Ostali krakovi čvora Zaprešić, državna cesta DC1 iz smjera Zagreba (Aleja Bologne) prema Zaboku i glavna trasa autoceste bit će otvorene za sav promet. Promet iz smjera Zaboka (DC1) za Zaprešić-centar odvijat će se obilazno preko županijske ceste do centra Zaprešića.

A3 BREGANA-LIPOVAC
-zbog radova na sanaciji objekta u čvoru Lučko krak 2 smjer Jankomir – Karlovac, za sav promet zatvorena je desni vozni trak. Promet se odvija desnom stranom kolnika uz ograničenje brzine 40 km/h

A4 ZAGREB-GORIČAN

A6 RIJEKA-ZAGREB
-zbog radova od 75. 300 km do 76. +100 km u smjeru Rijeke zatvoren je zaustavni trak.
-zbog radova od 80. +700 do 79. +500 km u smjeru Zagreba zatvoren je sporovozni trak te se vozi se usporeno suženim kolnikom.
ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
-do 8. ožujka, zbog radova bit će zatvorena Marohničeva ulica, na dijelu od Slavonske avenije do ulice Prisavlje. Obilazak: Prisavlje-Trnjanska struga VI-Trnjanska struga V- Slavonska avenija.
-do 30.studenog 2015.god. zatvorena je državna cesta DC310 Jastrebarsko (DC1)-čvor Jastrebarsko (A1), zbog radova denivelacije državne ceste i željezničke pruge. Obilazak: DC310-LC31139-Ulica Cvetković-DC310 i obrnuto.
-do daljnjega je zatvorena ŽC3124 obilaznica Križa, vozi se kroz centar Križa, zbog radova.do završetka sanacije kolnika za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t zatvorena je ŽC3067 u ulici Sv. Benedikta, zbog znatnog oštećenja trupa i kolnika ceste
-do završetka sanacije klizišta zatvorena je ŽC3055 u gradu Jastrebarskom, na dionici 9km od DC1 u smjeru Plješivice do prijevoja na Plješivici. Obilazak za osobna vozila je nekategoriziranom cestom: Samobor-Kladje-Galgovo-Pavučnjak-D1. Za teretni promet obilazak je: Samobor-DC231-čvor Sveta Nedjelja-A3-čvor Lučko-D1-Jastrebarsko.
-zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta na Gornjodragonoškoj cesti na dijelu od Havidičke ceste prema jugu (Lipnici) cca. 100m, u vremenu do srijede 25. 03. 2015. godine do 15,00 sati, navedena dionica bit će zatvorena za sav promet. Obilazni pravac za vrijeme izvođenja navedenih radova bit će: Gornjodragonoška (sjever) – Havidička – Sirkovina – Vidov kut – Lipnička i obratno.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

-do 17. ožujka radnim danima od ponedjeljka do petka između 7 i 17 sati te subotama od 7 do 15 sati zbog sanacije klizišta LAZ II, državna cesta DC29 Novi Golubovec-Zlatar Bistrica- Marija Bistrica-Soblinec bit će zatvorena na dijelu od Marije Bistrice do Kašine. Obilazak za vozila čija je ukupna masa jednaka ili manje od 7,5 tona je: Marija Bistrica-DC29-Laz Bistrički-ŽC1006- nerazvrstana cesta 100600 ( Moravče-Adamovec-Belovar)-D3 i DC307-ŽC2224-G.Stubica-Sv.Matej-DC29. Vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona obilaze preko Svetog Ivana Zeline, Novog Marofa, Budinščine i Zlatar Bistrice. Nedjeljama, praznicima i blagdanima nema radova te je cesta otvorena za promet vozila do 7,5 tona.
-do daljnjega je zatvorena ŽC2197 Oroslavje-Hum Zabočki, zbog izgradnje vijadukta

KARLOVAČKA ŽUPANIJA
-zbog klizišta i odrona zatvara se ŽC3144 Stative-Jaškovo za vozila čija ukupna masa prelazi 8 t. Promet će teći obilazno: DC6, DC1 i DC228.
-zbog klizišta i odrona zatvara se LC34011 na dionici Gorniki-Lović Prekriški, za vozila čija ukupna masa prelazi 2t, vozit će se obilazno ŽC3097.
-zbog klizišta i odrona zatvara se LC 34004 Kašt-Brašljevica za vozila čija ukupna masa prelazi 2t, a promet će se preusmjeriti nerazvrstanim cestama.
-zbog radova na mostu u Gornjem Pokupju za sva vozila iznad 15 tona zatvorena je županijska cesta ŽC 3297 Karlovac-Ozalj. Obilazak je mjestima: Ribnik odnosno Draganić.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA
-do daljnjega zatvorena je županijska cesta ŽC3215 Kraljeva Velika- Lipovljani u mjestu Lipovljani (ulica Ante Starčevića) zbog radova.
-županijska cesta ŽC3234 Veliki Šušnjar-D. Stupnica zatvorena je zbog radova u mjestu Gornja Stupnica.
-do daljnjeg zatvorena je ŽC3238 Mali Gradac- Dragozina- DC6 zbog oštećenja mosta u mjestu Mali Gradac. Obilazak je Vukičevići- Vlahovići- Mali Gradac.
-zatvara se ŽC3213 Gojilo-Piljenice na križanju pruge Dugo Selo- Novska zbog rekonstrukcije željezničko-cestovnog prijelaza. Obilazak: Ilova- Zbjegovače-Piljenice i obratno.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA
-zbog klizišta, dionica županijske ceste ŽC 5185 M. Lug-Zamost zatvara se za vozila teža od 3,5 t.
-zbog radova na obnovi državne ceste DC105 Lopar – Rab povremeno će se zatvarati dionica između Gornje Supetarske Drage i Donje Supetarske Drage. Obilazak zatvorenog dijela ceste omogućen je nerazvrstanom cestom uz crkvu Sv.Petra“.
-zbog kvara most Privlaka do daljnjeg se neće otvarati za prolaz brodova.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

-do daljnjega je zatvorena državna cesta DC22 Možđenec-Sudovec od raskrižja ŽC2135 do raskrižja sa ŽC 2175 u naselju Sudovec. Iz Novog Marofa u smjeru Sudovca obilazak je državnom cestom DC3, ŽC Breznica-Visoko-
-Sudovec te u smjeru Križevaca državnom cestom DC22 (produžen je rok završetka radova).


OSJEČKO-BARANJSKA

-do 31. ožujka, zbog izvođenja radova na sanaciji nadvožnjaka na čvorištu „Elektroslavonija“ na Južnoj obilaznici Osijeka (DC2) vozi se privremeno obilazno preko susjednog raskrižja u smjeru zapada (Našica).

BJELOVARSKO-BILOGORSKA

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA-od 05. do 20. ožujka u vremenu od 08,00 do 16,00 sati zbog razminiranja zatvara se državna cesta DC38 Pakrac (DC5)-Brestovac (DC51) na dionici Mijači-DC38-DC69-Orljavac kod "Kamenske Striježevice". Promet će se propuštati svakog punog sata po 15 minuta. Razminiranja neće biti nedjeljama i u dane blagdana.
-do 20.04.2015. zbog radova se zatvara DC525, na dionici kroz grad Pleternicu, u ulici Matije Gupca (kružni tok DC49-Frkljevci). Obilazak za osobna vozila: Zagrađe-Bučje-Poloje-Sulkovci-Pleternica (LC41059-ŽC4185-LC41055-DC49). Obilazak za teretna vozila: Stari Slatnik-Lužani-Batrina-Dragovci-Ratkovica-Pleternica i obratno (ŽC4244).
-do daljnjega zatvorena je dionica državne ceste DC38 u Pleternici od željezničke pruge do potoka Vrbova. Obilazak: LC41078-Ulicom Ante Starčevića i Ulicom Antuna Matije Reljkovića.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA-do 01. lipnja 2016.godine., zatvorena je državna cesta DC423 Slavonski Brod-Luka Slavonski Brod u zoni željezničko-cestovnog prijelaza u Osječkoj ulici. Vozit će se obilazno prema privremeno postavljenoj prometnoj signalizaciji

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA
-do 01. lipnja državna cesta DC57 Vukovar-Orolik zatvorena je za sav promet zbog radova.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA
-zatvorena cesta Budak-DC534, zbog izgradnje ograde mosta.
-do 12. ožujka za sav promet bit će zatvorena državna cesta D106 na otoku Pagu u Novalji od križanja sa ŽC6274 do križanja sa ŽC 5151. Obilazak je reguliran privremenom prometnom signalizacijom, kroz Novalju.

ISTARSKA ŽUPANIJA-do 1. travnja bit će zatvorena državna cesta DC75 od kružnog raskrižja s DC300 (Bujska ulica) u Umagu do raskrižja s nerazvrstanom cestom za Rožac, zbog radova. Obilazak je preko naselja Rožac i Finida.
-do 19. svibnja bit će zatvorena državna cesta DC75 u Poreču na dionici Brulo-Bijela Uvala od rotora Žatika do rotora Molindrio, zbog radova. Obilazak za osobna vozila, autobuse i teretna vozila do 8t u smjeru Vrsara (i obrnuto) je preko Fuškulina, a za teretna vozila preko 8t obilazak je preko Svetog Lovreča.

ZADARSKA ŽUPANIJA-do daljnjeg zbog radova izgradnje sustava odvodnje privremeno će se u gradu Zadru zatvoriti državna cesta D407 Obala kralja Tomislava i Liburnska obala na dijelu od Ulice Narodnog lista do „ Lančanih vrata“. Zatvaranje vrijedi za sva vozila, osim onih koja putuju trajektom te koja će voziti kroz gradilište.
-HRVATSKE CESTE, Poslovna jedinica Zadar, obavještavaju vozače da sva vozila koja prometuju državnim cestama Zadarske županije (DC1 Udbina-Gračac-Knin, DC50 Sv. Rok-Gračac, DC27 Gračac-Obrovac-Karin i DC54 Zaton Obrovački-Maslenica) obvezatno moraju imati zimsku opremu od 15.11.2014. do 15.4.2015., bez obzira na vremenske uvjete.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA
-do 9. ožujka zbog radova će biti zatvorena D33, Tomislavova ulica u Kninu. Promet će teći obilazno: ŽC6080 Vrpolje (kod Knina)-Kovačić-Knin i obratno.
-do najkasnije 25. veljače 2015.god. (svaki dan) u vremenu od 08,00 do 16,00 sati povremeno se zatvara županijska cesta ŽC6082 na dionici Dabar-Laktac, zbog razminiranja. Vozila će biti propuštana svakog punog sata po 15 minuta, a po potrebi će se osigurati selektivno propuštanje vozila od općeg značaja (vozila: MUP-a, MORH-a, hitne pomoći, vatrogasaca i sl.).

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA
-do daljnjega za teretna vozila i autobuse zatvorena je državna cesta DC62 u Zagvozdu kod crkve. Obilazak je cestom pored groblja, dok osobna vozila prometuju uz privremenu prometnu signalizaciju, semaforima.
-do 1.travnja zbog radova na uređenju, ulica Domovinskog rata (DC219) u gradu Sinju je zatvorena za promet od ulaza u tvornicu "Dalmatinka" do naselja Nikolići. Obilazak je ulicom Put šumarije i Ulicom Miljenka Buljana.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA
-od 04.03. do 01.06. 2015. god. zbog radova zatvara se županijska cesta ŽC6228 GP. BiH-Rudine-Slano-Trsteno na dionici Rudine-Slano od skretanja za LC69044 do općinskog središta Slano (od 2. +500 do 5. +200 km). Obilazak: ŽC6228-Lisac-Mravinca-ŽC6228.
-do 20. ožujka od 8 do 18 sati svakodnevno se zatvara državna cesta DC118 Dubovo-Pupnat. Obilazak je: ŽC6268 Dubovo-Čara-LC69022- Čara-Pupnatska Luka-Pupnat.
ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
-do daljnjega se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju na DC26 Vrbovec-Gornji Dragićevci (od 29.1.2015. sljedeća dva tjedna)
-do 31. ožujka na državnoj cesti DC255 GP Harmica-čvor Zaprešić izvode se radovi rekonstrukcije raskrižja ulice Maršala Tita (DC225) i buduće istočne obilaznice Zaprešića
-traju radovi na državnoj cesti D41 na dionici Gostović-Gornji Tkalec, između Vrbovca i Križevaca. U zoni radova promet teče naizmjence, jednim trakom, uz semafore
-svakodnevno od 7 do 16 sati, osim nedjeljama, državnim praznicima i blagdanima, vozi se suženim kolnikom na državnoj cesti DC30 u Velikoj Gorici u zoni križanja sa DC31, zbog radova izgradnje prometnog traka za skretanje iz smjera Siska.
-do 14.rujna.2015. god. vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju na ŽC3067 (DC1-Donji Stupnik), zbog radova.
-u Zagrebu zbog oštećenja kolnika u ulici Jordanovac 71 A promet teče suženim kolnikom.
-do 31. ožujka, zbog radova, svakodnevno od 07,00 do 17,00 sati, osim nedjeljama, državnim blagdanima i praznicima, na državnoj cesti DC31 Velika Gorica-Kravarsko-Pokupsko-G. Viduševac na dionici od Šestak Brda do Pokupskog vozi se naizmjenično jednim trakom uz regulaciju pokretnim semaforima ili prometnim znakovima.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA-do 03. svibnja, zbog radova (svakodnevno osim noću, državnim praznicima i blagdanima) na državnoj cesti DC206 GP-Hum na Sutli-Pregrada-Valentinovo-Krapina (DC1) u mjestu Tkalci vozit će se naizmjenično jednim trakom.
-do 23. ožujka 2015.god. promet teče uz privremenu prometnu signalizaciju, naizmjence, na državnoj cesti DC507 (Valentinovo-Krapinske Toplice-Gubaševo) u mjestu Grgurovec. Radovi će se izvoditi svakodnevno, osim nedjeljama.
-do 30.travnja svakodnevno, osim nedjeljama, državnim praznicima i blagdanima na državnoj cesti DC207 Hum na Sutli-Lupinjak-Đurmanec u naselju Hromac vozti će se naizmjence jednim kolničkim trakom uz regulaciju semaforima
-do 30. svibnja na državnoj cesti DC1 GP Macelj- Krapina- Zagreb- Karlovac ispod nadvožnjaka autoceste A3 u Lučkom vozit će se naizmjence, jednim trakom, uz regulaciju semfora. Privremena regulaciju postavljat će se povremeno i pretežito u noćnim satima.
-do 08.08., svakodnevno od 07,00 do 17,00 sati, na državnoj cesti DC29 N. Golubovec (DC35)-Zlatar-Zl. Bistrica-M. Bistrica-Soblinec (DC3), kod mjesta Zlatar, na dijelu od 15.+100 do 18.+320 km vozi se naizmjenično jednim kolničkim trakom uz regulaciju pokretnim semaforima, zbog radova rekonstrukcije kolnika (radovi se izvode svakodnevno osim nedjeljama, praznicima i blagdanima)
-do daljnjega, zbog radova na državnoj cesti DC24 na dionici od Jelovca do naselja Galovec (Konjščina) vozi se uz privremenu prometnu regulaciju. Rok izvođenja radova je 5 mjeseci.


KARLOVAČKA ŽUPANIJA
-do daljnjega na državnoj cesti DC1 Budačka Rijeka-Grabovac u naselju Rakovica vozi se naizmjeničnim propuštanjem vozila uz semafore. Izvode se radovi izgradnje nogostupa Oštarski Stanovi-Rakovica.
-do 30. travnja vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju na državnoj cesti DC23 Duga Resa-Josipdol u Tounju na lokaciji raskrižja DC23 i Ulice Linije.
-do daljnjega, zbog radova na državnoj cesti DC3 Karlovac-Duga Resa u Karlovcu (raskrižje Senjske ulice, Ulice Andrije Štampara i Ulice Donja Švarča) promet teče kroz raskrižje, na nov način, prema pravilima vožnje u kružnom toku.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA
-od 5. siječnja na državnoj cesti DC47 od mosta Jasenovac do prilaza graničnom prijelazu Hrvatska Dubica promet teče naizmjence, jednim trakom, zbog sanacije odrona.
-do 31. ožujka, zbog radova, svakodnevno od 07,00 do 17,00 sati, osim nedjeljama, državnim blagdanima i praznicima, na državnoj cesti DC31 Velika Gorica-Kravarsko-Pokupsko-G. Viduševac na dionici od Šestak Brda do Pokupskog vozi se naizmjenično jednim trakom uz regulaciju pokretnim semaforima ili prometnim znakovima.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA
-zbog urušavanja potpronog zida na državnoj cesti DC3 izmeđi naselja Skrad i Kupjak (Šubetov most) vozi se uz privremenu signalizaciju, usporeno, u oba smjera.
-na DC32, dionica 2, stacionaža 8.+050 km vozi se jednim trakom u dužini cca 100m, zbog klizišta.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA
-do 23.04.2015. od 7 do 17 sati zbog radova na raskrižju Međimurske ulice (DC3) s Ludbreškom ulicom u Varaždinu promet će teći usporeno, uz privremenu regulaciju.
-do 5. ožujka od 7 do 17 sati zbog radova na rekonstrukciji križanja državne ceste DC24 , lokalne ceste LC25105 i nerazvrstane ceste u Ljubešćici se vozi usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila prema postavljenoj signalizaciji.

OSJEČKO-BARANJSKA

-do 31. ožujka zbog radova na nadvožnjaku na čvorištu "Elektroslavonija", na državnoj cesti DC2 (Južna obilaznica Osijeka) vozi se prema privremenoj regulaciji obilazno preko susjednog raskrižja u smjeru zapada (Našica)

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA
-do 20. lipnja od 07,00 do 18,00 sati vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju na državnoj cesti DC51 u zoni križanja sa budućom Južnom obilaznicom Nove Gradiške. Radovi se ne izvode nedjeljama, državnim praznicima i blagdanima.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

ISTARSKA ŽUPANIJA
-zbog radova na održavanju, u tunelu Učka će se u razdoblju od 04.03. do 09.03.2015. godine prometovati uz posebnu regulaciju prometa.
-do 31. ožujka 2015.god traju radovi na državnoj cesti DC300 u naseljima Petrovija i Finida. Vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju.
-do 30. travnja zbog radova na izvanrednom održavanju državnom cestom DC210 Buzet- Požane vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju.

ZADARSKA ŽUPANIJA
-od 26. siječnja u 8 sati počinju radovi na dionici DC106 most kopno –otok Pag (Paški most). Promet će teći naizmjence, jednim kolničkim trakom, a vozila će se propuštati uz regulaciju semaforima.
-na Jadranskoj magistrali DC8 u Sukošanu vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju, semaforima.
-do 13.ožujka na području Novalje zatvorena je državna cesta DC106 od križanja sa ŽC6274 do križanja sa ŽC5151 zbog izgradnje kružnog raskrižja.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA
-na državnoj cesti DC58 u mjestu Boraja zbog izrade nogostupa u dužini od 600 m vozi se uz prometnu signalizaciju.
-zbog oštećenja na državnoj cesti DC59, na dionici Bribirske Mostine-Krković, vozi se jednim prometnim trakom, uz privremenu prometnu signalizaciju

SPLITSKO-DALMATINSKA

-do 12. lipnja, zbog radova na državnoj cesti DC70 Omiš-Gata na dionici od 1. do 2. km vozi se uz privremenu regulaciju prometa.
-zbog održavanja državne ceste DC512 Makarska-Ravča, od 8. km do tunela Stupica. Vozit će se naizmjence, jednim trakom, uz semafore.
-do 12. lipnja zbog radova na rekonstrukciji državne ceste DC8 na poddionici Kaštel Stari-Kaštel Gomilica vozi se uz privremenu prometnu regulaciju semaforima
-do 3. travnja zbog rekonstrukcije križanja državnih cesta DC315 i DC409 na predjelu Pantan kod Trogira vozi se uz privremenu prometnu regulaciju, jednim trakom, naizmjence.
-na Jadranskoj magistrali (DC8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa, pokretnim semaforima, kod Drvenika, u Podacama, na dionici Kaštel Stari-Kaštel Gomilica i Bristu.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA
-do 3. travnja, na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Živogošća (Blato) i Ploča zbog radova, vozi se naizmjence, uz privremenu regulaciju.-do 18. svibnja od 00 do 24 sata zabranjen je promet teretnim vozilima s prikolicom i poluprikolicom na dijelu županijske ceste ŽC 3074-Lupoglav- Kloštar Ivanić- Caginec od Brckovljana do Kloštar Ivanića i na ŽC 3124 na dijelu DC43- Bunjani- Voloder-Kutina- Novska od Ivaničkog Graberja do granice Zagrebačke županije.
-do 01. ožujka 2016. godine od 0-24 sata, zabranjuje se promet teretnim vozilima s priključnim vozilom na ŽCgranica Sisačko-moslavačke županije-Voloder-Kutina-Novska (DC47) te na ŽC3124 granica Sisačko-moslavačke županije-Voloder-Kutina-Novska (DC47) te na ŽC3252 Novska (DC312)-Borovac-granica Sisačko-moslavaček županije. Obilazak autocestom A3.
-do daljnjega na državnoj cesti DC47 od mosta Jasenovac do prilaza graničnom prijelazu Hrvatska Dubica zabrana je prometa za teretna motorna vozila, zbog odrona. Obilazak: Jasenovac-DC47 –čvor Novska-A3-čvor Popovača-DC36-Sisak DC37-Sunja-Hrvatska Dubica i obrnuto.
-do kraja sanacije kolnika zabranjuje se promet vozilima čija ukupna masa prelazi 7,5t na lokalnoj cesti LC31109 Dugo Selo-Puhovo-Črnec Dugoselski-ŽC3073.
-do završetka sanacije kolnika za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t zatvorena je ŽC3067 u ulici Sv. Benedikta, zbog znatnog oštećenja trupa i kolnika ceste.
-zbog oštećenja kolnika na LC 31149 kod raskrižja sa ŽC 3299 u smjeru Kušanca te kod raskrižja sa ŽC3117 u smjeru Gradića zabrana je prometa za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7.5. tona
-zbog oštećenja kolnika zabranjen je promet vozilima ukupne mase veće od 10t na DC505 čv. Bobovica-Bregana- čv. Jankomir-A6-Zagreb-Karlovac i dalje DC505 od Karlovca do Krašića.
-zbog sanacije mosta na državnoj cesti DC42 na Perić mostu (dionica Vrbovsko- Ljubošina) zabrana je prometa za motorna vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone. Obilazak za vozila ukupne mase veće od 3,5 tone a manje od 15 tona bit će loklanom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj- Okruglica i obratno. Za vozila teža do 15 tona obilazak je autocestom A6 između čvorova Vrbovko i Bosiljevo i autocestom A1 između čvorova Bosiljevo i Ogulin.
-zbog klizišta i odrona zatvara se ŽC3144 Stative-Jaškovo za vozila čija ukupna masa prelazi 8 t. Promet će teći obilazno: DC6, DC1 i DC228.
-zbog klizišta i odrona zatvara se LC34011 na dionici Gorniki-Lović Prekriški, za vozila čija ukupna masa prelazi 2t, vozit će se obilazno ŽC3097.
-zbog klizišta i odrona zatvara se LC 34004 Kašt-Brašljevica za vozila čija ukupna masa prelazi 2t, a promet će se preusmjeriti nerazvrstanim cestama.
-zbog radova na mostu u Gornjem Pokupju za sva vozila iznad 15 tona zatvorena je županijska cesta ŽC 3297 Karlovac-Ozalj. Obilazak je mjestima: Ribnik odnosno Draganić.
-do daljnjega zabranjen je promet svim vozilima iznad 6 tona na lokalnoj cesti LC33006 Kolodvorska ulica u Lekeniku u duljini od 650 m.
-nedjeljom od 6 do 22 sata na državnoj cesti DC2 od Varaždina do Dubrave Križovljanske zabranjen je promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 t.
-u gradu Virovitici zabrana je prometa teretnim vozilima čija najveća dopuštena masa prelazi 7,5 t na dijelu državne ceste DC2 od kružnog toka na istoku do zapadne obilaznice na zapadu. Vozila se iz smjera Osijeka sa DC2, ulice Stjepana Radića (kružni tok) preusmjeravaju na Vinkovačku cestu, Vukovarsku ulicu, Bilogorsku ulicu, zapadnu Virovitičku obilaznicu DC5 i ponovno na DC2 u pravcu Korije i obrnuto.
-na lokalnoj cesti LC37101 u mjestu Krivaja zabranjen je promet za sva teretna vozila zbog oštećenja kolnika uslijed klizišta. Ostala vozila prometuju naizmjence, jednim kolničkim trakom uz privremenu prometnu signalizaciju.

Korisni telefonski brojevi

pomoć na cesti 1987
- iz inozemstva (1) +385 1 1987
- iz inozemstva (2) +385 1 4693 700

stanje na cestama 072 777 777
- iz inozemstva +385 1 464 0800

info za članove 0800 9987

Prognoza prometa za sutra

Prognoza prometa za 6. ožujka 2015.
Vozit će se po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje.

Zbog jakog vjetra moguća su ograničenja za određene skupine vozila duž Jadranske magistrale te na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb.
Zimski uvjeti te zabrane za kamione s prikolicama i tegljače bit će na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru.

Zbog niskih jutarnjih temperatura moguća je poledica, osobito na cestama u gorju. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimkse opreme te da prilagode brzinu u način vožnje uvjetima na cestama.

Na graničnom prijelazu Bajakovo bit će pojačan izlazak teretnih vozila.
U prometu osobnih vozila ne očekujemo poteškoće.

U trajektnom i katamaranskom prometu bit će poteškoća zbog olujne bure.


Radari

BRODSKO-POSAVSKA
Cernik-Požeška,ZC4141
21:00-22:00
Gundinci,ZC4218
10:00-11:00
Kovačevac,ZC4158
20:00-21:00
Slavonski Šamac-Kruševica,D7
06:30-07:30

ISTARSKA
-Istarski Y - Rogovići - T. Učka
11:00-13:00
-ŽC5190 Vodnjan-Žminj
06:00-08:00
Pula-Buje (Buie),A9
08:00-14:00
Pula-Fažana,ZC5115
16:00-20:00
Pula-Šišan,ZC5134
14:00-16:00
Pula-Vodnjan (Dignano),D75
14:00-16:00
Pula-Medulinska
16:00-18:00
Pula-Premanturska
18:00-20:00
Pula-Tršćanska
22:00-24:00
Rogovići-Bašići,D48
17:00-18:30

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAĆKA
Đurđevac-Rakitnica,D43
14:00-17:00
Novigrad Podravski-Koprivnica,D2
12:00-15:00
Poljana Križevačka-Cubinec,ZC2211
17:00-20:00

MEĐIMURSKA
Domašinec,ZC2003
14:00-15:00
Donji Pustakovec,D3
10:00-11:00
Miklavec,ZC2003
13:00-13:30
Nedelišće,D208
16:30-17:30
Pleškovec,D227
08:30-09:00

PRIMORSKO-GORANSKA
Dražice,ZC5055
10:00-12:00
Jadranovo,D8
11:00-12:30
Novi Vinodolski-Zatrep,L10001
16:00-17:30
Rijeka-Istarska,D8
15:00-17:00

ŠIBENSKO-KNINSKA
Đevrske,D59
10:00-12:00
Grabovci,D27
12:00-14:00
Knin-Sinjska ulica,L10001
12:00-14:00
Pirovac-Vrpolje,A1
22:00-06:00
Unešić,ZC6094
06:00-08:00

VIROVITIČKO-PODRAVSKA
Ćeralije-Voćin,D49
13:00-15:00
Duga Međa-K. Tomislava,ZC4030
14:00-16:00
Nova Bukovica-Bjelkovac,ZC4045
09:00-11:00
Slatina
03:00-05:00
Sopje-Markovo,ZC4026
11:00-13:00

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA
-Mirkovci-Orolik,D46
06:30-07:45
Babina Greda-Lipovac,A3
07:45-16:30
19:45-04:30
Bogdanovci
15:40-17:00
Borovo,D519
21:40-23:00
Bršadin-V. Đurđevića
13:00-14:30
Mirkovci
09:00-09:45
Privlaka-D55,ZC4193
09:30-10:15
Rokovci Andrijaševci,ZC4170
15:30-16:15
Trpinja,D2
11:10-13:00
Trpinja-Klisa,D2
11:10-13:00
Vinkovci-Cerić,ZC4136
10:30-11:30
Vinkovci-Stari Mikanovci,D46
12:15-13:00
Vinkovci-Županja,D55
05:00-06:15
17:00-18:30
Vukovar-bana Jelačića
02:10-03:50
Vukovar-Dvanaest redarstvenika
00:00-01:30
14:40-16:00
20:10-21:30
Vukovar-Kudeljarska
18:30-20:00
Vukovar-Trpinjska cesta
09:10-11:00
Vukovar-vinkovačka
10:10-12:00
Vukovar-Županijska
01:40-02:00

Upozorenje:
Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike. Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr