HAK promet

HAK stanje u prometu

02.09.2014. 09:46

Stanje i prohodnost cesta

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je D54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:
- A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica u oba smjera te Maslenica- Posedarje u smjeru Zagreba,
- A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica,
- Jadranska magistrala (D8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene
- Paški most.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava vožnju na autocesti A1 između čvorova Zadar 2 i Skradin te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na mostu Riječina.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje.
Zbog mnogih odrona zemlje i kamenja na Jadranskoj magistrali (D8), posebno na području Dubrovačko-neretvanske županije, treba voziti opreznije. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog izlijevanja rijeke Mure zatvorena je ŽC 2245 Sveti Martin na Muri- GP Sveti Martin na Muri.

Od 1. do 5. rujna 2014.god. od 8 do 15 sati zbog rušenja stabala u zoni šume „Kunjevci“, povremeno će se zatvarati državna cesta D55 Vinkovci-Županja. Cesta će biti zatvorena prvih 15 minuta svakog punog sata, a vozila će se propuštati 45 minuta.

Zbog radova zatvorene su ceste:
- D2 Osijek-Vukovar od skretanja za Zračnu luku Osijek do istočnog izlaza iz naselja Klisa, odnosno zatvorena je kroz naselje Klisa,
- D22 Možđenec-Sudovec,
- D29 Kašina-Marija Bistrica,
- D50 Otočac-Perušić kod nadvožnjaka Janjče,
- D57 Vukovar-Orolik,
- D205 Klanjec-Dubrovčan,
- D307 Gornja Stubica-Marija Bistrica,
- D33 kroz grad Knin i
- ŽC6280 Dubovica-Sveta Nedjelja.

Uz privremenu prometnu signalizaciju vozi se na dionicama državnih cesta:
- D1 Korenica-Debelo Brdo i
- D9 Metković-Opuzen.

Od 8. rujna, početak je školske godine pa djecu, roditelje i vozače upozoravamo:
RODITELJI
- prvih dana pratite djecu u školu i putem ih upozorite na opasna mjesta
- djeca uče od vas, ne zaboravite da vlastitim primjerom utječete na kasnije samostalno dječje ponašanje u prometu
VOZAČI
- brzina kretanja vozila u zoni škola uvijek je ograničena na 40 km/h
- zaustavite se ispred pješačkog prijelaza i dajte djeci znak rukom da sigurno pređu cestu
DJECO
- hodajte pločnikom ili lijevom stranom kolnika, ako ste u grupi, hodajte u koloni - jedan iza drugoga
- cestu prelazite samo preko pješačkog prijelaza i na zeleno svjetlo za pješake, ali pričekajte da se vozila zaustave

Do 01. prosinca 2014. god. (produžen je rok završetka radova) zbog radova državna cesta D2 Osijek-Vukovar na dionici Osijek-Klisa između nadvožnjaka „Nemetin“ i raskrižja D2 sa D418 (skretanje za Zračnu Luku Osijek) bit će zatvorena za sav promet. Obilazak: D2-nadvožnjak „Nemetin“-Sarvaš-Bijelo Brdo-Dalj-Borovo-Vukovar-Klisa-Zračna Luka Osijek i obrnuto uz privremenu prometnu signalizaciju. Od 20. kolovoza od 15,00 sati do 1. prosinca 2014. god. promet će biti privremeno dozvoljen samo za vozila korisnika Zračne Luke Osijek i stanara naselja Klisa, a prema postavljenoj privremenoj regulaciji prometa preko novoasfaltiranog dijela gradilišta na državnoj cesti D2, na kojem će se povremeno voziti naizmjence, uz semafore.

Do 15. prosinca, od 07 do 17 sati na državnoj cesti D207 Hum na Sutli-Lupinjak-Đurmanec, u Lupinjaku će se izvoditi radovi izvanrednog održavanja ceste. Promet će se odvijati naizmjence, jednim kolničkim trakom uz regulaciju pokretnim znakovima.

Do 30. rujna, od 7 do 17 sati, na državnoj cesti D36 između Pisarovine i Pokupskog u mjestu Jamnička Kiselica, izvodit će se radovi izvanrednog održavanja ceste. Promet će se odvijati naizmjenično jednim trakom uz regulaciju pokretnim znakovima.

Do 5. rujna 2014.god. do 16,00 sati za sav promet zatvorena je ŽC 3282 Orlovac-Dražica, zbog sanacije mosta. Obilazak: ŽC3092 i D 28, Donja Kovačica-Veliki Grđevac-Pavlovac-Dražica, i obrnuto.

Za teretna vozila zatvorene su ceste:
- D29 Marija Bistrica-Soblinec,
- D228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac, u Gornjem Pokupju (za vozila iznad 15t),
- ŽC3124 Vidrenjak-Popovača-Kutina–Novska,
- ŽC3252 Novska-Borovac i
- ŽC4030 Orahovica-Kutjevo.

Naizmjence se vozi na:
- D2 od kružnog toka u Turčinu do raskrižja s Gospodarskom ulicom u Varaždinu,
- D31 od Šestak Brda do Pokupskog,
- D45 Rogoža-čvor Kutina,
- D47 Lipik-Novska, u mjestu Jagma,
- D205 Risvica-Dubrovčan,
- D206 na dionici od Valentinova do Petrovskog,
- D207 Hum na Sutli-Đurmanec (svakodnevno od 07:00 do 17:00);
- na D227 Šenkovec-Štrigova u naselju Prekopa i
- Sisačka ulica u Karlovcu, izlaz iz Karlovca prema Pisarovini (D36).

Zbog oštećenja mosta Cubinec do daljnjeg je zatvorena državna cesta D22 Križevci-Sveti Ivan Žabno za vozila iznad 3,5 tona nosivosti. Obilasci su: D41 prema Majurcu do skretanja za Lemeš Križevački-ŽC2212-ŽC2228-Trema-DC 22 i obratno. Za vozila ukupne mase do 3,5 tona nosivosti i ukupne širine do 2 m, privremeno se vozi preko zamjenskog mosta, a vozila se propuštaju naizmjence.

Zbog odrona zemlje i kamenja zatvorena je nerazvrstana cesta u mjestu Lovča u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajektni promet

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen, katamaranska Novalja- Rab-Rijeka i brodska Mali Lošinj- Unije- Susak. Od 7:00 uspostavljena je trajektna linija Stinica- Mišnjak.

Ostali trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.


Od 13. lipnja do 14. rujna 2014.god. uvedena je dodatna katamaranska linija na relaciji Split – Hvar – Korčula. Polazak iz Splita održavat će se svakim danom u 9:15 sati, osim nedjeljom u 10:15, a povratak je predviđen svakim danom iz Korčule u 14:15 sati. Trajanje putovanja od Splita do Hvara je 1 sat i 5 minuta, a do Korčule ukupno 2 sata i 40 minuta.
Kako se radi o uvođenju katamaranske linije koja je prvenstveno turistički orijentirana, ukupni kapacitet karata po jednom putovanju bit će dostupan i preko online prodaje. Također, karte su za cijelu sezonu dostupne u prodaji u sljedećim agencijama Jadrolinije: Rijeka, Zadar, Šibenik, Split, Hvar, Stari Grad, Korčula, Dubrovnik, Ploče, Supetar i Vela Luka.

Ograničenja u prometu

OGRANIČENJA U PROMETU
AUTOCESTA A1

- zbog sanacije klizišta od 48.+900 km do 48. +250 km u smjeru Zagreba zatvoren je zaustavni trak.

AUTOCESTA A3 BREGANA-LIPOVAC

- u potpunosti je pušten u promet rekonstruiran i dograđen čvor Ivanja Reka čime je omogućen pristup poslovnoj zoni Zagreb istok.
- zbog radova na sanaciji mosta na 128. +400 km, u smjeru Lipovca, zatvoren je vozni prometni trak u dužini od 100 metara, vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h.

AUTOCESTA A4 ZAGREB-GORIČAN

- do daljnjega zbog radova na prijelaznim napravama na objektima od 20. +350 do 22. +600 km u smjeru Varaždina promet teče jednim trakom.
- zbog izvođenja radova na sanaciji prijelaznih naprava na objektima Drava2 i Drava3 od 23.+800 do 21.+650 km u smjeru Varaždin-Goričan bit će zatvorena preticajna traka u periodu od 29.7.2014 u 9 sati do daljnjega.Promet se odvija voznom trakom i reguliran je privremenom prometnom signalizacijom.
- zbog sanacije kolnika od 83. +100 km do 86. +200 km u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

A6 RIJEKA-ZAGREB

- zbog odrona zemlje na autocesti A6 od 60.+300 do 60.+500 km između čvorova Vrata i Oštrovica u smjeru Rijeke, zatvoreni su zaustavni i vozni traci.
- zbog radova od 80. +300 do 79. +600 km zatvoren je sporovozni trak u smjeru Zagreba.
- zbog radova u tunelima Javorova Kosa i Pod Vugleš u smjeru Zagreba zatvoren je vozni trak.

A7 RUPA- RIJEKA
- zbog radova zatvorena je zaustavna prometna traka od 9.+000 do 8.+500 km u smjeru GP Rupa.


ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

- do 4. rujna do 17 sati zbog radova će biti zatvorena županijska cesta ŽC3037 u čvoru Rugvica na poddionici Ivanja Reka-Rugvica. Obilazak iz smjera Rugvica-Ježevo: Dugo Selo-ul. B.Huzanića-Puhovo-Črnec Dugoselski, a obilazak iz smjera Ježevo-Rugvica: ObedišćeJeževsko-Leprovica-Velika Ostrna-Dugo Selo-Rugvica.
- zbog tehničkih razloga, do daljnjeg su odgođeni radovi na Priobalnoj cesti između Ljubljanske avenije i Samoborske ceste.
- do 14. rujna u 20:00 zbog odrona na Aleji Bolonje između Aleje seljačke bune i čvora Jarek vozit će se dvosmjerno.
- do ponedjeljka 01. rujna 2014. godine u 4 sata, zbog izvođenja radova na izgradnji kanalizacijske mreže na Brezovičkoj cesti na dijelu od Prigradske do Golobreške ceste , ista će biti zatvorena za sav promet. Za vrijeme navedenih radova obilazni pravac bit će: Brezovička (sjever) – Baščanske ploče – Zlatareva zlata – Dr. L. Naletilića – Prigradska – Brezovička (jug) i obratno.
- do 6. rujna u 15 sati zbog radova na izvanrednom održavanju Vodovodne ulice na dijelu od Ulice grada Mainza do Magazinske ulice, ista će biti zatvorena za sav promet.
Za vrijeme navedenih radova obilazni pravci bit će:Magazinska – Zagorska – Selska c. – Prilaz baruna Filipovića,
Ulica grada Mainza – Slovenska - Fonova – Hanuševa - Jagićeva – Adžijina - Magazinska.
- do 6. rujna 2014. godine, zbog izvođenja radova uređenja kolnika na raskrižju Selska – Jadranski most, bit će zauzet dio kolnika. Za vrijeme navedenih radova promet će se odvijati, po preostalim slobodnim dijelovima kolnika, prema privremeno postavljenoj regulaciji prometa.
Molimo ostale sudionike na pojačan oprez i da poštuju upute policijske pratnje.
- do nedjelje, 7. rujna u 20 sati, zbog radova bit će prekinut promet na Karlovačkoj cesti od Ulice Pisančev put do Vodirove ulice. Obilazak: Remetinec-Jadranska avenija-čvor Lučko-Karlovačka cesta i obrnuto.
- do 7. rujna u 20 sati zbog radova na rekonstrukciji javnog kanala u Ulici Šestinski vrh na dijelu od Ulice Vrhovec do Ulice I. Serdara, ista će biti zatvorena za sav promet.
Za vrijeme navedenih radova obilazni pravac bit će: Vrhovec – Šestinski vrh – I. Serdara i obratno.
- do 30. rujna 2014 od 07 do 17 sati (osim nedjeljama državnim praznicima i blagdanima) na državnoj cesti D36 Karlovac (D1)-Pisarovina-Pokupsko-Sisak-Popovača (A3) od 33. +400 do 33. +810 km (Jamnička Kiselica) izvodit će se radovi inzvarednog održavanja ceste. Promet će se odvijati naizmjenično jednim trakom uz regulaciju pokretnim znakovima.
- do 30. rujna svakodnevno, osim nedjeljama, praznicima i blagdanima od 7 do 18 sati na državnoj cesti D31 Velika Gorica- Kravarsko- Pokupsko- G. Viduševac od Šestak Brda do Pokupskog vozit će se naizmjenično uz regulaciju pokretnim semaforima.
- do 15. listopada u 17 sati, zbog radova, na županijskoj cesti ŽC3039 Goričica (D3)-Paukovec vozi se uz privremenu regulaciju prometa.
- do 19. listopada zbog radova zatvorene su Mesnička, Streljačka i Ulica T. Brezovačkog. Pristup prema Gornjem gradu, bit će omogućen obilaznim pravcima: Iz smjera jug: Ilica-Britanski trg-Nazorova-Tuškanac-Jurjevska-Ilirski trg-Demetrova-Basaričekova-Ulica 29. 10. 1918.-Opatička-Kamenita- Čirilometodska-Katarinin trg. Iz smjera istok : Medveščak-Vrančićeva-Mlinarska-Jurjevska-Ilirski trg- Demetrova-Basaričekova-Ulica 29. 10. 1918.-Opatička-Kamenita-Čirilometodska-Katarinin trg.
- do 31. prosinca zbog izgradnje brze ceste Popovec-Marija Bistrica-Zabok, na dionici Zabok (Andraševec)-Mokrice promet će biti privremeno reguliran, zabranit će se skretanje iz oba smjera na D 24 i skretanje na ŽC2197. Zbog montaže čelične konstrukcije te montaže i demontaže oplate budućeg mosta Bračak promet će biti privremeno prebačen na devijaciju u trajanju od dva puta po jedan dan u periodu od 26.kolovoza 2014.god. do 15. rujna 2014. god.
- do 18. svibnja 2015. od 00 do 24 sata zabranjen je promet teretnim vozilima s prikolicom i poluprikolicom na dijelu županijske ceste ŽC 3074-Lupoglav- Kloštar Ivanić- Caginec od Brckovljana do Kloštar Ivanića i na ŽC 3124 na dijelu D43- Bunjani- Voloder-Kutona- Novska od Ivaničkog Graberja do granice Zagrebačke županije.
- svakodnevno od 7 do 16 sati, osim nedjeljama, državnim praznicima i blagdanima, vozi se otežano (suženim kolnikom) na državnoj cesti D30 u Velikoj Gorici u zoni križanja sa D31, zbog radova izgradnje prometnog traka za skretanje iz smjera Siska.
- do kraja sanacije kolnika zabranjuje se promet vozilima čija ukupna masa prelazi 7,5t na lokalnoj cesti LC31109 Dugo Selo-Puhovo-Črnec Dugoselski-ŽC3073.
- do daljnjega je zatvorena ŽC3124 obilaznica Križa, vozi se kroz centar Križa, zbog radova.
- zabrana za teretna vozila kojima ukupna kod mjesta Globočec. Obilazak: Gornji Sušobreg-Donji Sušobreg.
- do završetka sanacije kolnika, za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t zatvorena je ŽC3067 u ulici Sv. Benedikta, zbog znatnog oštećenja trupa i kolnika ceste.
- zbog oštećenja kolnika na LC 31149 kod raskrižja sa ŽC 3299 u smjeru Kušanca te kod raskrižja sa ŽC3117 u smjeru Gradića zabrana je prometa za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7.5. tona
- zbog oštećenja kolnika zabranjen je promet vozilima ukupne mase veće od 10t na D505 čv. Bobovica-Bregana- čv. Jankomir-A6-Zagreb-Karlovac i dalje D 505 od Karlovca do Krašića.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

- do 15. prosinca od 07 do 17 sati (osim nedjeljama državnim praznicima i blagdanima) na državnoj cesti D207 Hum na Sutli (D206)-Lupinjak-Đurmanec (D1) na dijelu od 7. do 8. +320 km (Lupinjak), izvodit će se radovi izvanrednog održavanja ceste. Promet će se odvijati naizmjenično jednim kolničkim trakom uz regulaciju pokretnim znakovima.
- do daljnjega od ponedjeljka do petka, zbog radova je zabranjen promet za sva vozila na državnoj cesti D29 Novi Golubovec(D35)-Zlatar Bistrica-Marija Bistrica-Soblinec(D3), na dijelu između križanja D29 i ŽC1006 kod Marije Bistrice i Kašine. Obilazni pravac za vozila čija je ukupna masa jednaka ili manja od 7,5 t je: Marija Bistrica-Moravče-Adamovec-Belovar, u oba smjera. Obilazni pravac za vozila čija je ukupna masa veća od 7,5 t je: Sveti Ivan Zelina-Novi Marof-Budinšćina-Zlatar Bistrica i obrnuto. U dane vikenda (subotama i nedjeljama), praznicima i blagdanima državna cesta biti otvorena za promet vozila do 7,5t.
- do 15. studenog (osim nedjeljama državnim praznicima i blagdanima) na državnoj cesti D205 Klanjec-Gubaševo zbog obnove kolnika na dionici Razvor-Risvica, na dijelu između Klanjca i Dubrovčana cesta je zatvorena za sav promet. Obilazak za teretna vozila od Kumrovca prema Zagrebu ili Zaboku je: ŽC2186 Mihanović Dol- Kraljevec na Sutli- Dubravica- Donja Pušća- Zaprešić, lokalnom cestom 31024 Zaprešić- D1 kod West Gate-a i državnom cestom D12 do autoceste A2 i dalje autocestom A2 do čvora Mokrice u oba smjera. Obilazak za osobna vozila od Kumrovca prema Zaboku je županijskom cestom ŽC 2186 Mihanović Dol- Klanjec, loklanom cestom L22030 Klanjec- Lučelnica Tomaševečka i županijskom cestom Lučelnica Tomaševečka- D205 kod Tuheljskih Toplice.
- do rujna, trajat će radovi na D206 GP Hum na Sutli Pregrada-Valentinovo-Krapina na dionici od Valentinova do Petrovskog. Promet će teći naizmjence, uz regulaciju semaforima.
- državna cesta D307 na dionici Gornja Stubica-Marija Bistrica u mjestima Banšćica i Jezerčica, zbog djelomičnog ulegnuća ceste i radova na željezničkom prijelazu, do daljnjega je zatvorena za sav promet. Obilasci: ŽC 224 Gornja Stubica-Laz Bistrički ili D209 Laz Bistrički-Marija Bistrica do Zlatar Bistrice.
- do daljnjega je zatvorena ŽC2197 Oroslavje-Hum Zabočki, zbog izgradnje vijadukta.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

- do 30. rujna od 7 do 17 sati (osim noću, nedjeljama, državnim praznicima i blagdanima) zbog radova na D36 kod mjesta Jamnička Kiselica vozila se propuštaju naizmjence.
- zbog radova na mostu u Gornjem Pokupju za sva vozila iznad 15 tona zatvorena je županijska cesta ŽC 3297 Karlovac-Ozalj. Obilazak je mjestima: Ribnik odnosno Draganić.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

- do 5. rujna 2014.god. do 16,00 sati za sav promet bit će zatvorena ŽC 3282 Orlovac-Dražica, zbog sanacije mosta. Obilazak: ŽC3092 i D 28, Donja Kovačica-Veliki Grđevac-Pavlovac-Dražica, i obrnuto.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

- zbog oštećenja mosta Cubinec do daljnjeg je zatvorena državna cesta D22 Križevci-Sveti Ivan Žabno za vozila iznad 3,5 tona nosivosti. Obilasci za vozila iznad 3,5 tona nosivosti: D41 prema Majurcu do skretanja za Lemeš Križevački-ŽC2212-ŽC2228-Trema-Dc 22 i obratno. Za vozila ukupne mase do 3,5 tona nosivosti i ukupne širine do 2,00 m uspostavljena je komunikacija preko provizornog mosta naizmjeničnim propuštanjem vozila za lokalno stanovništvo.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

- do 31. kolovoza zbog radova na južnom i rekonstrukciji sjevernog kolnika na D36 (Zagrebačka ulica) u Sisku promet će privremeno teći novoizgrađenim kružnim tokom do raskrižja Kaufland Sisak, a u ostalom dijelu trase bit će preusmjeren kroz Komunalnu zonu Sisak (od 8.+50 do 9.+380 km). Prekinut je promet na D36.
- od 28. srpnja od 14,00 sati do završetka sanacije odrona na kolniku zatvorena je lokalna cesta LC33112 u mjestu Kostreši Bjelovački. Obilazak: D30-Donji Bjelovac-Kostreši Bjelovački.
- 12. rujna, od 12,00 do 16,30h, zbog održavanja „1. RALLY MOSLAVINA“ privremeno se za promet zatvara županijska cesta ŽC3163 Selište-D45 i lokalna cesta LC33024 na relaciji od: D45 ul.Hrvatskih branitelja-ŽC3163-LC33024 (Kletište).
- 13. rujna, od 8,30 do 17,40 h zbog održavanja „1. RALLY MOSLAVINA“ privremeno se za promet zatvara županijska cesta ŽC3213 Gojlo (L37139)-Piljenice(L33137) i lokalna cesta LC33071 Kutina(L33070)-Mišinka-ŽC3213 na relaciji od Ilove (raskrižje ŽC3213 i LC33070-Naftaplinska ul.-LC33071-Mišinka.
- 13. rujna od 9-18,30 h, zbog održavanja „1. RALLY MOSLAVINA“ privremeno se za sav promet zatvaraju županijske ceste: ŽC3130, ŽC3158,LC33002,LC33003, i LC33018 u dužini od 11km od Ribnjače.
- 10.,11. i 12. listopada, povodom manifestacije „Kestenijada 2014.“ vozit će se usporeno kroz grad Hrvatska Kostajnica i prema graničnom prijelazu.
- do 15. studenog zbog radova na dionici državne ceste D45 Rogoža-čvor Kutina vozi se naizmjence.
- do daljnjega zabranjen je promet svim vozilima iznad 6 tona na lokalnoj cesti 33006 Kolodvorska ulica u Lekeniku u duljini od 650 m.
- do 01. ožujka 2015. godine od 0-24 sata zabranjen je promet teretnim vozilima s priključnim vozilom na županijskim cestama ŽC3124 Voloder- Kutina- Novska i na ŽC Novska- Borovac- granica Sisačko- moslavačke županije. Odluka se ne odnosi na vozila koja imaju sjedište uz županijske ceste te vozila koja uz ceste obavljaju utovar, istovar ili servis vozila.
- do daljnjeg zatvorena je ŽC3238 Mali Gradac- Dragozina- D6 zbog oštećenja mosta u mjestu Mali Gradac. Obilazak je Vukičevići- Vlahovići- Mali Gradac.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

- na Rabu se vozi otežano na županijskoj cesti ŽC5139 u mjestu Banjol zbog urušenog potpornog zida.
- zbog klizišta, dionica županijske ceste ŽC 5185 M. Lug-Zamost zatvara se za vozila teža od 3,5 t.
- zbog urušavanja potpronog zida na državnoj cesti D3 izmeđi naselja Skrad i Kupjak (Šubetov most) vozi se uz privremenu signalizaciju, usporeno, u oba smjera.
- na D32, dionica 2, stacionaža 8.+050 km vozi se jednim trakom u dužini cca 100m, zbog klizišta.
- zbog radova na obnovi državne ceste D 105 Lopar – Rab povremeno će se zatvarati dionica između Gornje Supetarske Drage i Donje Supetarske Drage. Obilazak zatvorenog dijela ceste omogućen je nerazvrstanom cestom uz crkvu Sv.Petra“.
- zbog kvara most Privlaka do daljnjeg se neće otvarati za prolaz brodova.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

- na dijelu istočne obilaznice Varaždina vozi se uz posebnu regulaciju do završetka svih radova.
- do daljnjega je zatvorena državna cesta D22 Možđenec-Sudovec od raskrižja ŽC2135 do raskrižja sa ŽC 2175 u naselju Sudovec. Iz Novog Marofa u smjeru Sudovca obilazak je državnom cestom D3, ŽC Breznica-Visoko-Sudovec te u smjeru Križevaca državnom cestom D22 (produžen je rok završetka radova).
- nedjeljom od 6 do 22 sata na državnoj cesti D2 od Varaždina do Dubrave Križovljanske zabranjen je promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 t.

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

- na županijskoj cesti ŽC4030 Orahovica-Kutjevo zabrana je za teretna vozila.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

- do 20. lipnja 2015. od 07,00 do 18,00 sati vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju na državnoj cesti D51 u zoni križanja sa budućom Južnom obilaznicom Nove Gradiške. Radovi se ne izvode nedjeljama, državnim praznicima i blagdanima.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

- do 01. prosinca 2014. god. (produžen je rok završetka radova) zbog radova je zatvorena državna cesta D2 Osijek-Vukovar na dionici između raskrižja državne ceste D2 sa D418 od skretanja za Zračnu Luku Osijek i istočnog izlaza iz naselja Klisa, odnosno D2 je zatvorena kroz naselje Klisa. Obilazak: D2-nadvožnjak „Nemetin“-Sarvaš-Bijelo Brdo-Dalj-Borovo-Vukovar, i obrnuto. Do 1. prosinca 2014. god. promet je privremeno dozvoljen samo za vozila korisnika Zračne Luke Osijek, cesta je iz smjera Grada Osijeka privremeno otvorena za promet prema Zračnoj Luci Osijek, a vozi se prema postavljenoj privremenoj regulaciji prometa.
- do 5. listopada svakodnevno za sav promet bit će zatvorena Južna obilaznica Grada Osijeka (D2) između čvorišta „Čepinska“ i nadvožnjaka „Vinkovačka“. Obilazak: D2-Ulica Sv.L.B.Mandića-„Industrijska zona Osijeka“-Ulica Zapadno predgrađe-Vinkovačka ulica-D2 i obratno.
- do daljnjega zatvoren je jedan trak zbog radova na D2, južnoj osječkoj obilaznici, između čvorišta Frigis i nadvožnjaka Višnjevac. Vozit će se jednim trakom, uz regulaciju semaforima.

VUKOVARSKO- SRIJEMSKA

- do 15. listopada zbog izvanrednog održavanja zatvorena je državna cesta D57 Vukovar-Orolik od ŽC 4150 do raskrižja za Berak. Obilazak je nerazvrstanim cestama grada Vukovara i ŽC 4150.
- od 1. do 5. rujna 2014.god. od 8 do 15 sati zbog rušenja stabala u zoni šume „Kunjevci“, povremeno će se zatvarati državna cesta D55 Vinkovci-Županja. Cesta će biti zatvorena prvih 15 minuta svakog punog sata, a vozila će se propuštati 45 minuta.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

- u gradu Virovitici zabrana je prometa teretnim vozilima čija najveća dopuštena masa prelazi 7,5 t na dijelu državne ceste D2 od kružnog toka na istoku do zapadne obilaznice na zapadu. Vozila se iz smjera Osijeka sa D2, ulice Stjepana Radića (kružni tok) preusmjeravaju na Vinkovačku cestu, Vukovarsku ulicu, Bilogorsku ulicu, zapadnu Virovitičku obilaznicu D 5 i ponovno na D2 u pravcu Korije i obrnuto.

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

- uz privremenu prometnu signalizaciju vozi se na dionici državne ceste D1 Korenica- Debelo Brdo.
- do 1. listopada, zbog radova je zatvorena državna cesta D50 zbog rekonstrukcije nadvožnjaka Janjče na pruzi Oštarije-Knin-Split. Obilazak za lokalni promet: D50-Janjče-Krš-Studenci, a za tranzitni i teretni promet obilazak je autocestom A1 između čvorova Otočac i Perušić.

ISTARSKA ŽUPANIJA

- do 12. listopada traju radovi na sjevernoj obilaznici Pule (D66). Vozi se uz privremenu regulaciju prometa.
- do 6. listopada zbog radova na izgradnji javne rasvjete kružnog raskiržja Podberam na državnoj cesti D48 vozi se uz privremenu prometnu regulaciju.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

- do 15. rujna podizni most u Tisnom, između otoka Murtera i kopna, na D 121, podizat će se svakodnevno u 9 i 17 sati, a spuštat će se u 09,30 i 17,30. Za to vrijeme bit će zaustavljen cestovni promet.
- do 23. prosinca za sav promet bit će zatvorena državna cesta D33 kroz grad Knin, zbog radova. Obilazak je gradskim ulicama, a tranzitni promet županijskom cestom ŽC6080 Kninsko Vrpolje-Kovačić-Knin, i obrnuto.
- do 9. ožujka 2015. god. u gradu Kninu vozi se otežano, uz privremenu regulaciju prometa na dionici državne ceste D33 dionica 1, Tomislavova ulica.
- zbog oštećenja na državnoj cesti D59, na dionici Bribirske Mostine-Krković, vozi se jednim prometnim trakom, se uz privremenu prometnu signalizaciju.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

- do daljnjega, zbog radova na raskrižju državnih cesta D409 i D315, predio Pantan u Trogiru, vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju.
- za sav promet bit će zatvorena ŽC6280 Dubovica-Sveta Nedjelja. Predmetni dio nije izgrađen, tako da po tom dijelu nemože teći promet.
- zbog radova je privremena regulacija prometa na županijskoj cesti Ž6180, na dionici od raskrižja sa državnom cestom D60 do raskrižja s lokalnom cestom L67160 (Poljica). Promet teče naizmjeničnim propuštanjem vozila jednim prometnim trakom.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

- uz privremenu prometnu signalizaciju vozi se na dionici državne ceste D9 Metković-Opuzen.

Korisni telefonski brojevi

- pomoć na cesti 1987
- iz inozemstva +385 1 1987
- stanje na cestama 072 777 777
- info za članove 0800 9987

Prognoza prometa za sutra

PROMETNA PROGNOZA ZA 02. 09. 2014.

Na Jadranskoj magistrali (D8) moguće su zabrane za pojedine skupine vozila zbog jake bure između Rijeke i Starigrada, te na autocestama A6 Rijeka-Zagreb i A1 između Maslenice i Svetog Roka.
Mokri i skliski kolnici bit će u većem dijelu zemlje, a mogući su odroni na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale.
Pojačan promet osobnih vozila očekuje se na graničnim prijelazima Kaštel, Plovanija, Bajakovo, Karasovići i Metković. Na Bregani i Bajakovu moguć je pojačan promet teretnih vozila.
Trajekti će ploviti redovito.

Radari

BRODSKO-POSAVSKA
Beravci-Gundinci,ZC4218
09:00-10:00
Nova Gradiška-Bana Ivana Mažuranića
23:00-24:00
Rešetari,ZC4158
22:00-23:00

DUBROVAČKO-NERETVANSKA
-predio Kapja- Dubovo,D118
19:00-21:00
Brsećine-Orašac,D8
12:30-15:00
Čibača-Mlini,D8
10:00-12:00
Čibača-Plat,D8
18:00-19:30
Dubrovnik-Trsteno,D8
15:00-18:00
Komin-Baćina,D8
19:00-23:00
Komin-Rogotin,D8
15:00-19:00
Lumbarda-Korčula,ZC6225
23:00-01:00
Metković,D62
14:00-15:00
Metković-Opuzen,D9
07:00-08:00
23:00-24:00
Opuzen,D8
01:00-02:00
20:00-23:00
Opuzen-Klek,D8
08:00-14:00
Orebić-Potomje,D414
06:00-12:00
Plat-Gruda,D8
07:00-10:00
20:00-23:00
Ston-Pijavičino,D414
13:00-19:00
Žrnovo,D118
21:00-23:00

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAĆKA
Donjara-Majurec,D41
13:00-16:00
Peteranec-Sigetec,ZC2114
10:00-13:00
Virje-Šemovci,ZC2183
08:00-11:00

MEĐIMURSKA
Hodošan-Donji Hrašćan,ZC2003
11:00-12:00
Nedelišće,D3
07:30-08:30

PRIMORSKO-GORANSKA
Jadranovo,D8
11:30-12:30
Kupjak,D3
09:00-11:00
Makov Hrib,D32
10:00-12:00
Rijeka,D404
18:00-21:00
Rijeka-Novi Vinodolski,D8
15:30-17:00
Rijeka-ljubljanska,D8
09:00-12:00

SISAČKO-MOSLAVAČKA
Pešćenica-Stupno,D30
07:00-15:00
Sisak-Hrastelnica,ZC3121
15:00-23:00

ŠIBENSKO-KNINSKA
Donje Polje,D58
09:00-11:00
Pađene,D1
12:00-14:00
Unešić,ZC6092
08:00-12:00

VIROVITIČKO-PODRAVSKA
Lozan-Stari Gradac,D2
06:00-07:00
Lukač-Gradina,ZC4007
15:00-16:00
Suhopolje-Cabuna,D2
00:00-01:00

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA
-Područje PP Vukovar
07:00-15:00
Borovo-Vukovarska,D519
14:30-16:00
Bršadin-Vukovar,D55
12:10-13:30
Vukovar-Dvanaest redarstvenika
06:30-08:00
Vukovar-Trpinjska cesta
10:30-12:00
Vukovar-vinkovačka
08:10-10:00

ZAGREBAČKA
Zagreb-Bregana,A3
00:00-24:00
Zagreb-Aleja Bologne
00:00-24:00
Zagreb-Branimirova
00:00-24:00
Zagreb-Držićeva avenija
00:00-24:00
Zagreb-Karlovac,A1
00:00-24:00
Zagreb-Krapina,A2
00:00-24:00
Zagreb-Selska cesta
00:00-24:00
Zagreb-Slavonska avenija,A3
00:00-24:00
Zagreb-Ulica grada Vukovara
00:00-24:00
Zagreb-Varaždin,A4
00:00-24:00
Zagreb-Zagrebačka avenija
00:00-24:00

Upozorenje:
Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike. Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr