Veljko kajtazi

Znakovita poruka: Kad je Vlada odbila surađivati s manjinama, brzo se raspala

26.04.2024 u 22:24

Bionic
Reading

Zastupnik romske i nekoliko drugih nacionalnih manjina Veljko Kajtazi objavio je video snimku na Facebooku kojom je poslao znakovitu poruku, u prvom redu Domovinskom pokretu, ali i HDZ-u

Osim što navodi da Klub nacionalnih manjina podržava Gordana Jandrokovića za još jedan mandat na čelu Sabora, Kajtazi u poruci govori kako će manjinski predstavnici ostati jedinstveni, a da isključivost i ucjene, odnosno biranje podobnih i nepodobnih manjina, ne mogu biti predmet rasprave.

'Sjetite se 2015. godine kada je vlada odbila surađivati s nama pa se vrlo brzo raspala. Ako nova većina, koja je temeljem volje građana nešto desnija nego što je bila do sada, odbije ili uvjetuje suradnju s manjinama, ne vjerujem da će to dugo trajati. A nema razloga zašto ne bi svi zajedno održavali razinu zaštite prava nacionalnih manjina koju smo postigli", poručio je Kajtazi.

  • +2
Srpska nacionalna manjina predala listu za izbore Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regović

Time je aludirao na Vladu Tima Oreškovića koja je sastavljena nakon izbora 2015., a u kojoj su glavnu riječ vodili HDZ Tomislava Karamarka i Most Bože Petrova. Ta Vlada nije trajala ni punih šest mjeseci, od 23. siječnja do izglasavanja nepovjerenja u Saboru 16. lipnja 2016.