'JOKER'

Gledatelji uočili pogrešku u popularnom kvizu; vidite li je i vi?

26.04.2024 u 23:21

Bionic
Reading

U epizodi popularnog kviza 'Joker' Nove TV emitiranog danas, u ponuđenim odgovorima potkrala se greška koju su uočili gledatelji

Natjecatelj Vedran Jakovljević kući je otišao praznih ruku, a pitanje na koje je morao odgovoriti zbunilo je mnoge gledatelje, piše Večernji list.

Pitanje je postavljeno ovako: 'Kroz koju od sljedećih južnoameričkih država NE prolazi Jarčeva obratnica', a odgovori su bili su: A) Brazil, B) Čile, C) Madagaskar i D) Bolivija.

No gledatelji su odmah uočili kako Madagaskar nije trebao biti u odgovorima jer se radi o državi koja je smještena u Africi, a ne u Južnoj Americi!

Iznos od 15.000 eura donio mu je točan odgovor na pitanje o legendarnom strip junaku: Koji instrument hobistički svira strip junak Dylan Dog? A) trubu B) obou C) fagot D) klarinet

Točan odgovor bio je D.

Prvo pitanje na koje je netočno odgovorio bilo je o poznatom domaćem glumcu: U prvoj postavi kojeg benda je krajem 1985. godine bio glumac Alen Liverić? A) Laufer B) Termiti C) Denis&Denis D) Let 3.

Vedran je pozvao u pomoć brata Igora, no na kraju se odlučio za odgovor C, dok se točan skrivao iza odgovora A. Netočnim odgovorom na devetom pitanju, nastavio se niz netočnih odgovora, a budući da nije imao više jokera, samo je padao na ljestvici osvojenog iznosa, te je na koncu dospio na nulu. Nije mu išlo ni na posljednjem pitanju. Što je 1884. godine izmislio kanadski farmaceut Marcellus Edson, zauvijek promijenivši svijet gastronomije?

A) maslinovo ulje B) biskvit C) maslac od kikirikija D) šlag

Da se odlučio za odgovor C, odnosno maslac od kikirikija, točno bi odgovorio na njega i iz kviza bi pošao s nagradom od 100 eura, ali Vedran se odlučio za odgovor D, te kući otišao iz Jokera bez ijednog eura.