ZA SVAČIJI UKUS PONEŠTO

Za blagdane ste doma? Pogledajte što su domaće televizije pripremile od programa

20.12.2018 u 07:14

Bionic
Reading

I ove godine domaće televizije su gledateljima priredile mnoštvo zabave na svojim kanalima. Kako biste unaprijed znali što možete očekivati, bacite pogled na televizijske rasporede za Božić i Novu godinu na programima HRT-a, Nove TV i RTL-a

HTV

Hrvatska radiotelevizija svojim je gledateljima ovih nadolazećih blagdana pripremila raskošan i nadasve bogat božićni i novogodišnji program s mnoštvom odličnih filmova, glazbenih sadržaja, sporta i ponajprije dobre zabave. Program za Božić, kao i za 'najluđu' silvestarsku noć, počinje već ovaj vikend, kad svi programski kanali HTV-a kreću uvoditi svoje prigodne emisije i programe.

Hit filmovi i glazbene emisije na Prvom programu HTV-a

Hrvatska televizija će na Prvom programu već u petak 21. prosinca u 20.05 prikazati američki film 'Povratnik' s oskarovcem Leonardom Di Caprijem u naslovnoj ulozi. Priča je to o borbi za život i opstanak u divljini u prvoj polovici 19. stoljeća, a Di Caprio tumači ulogu vojnog izviđača Hugha Glassa. Posebno dojmljiva je scena borbe s grizlijem. Na Badnjak 24. prosinca na Prvom u 20.05 sati na rasporedu je fantastična komedija 'Daj mi sebe' s Nicholasom Cageom u glavnoj ulozi.

Na Božić 25. prosinca u terminu od 20.05 sati na rasporedu je romantična komedija/drama 'Pravi trenutak'. Filmski program na Prvom programu za Božić nastavlja se u 22.35 sati filmom 'Raj postoji'.

Dan poslije Božića, na Štefanje 26. prosinca, u 21 sat na programu je jedan od najboljih hrvatskih filmova svih vremena, 'Tko pjeva zlo ne misli'. Bogat filmski program na Prvom tijekom blagdana nastavlja se odličnim kriminalističkim filmom 'Pravi lopovi' u petak 28. prosinca u 20.05 s glumačkim zvijezdama Morganom Freeemanom i Antonijem Banderasom u glavnim ulogama.

U subotu 29. prosinca od 20.05 sati na rasporedu je akcijska komedija 'Showtime' s Robertom de Nirom u glavnoj ulozi te film 'Djevojka u vlaku', koji je na rasporedu od 21.40 sati.

Na Novu godinu 1. siječnja u udarnom terminu od 20.40 sati na rasporedu je 'La La Land', sjajni mjuzikl u čijim su glavnim ulogama Emma Stone i Ryan Gosling, a koji je osvojio čak šest Oscara te je bio među najboljim filmskim ostvarenjima prošle godine.

Ni zabavni, glazbeni i show program ne zaostaje za filmskim – jer Hrvatska televizija pripremila je i prigodna božićna i novogodišnja izdanja popularne 'A strane'. Tako u subotu 22. prosinca u 20.05 kreće veliki božićni specijal 'A strane'. Predblagdanska 'A strana' ujedinila je glazbenike svih žanrova: Simfonijski orkestar HRT-a, maestra Alana Bjelinskog, zbor Cantores Sancti Marci, Jacquesa Houdeka, mezzosopranisticu Ivanu Srbljan, Ricarda Luquea, svjetski poznatog bas baritona Krešimira Stražanca, Radojku Šverko, Ervina Baučića, baritona Leona Košavića i mlade pjevačke snage 'A strane'...

A nakon prigodnog, posebnog izdanja 'Potjere' na Staru godinu u 20.05 sati uredništvo 'A strane' pripremilo je u ponedjeljak 31. prosinca u 21 sat i raskošan silvestarski specijal 'Novogodišnja A strana'. Prigodni zabavno-glazbeni program na Staru godinu nastavlja se u 23.15 sati. Uz uzrečicu i naslov emisije 'Cajger na cajgeru' ispraća se Staru, a dočekuje Novu godinu.

Na sam Božić 25. prosinca u 11.55 na Prvom programu termin je tradicionalno rezerviran za prijenos mise iz Vatikana, Urbi et orbi, kao i 1. siječnja u 11.50 za prijenos tradicionalnog Novogodišnjeg koncerta iz Beča, a 27. prosinca u 22 sata za također već tradicionalni pregled 'Hrvatska i svijet u 2018'.

A STRANA

Zvjezdani gosti: Zavirite u djelić proba novogodišnjeg specijala popularnog showa HRT-a

Pogledaj galeriju

Filmski maratoni na Drugom programu HTV-a

Na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije gledatelje ovih blagdana očekuje velik izbor atraktivnih stranih i domaćih filmova (s posebnim naglaskom na filmove i prigodni program za djecu na školskim praznicima) te filmskim maratonom na Staru godinu, kao i mnoštvo zabavnih, sportskih i glazbenih sadržaja.

Jedan od aduta bogatog filmskog programa na Drugom programu za Badnjak svakako je 'Brooklyn', romantična drama s mladom, ali već slavnom glumicom Saorise Ronan, koji je na rasporedu u 22.20 sati. Na sam Božić 25. prosinca od 16.50 na programu je svevremenska priča o prijateljstvu dječaka i psa 'Vuk samotnjak'. Na Štefanje 26. prosinca od 22.10 na programu je ekranizacija romana Jane Austin 'Razum i osjećaji', kostimirana melodrama.

No prava poslastica za sve ljubitelje dobrih filmova dolazi na Staru godinu 31. prosinca, kada od 20.05 na Drugom kreće HRT-ov filmski maraton. Prvi je na redu u 20.05 sati film 'Pikseli', akcijska komedija. Maraton se nastavlja filmom 'Uhvati Smarta' u 21.50 sati, a riječ je o zabavnoj kriminalističkoj komediji. Nakon njega na redu su 'Plaćenici' u 23.40 sati, akcijski film sa Sylvesterom Stalloneom. Maraton se nastavlja u 1.20 sati filmom 'Niti vidim, niti čujem', a zatvara ga film 'Braća Blues' koji počinje u 3 sata.

Od prigodnih koncerata na HTV-u 2 valja pak izdvojiti koncert 'Tiha noć u Vukovaru' na Badnjak 24. prosinca u 20.05 te 'Božić u Ciboni' na Štefanje 26. prosinca u 20.05. A na Novu godinu 1. siječnja u 21.30 na programu je koncert 'Valceri, polke i druge špelancije' Tamburaškog orkestra HRT-a iz zagrebačkog HNK.

U subotu 29. prosinca u 20.05 na rasporedu je hvaljeni dokumentarni film Davora Rostuhara 'Polarni san'. U prvom danu Nove 2019. godine u 17.30 sati HTV2 donosi dokumentarni film '2018 FIFA World Cup – pogled iznutra', službeni Fifin film s dosad neotkrivenim detaljima o SP-u u Rusiji. Drugi program HTV-a 30. prosinca 2018. te 1. i 6. siječnja 2019. prenosi 'Novogodišnju turneju četiri skakaonice', a kruna siječanjskog skijaškog programa je 'Snježna kraljica', koja će 5. i 6. siječnja na zagrebačkom Sljemenu, već 13. put, okupiti najbolje skijašice i skijaše.

Ciklus dječjih filmova o Harryju Potteru počinje u nedjelju 6. siječnja 2019. u 21 sat i nastavlja se svaki dan na Drugom programu – i tako sve do 13. siječnja 2019. I dječji 'filmski klasici' (ili oni koji će to tek postati) našli su svoje mjesto u programima i na Prvom i na Drugom programu HTV-a: 'Vlak u snijegu', 'Čudnovate zgode Šegrta Hlapića', 'Božićni sob Mećava', 'Čudesna šuma', '12 božićnih pasa', 'Stuart mali', 'Vuk samotnjak', 'Priča o dupinu', 'Kapetan Mikula Mali', 'Družba Pere Kvržice'...

NOVA TV

Puno zabave i filmova raznih žanrova

Na Badnjak, Božić i Staru godinu gledatelji će imati priliku uživati u produženim minutama s nositeljicom rubrike 'Kuhanje je IN', Sanjom Doležal, koja će, osim pripreme tradicionalnih blagdanskih jela, ugostiti brojne poznate osobe iz svijeta glazbe.

Emisija 'I godina nova 2019.' prepuna je domaćeg humora, a između ostalog za njega će biti zaslužni likovi iz popularne serije 'Na granici' te će emisija u najluđoj noći biti prepuna glazbenih hitova...

Blagdani na Novoj TV Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV promo

Emisija 'S Novom do jutra' donosi brojne hitove i zabavne trenutke koji će gledatelje držati budnima i veselima do sitnih jutarnjih sati. Najluđa noć će, i nakon što sat otkuca ponoć, biti u znaku najboljih glazbenih brojeva koje će izvoditi neki od najpopularnijih izvođača iz Hrvatske i regije.

Na Badnjak će se od samoga jutra moći uživati uz zabavne obiteljske komedije: 'Božićna avantura', 'Duh Božića', 'Božić kod Cooperovih', 'Batman v. Superman: Zora pravednika', 'Četiri Božića', 'Božić za pamćenje'...

Božićni filmski program na Novoj TV otvorit će u jutarnjim satima blagdanski film 'Mladi mesija', nakon čega slijedi 'Putovanje u središte Zemlje 2: Tajanstveni otok' s Dwayneom Johnsonom, Michaelom Caineom i Joshom Hutchersonom. Božićna je večer rezervirana za uzbudljivu TV premijeru kino hita 'Legenda o Tarzanu'. Nakon avantura zaštitnika džungle slijedi filmski hit 'Božji sin'. Drugi dan Božića, 26. prosinca, gledatelji će u večernjim satima moći uživati uz romantičnu dramu 'Izbor', a nakon toga uz film 'Zvijer', modernu verziju 'Ljepotice i zvijeri'.

Osim blagdanskih dana, u najveselijem tjednu u godini gledatelje će dodatno zabaviti brojne komedije: 'Tammy', 'Mamurluk 2', 'Dozvola za brak', 'Inferno'...

Blagdani na Doma TV-u

Doma TV svojim gledateljima i ovih blagdana donosi prigodne naslove za sve uzraste poput filmova 'Štrumpfovi', 'Štrumpfovi 2', 'Štrumpfovi: Legenda o tajanstvenom jahaču', 'Štrumpfovi: Božićna priča', 'Tom i Jerry: Pomoćnici Djeda Mraza', 'Božić vragolastog Dennisa', 'Kraljevski Božić', 'Moj slatki Božić', 'U potrazi za Djedom Božićnjakom', 'Čarobna lista', 'Bilo jednom na Badnjak' i 'Badnjak u New Yorku'.

Silvestarska večer na Doma TV-u bit će u znaku akcije, a gledatelji će moći uživati uz filmove 'Matrix', 'Matrix Reloaded' i 'Matrix Revolutions', 'Bilo jednom u Meksiku' i 'Vlak pun love'.

Doma TV ovih blagdana donosi specijalne epizode omiljenih serija. Gledatelji će moći uživati uz prigodne nastavke omiljene humoristične serije 'Prijatelji', nevjerojatne avanture u potrazi za akcijskim božićnim ponudama u dokumentarnom reality serijalu 'Lovci na akcije', a vidjet ćemo i specijalno izdanje reality serije 'Autocesta kroz pakao'. U specijalnoj blagdanskoj emisiji 'Pun p'jat' gledatelji će provjeriti je li jedenje rukama pristojno ili ne te kojih je pet pravila obaveznog ponašanja za stolom.

Izvor: Društvene mreže

RTL

Od modernih filmskih klasika do prigodnog reality showa

Prigodni filmski maraton na glavnom kanalu RTL-a uz mnoge poznate moderne klasike okupit će čitavu obitelj, male i velike, od kojih će svatko pronaći svoj voljeni film i seriju u ovo doba blagdana i opuštanja. Jutarnji program na Badnjak počinje 'Knjigom o džungli' iz 1967., nastavlja se 'Beethovenovom božićnom avanturom' i 'Kolom sreće'. U udarnom terminu gledamo jedan od najunosnijih filmova svih vremena - 'Sam u kući', nakon kojeg slijede 'Luda božićna zvona'.

Na Božić kreće 'Luda božićna svjetla' - prigodni show, zanimljiv reality u kojem se obitelji natječu koja će stvoriti najljepši božićni ugođaj lampicama. U podnevnom terminu slijedi po nekima najveći svjetski detektiv, Hercule Poirot Agathe Christe, prvi put na RTL-u. U poslijepodnevnom terminu je 'Ben Hur', TV miniserija iz 2010., snimljena u četiri nastavka.

U večernjem terminu je 'Sam u kući 2', nakon čega slijedi jedna od najljepših romantičnih komedija posljednjih 15-ak godina, 'Zapravo ljubav'.

Na blagdan sv. Stjepana u jutarnjem terminu na rasporedu je 'Lorax: Zaštitnik šume', a u večernjem terminu je 'Ostavljeni na Antarktici' te 'Nemoguća misija 2'.

RTL Kockica za male je gledatelje pripremila specijalne dane posvećene Božiću pod nazivom 'Blagdanska čarolija na Kockici'. U utorak i srijedu 25. i 26. prosinca tijekom čitavog dana uz njih će biti omiljeni crtani junaci, poput Maše i Medvjeda, PJ Masksa, My Little Ponyja, Braće Kratt, Sofije Prve i Doktorice Pliško...

Kao zagrijavanje za uzbudljiv filmski maraton na Staru godinu, već u subotu 29. prosinca u večernjem terminu je TV premijera Tarantinovog hita 'Mrska osmorka'. Na Staru godinu na rasporedu su 'Pirati s Kariba: Na kraju svijeta', nakon kojih slijede filmovi 'Frank' i 'Frank izvan kontrole'.

Na Novu godinu prikazat će 'Atomski zdesna' Srđana Dragojevića i 'Tajni život Waltera Mittyja' redatelja Bena Stillera.