adventski kalendar

Utorak donosi pregršt darova naših partnera - Profil knjige, Decathlona, Coca-Cole i Myzen.tv kanala. Uključite se u nagradnjaču!

03.12.2019 u 14:04

Bionic
Reading

Drugi dan velike blagdanske nagradnjače donosi vrijedne darove. Pronađite nagradno pitanje u članku i uključite se u blagdansku čaroliju tportala

Profil knjiga vam daruje paket knjiga 'Za nju' koji sadrži sljedeće naslove; MUČNA LJUBAV – Elena Ferrante, KIRKA – Madeline Miller i ISPOVIJEST - Jessie Burton.

lena Ferrante, Mučna ljubav, s talijanskog prevela Ana Badurina

Na trenutak sam osjetila kako mi se obiteljsko nasilje iz djetinjstva i mladosti vraća u oči i uši kao da curi duž niti koja nas spaja. Ali prvi sam put primijetila da je to sada, nakon mnogo godina, ono što želim. Delia, autorica stripova koja živi u Rimu, iščekuje posjet Amalije, svoje majke koja ne dolazi kako je bilo planirano, ali je naziva i nesuvislim objašnjenjima daje naslutiti da nešto nije u redu. Dan nakon zadnjeg poziva, Delia saznaje da joj se majka utopila i odlazi na njezin pogreb. Nakon posljednjeg ispraćaja odlazi na putovanje kaotičnim ulicama rodnog Napulja kako bi rekonstruirala majčine posljednje dane, istinu o svojoj obitelji, ali i svemu što je duboko potisnula. Mučna ljubav – priča o kompleksnom odnosu majki i kćeri, kompliciranom čvoru laži, emocija i zajedničke prošlosti koja ih veže – romaneskni je prvijenac velike Elene Ferrante. Po ovoj žestokoj, sjajnoj prozi, koju je na hrvatski izvrsno prevela Ana Badurina, snimljen je i istoimeni film u režiji Marija Martonea.

Madeline Miller, Kirka, s engleskog prevela Patricija Horvat

U kući Helija, boga Sunca i najmoćnijega Titana, rađa se kći Kirka, neobično dijete: ni moćna poput oca ni opako zamamna poput majke. Potraživši društvo u svijetu smrtnika, otkriva da ipak ima moć: moć čarobnjaštva koja prijeti i samim bogovima. Osjećajući se ugroženima, protjeruju je na napušten otok na kojemu ona usavršava okultno umijeće, pripitomljava divlje zvijeri i s vremenom susreće mnoge od najslavnijih mitoloških likova, među kojima, naravno, i Odiseja. No Kirka nehotice navlači na sebe gnjev i ljudi i bogova, a kako bi zaštitila ono što najviše voli, mora skupiti svu snagu i jednom za svagda odlučiti želi li pripadati društvu bogova među kojima je rođena ili smrtnika koje je zavoljela.Nezaboravno uvjerljivi likovi, zadivljujući jezik i neodoljiva napetost čine Kirku pripovjedačkim čudom, očaravajućom pričom o obiteljskom suparništvu, dvorskim spletkama, ljubavi i gubitku, koja ujedno slavi nesalomljivu žensku snagu u svijetu kojim vladaju muškarci.

Novi roman autorice milijunskog hita „Minijaturistica“, Jessie Burton, ISPOVIJEST

Jednog zimskog poslijepodneva na Hampstead Heathu 1980. godine Elise Morceau sreće Constance Holden i ubrzo je njome posve očarana. Constance je privlačna i zagonetna spisateljica prema čijem se romanu snima veliki holivudski film. Elise odlazi s Connie u Los Angeles i dok Connie pronalazi mjesto u tom novom svijetu punom zvijezda i lažnih prijateljstava, Elise se ne snalazi. Nakon što je svjedočila neugodnom događaju na svojoj rođendanskoj zabavi, Elise je naglo donijela odluku koja će joj zauvijek promijeniti život. Tri desetljeća kasnije Rose Simmons traži odgovore na pitanja o svojoj majci koja je nestala dok je ona bila beba. Saznavši da je zadnja osoba koja je vidjela njezinu majku bila Constance Holden, spisateljica koja se povukla iz javnog života na vrhuncu svoje slave, Rose je odlučila pokucati joj na vrata u nadi da će čuti priču o svojoj majci, ispovijest…Autorica velikih svjetskih hitova „Minijaturistica“ i „Muza“ napisala je sjajan, snažan i duboko potresan roman o tajnama, pripovijedanju, majčinstvu i prijateljstvu, o tome kako se gubimo i pronalazimo.

Decathlon, jedan od najvećih sportskih lanaca na svijetu, daruje skijaše kapom i rukavicama!

Decathlon je učinio sport dostupnim svima tijekom svoje 43 godine duge tradicije. U Decathlon trgovinama, opremu za čak 70 sportova na više tisuća kvadrata mogu pronaći sve generacije, rekreativni sportaši, sportaši početnici, kao i profesionalni sportaši. Ono što Decathlon izdvaja od drugih jest kontinuirana težnja inovacijama i ulaganje u inovacije na dobrobit svih kupaca i u svim kategorijama proizvoda. Decathlon povodom lansiranja novog web shopa u kojem je internacionalno dostupan cijeli asortiman s preko 60 000 artikala, daruje čitatelje Tportala opremom za skijanje. Nezaobilazan među skijaškom opremom je bezvremenski dodatak za svakoga - skijaška kapa od vune i flisa s uzorkom pletenica, koja zauzima malo prostora i lako se sprema u svaki džep ili ruksak.

Svakom skijašu potrebne su i vodootporne i vjetrootporne skijaške rukavice. Wed'ze rukavice su vodoodbojno obrađene kako tkanina ne bi upijala vodu, pa ona klizi po površini rukavice, a tkanina ostaje lagana i topla, zbog čega je moguće neometano uživanje na planini tijekom svih vremenskih uvjeta.

Coca-Cola tportalovim čitateljima daruje paket proizvoda Coca-Cola PLUS COFFEE

Coca-Cola je nedavno obogatila svoju ponudu novitetom na hrvatskom tržištu, a riječ je o gaziranom piću koje sadrži 50 posto više kofeina i nula kalorija, Coca-Cola PLUS COFFEE. Proizvod koji je lansiran ovog proljeća, do kraja godina bit će dostupan u čak 25 zemalja diljem svijeta. Spoj kave i poznatog okusa Coca-Cole ljubiteljima ovog legendarnog pića donijet će novo osvježenje, a posebno će se svidjeti svakome tko u piću želi manje šećera, a više kofeina. Coca-Cola PLUS COFFEE odličan je „podizač“ pa je idealan izbor u trenucima umora.

MYZEN TV kanal vam daruje tri poklon paketa promotivnih proizvoda

MYZEN TV: UŽIVO BOLJE! MyZen TV, pokrenut 2008. godine kanal je dobrobiti i životnog stila koji nudi praktične savjete, nadahnjujuća iskustva i uživanje za bolji život. MyZen TV dostupan je u više od 40 zemalja, 120 platformi, 20 milijuna domaćinstava. Riječ je o kanalu za žene, sa sadržajima proizvedenim od strane žena koji nudi praktične savjete, nadahnjujuća iskustva, i zabavu. MYZEN TV dostupan je na MAXtv-u.

Poklon paket sadrži torbu sa strunjačom za jogu, set za tuširanje, mirisnu svijeću i planer.

Dobitnici su: Ana Cindrić (Decathlon), Marija Badanjak Šegan, Mladen Jakšić, Katarina Jurlina (myzen Tv), Gabrijela Stanišić (Coca-Cola) i Zdenka Hodak (Profil).