prekopali smo cijeli internet

Ultimativna lista poklona do 10 eura

14.12.2018 u 06:43

Bionic
Reading

Zima je zakucala na vrata, prvi adventski štandovi su već postavljeni, a trgovine i gradovi nakićeni. Osim muka oko toga gdje i kako proslaviti Novu godinu – kupnja blagdanskih poklona najveći je problem. Iako sitnica, božićni dar ozbiljna je stvar

Dok neki od nas vole kupovati darove u trgovačkim centrima, drugi ih vole izraditi sami. Ako ste pak osoba koja nema vremena ni ideje (ili vas jednostavno nerviraju gužve u gradu), trebali biste razmisliti o kupovini darova na internetu. Osim što je kupovina preko interneta sigurna, brza je i ne morate izlaziti iz stana.

Ipak, internet je još veće prostranstvo, a svi znamo da kada imamo previše odabira – paraliziramo se i puno teže donosimo odluku. Bilo da ste tip koji nema vremena, nema ideje ili nema novca – za vas smo pripremili ultimativnu listu genijalnih darova za sve tipove. Sve ideje koje smo pronašli idealni su pokloni za brata hipstera, simpatiju, šeficu… da ne nabrajamo dalje – univerzalni su. I da stvar bude najbolja: sve ideje koje smo iskopali koštaju manje od 10€, a niti jedan poklon ne izgleda jeftino.

Za sve one koji vole provoditi vrijeme u kuhinji

Imate li prijatelja ili nekoga u obitelji tko voli kuhati? Onda je svakako nešto za tu aktivnost genijalna ideja. Kada kupujete nešto za kuhinju – to mora izgledati dobro, biti funkcionalno i uklapati se u ostatak kuhinjske opreme. Jako često zato može biti skupo!

Za vinoljupce ili one koji često priređuju blagdanske zabave

Očigledno, padaju vam na pamet vino i čaše za vino. Osobe koje vole piti vino imaju istančan ukus, a nerijetko jako paze na to iz kakvih čaša piju. Kupiti vino je jako neosobno s jedne strane, a i pomalo dosadno te jako jednostavno (iako tako ne mora biti). S druge strane, čaše za vino mogu biti skupe, a i morate paziti na to stanu li u perilicu posuđa, u ormariće, jesu li po ukusu osobe kojoj kupujete poklon… Predlažemo čep za vino – osim što će postati sjećanje na vas za svake blagdane, onima koji često otvore bocu vina bit će zabavan.

Uz sebe imate šaljivdžiju koji često zaboravi na dogovor?

Svi imamo tu jednu osobu u životu (vjerojatno više njih) koja često zaboravi na svoje obaveze. Bilo da su to dogovori ili činjenica da zbog nje kasnite s vraćanjem knjige u knjižnicu i svake godine čekate oprost duga – ovo bi moglo biti simpatično rješenje.

Imate svog BFF-a?

Želite li biti malo pekmezasti ili dokazati nešto? Knjiga je uvijek dobar odabir, a pogotovo kada je malena i s velikim utjecajem.

Za ljubitelje prirode i egzotičnih stvari

Iako svi volimo biljke - kupiti ju nekome za Božić može biti dosadno, promašeno - da skratimo - može biti krivo. Ukoliko vaši najdraži vole raditi rukama, vole nešto stvarat ili samo vole biljke - ovo je idealan poklon za njih. Bonsai nije samo ukras - on postaje zanimacija, a stvoriti mini stablo od početka je sigurno zanimljivo.

Netko oko vas vodi dnevnik? Ili pak često zapisuje sve važno u bilježnicu?

Ovo je zapravo dobar poklon bilo za kolegu s posla, bilo za prijateljicu koja zapisuje recepte ili pak za nećakinju koja piše dnevnik. Lijep dnevnik za lijepe riječi.

Kupujete poklon za partijanera?

On ili ona često izlaze? Ili pak vole kućna druženja u kojima su oni u glavnoj ulozi koktel majstora? U bilo kojoj opciji gadgeti za koktele uvijek su dobra ideja.

Poklon za bilo koga

Postoje neki humoristični, jednostavni i univerzalni pokloni. Takvi najčešće izazovu najveći osmijeh. Ukoliko nekoga ne poznajete dobro ili ga poznajete jako, jako dobro, ovim poklonom – nadajmo se – nećete pogriješiti.

Za pametnjakoviće ili one koji vole izazove

Manje-više svi smo okruženi osobama koje vole puno čitati, učiti i… jako često biti u pravu. Imate li pak kolegu s posla koji ispunjava križaljke pod pauzom ili voli rješavati izazove – ovo je dobra ideja. Pokloni moraju biti funkcionalni, a ako su pritom zabavni, onda su najbolji.

Poklon za ekipu

Neki pokloni imaju funkciju nastavljanja tradicije. Jako često i nisu samo za osobe kojima smo ih uručili. Osim što poklon koji kupujemo može biti zapravo za nas, nije loša ideja kupiti neki za ekipu. Ako ste od onih koji s vremena na vrijeme s dečkima provedu večer uz razgovor i kartanje… ovo je gadget koji sigurno nemate!

Voliš darove? Uključi se u blagdansku nagradnjaču tportala!

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s Visom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.