NAJPOŽELJNIJE BOJE I KOMBINACIJE

Što je u trendu i kakvim dekoracijama ukrasiti dom ovih blagdana

19.12.2018 u 12:33

Bionic
Reading

Paljenjem svijeća na adventskom vijencu službeno su započele pripreme za najljepši blagdan u godini, a ovo su neki od ključnih ovogodišnjih trendova kada je riječ o blagdanskom dekoriranju doma

Ukrašavanje doma u blagdanskom ruhu uistinu daje mašti na volji, a jedino pravilo kojeg biste se trebali pridržavati odnosi se na jedan stil i temu koja bi se trebala provlačiti cjelokupnim dekorom kako biste spriječili kičast dojam.

Ponekad je teško odlučiti se za određeni stil u mnoštvu opcija, no dizajneri interijera preporučuju da se prije svega vodite vlastitim željama i pritom obratite pažnju na usklađenost dekoracija sa stilom uređenja životnog prostora.

Boje

Ove godine trendovske boje variraju u rasponu od ljubičaste do plave i sive. Iako plava mnogima ne predstavlja sinonim za božićnu boju, u kombinaciji s dekorom u ljubičastim i zelenim tonovima stvorit ćete živopisnu blagdansku atmosferu. Uz navedene boje, dom ukrašen dekoracijama metalnog sjaja posebno će zablistati. Vlastiti eksperiment s bojama kompletirajte predmetima u glamuroznoj boji bakra, mjedi ili platine koji će se savršeno uklopiti u božićni dekor živopisnih boja.

Urbani šik – staklo, metal i beton

Mješavina različitih metalnih nijansi poput zlata, srebra i mjedi daruje poseban i suvremen izgled blagdanski dekoriranom domu, a navedeno ćete postići elementima poput ukrasa geometrijskih oblika, modernim verzijama svijećnjaka ili vaza koje iskaču iz tradicionalnih okvira.

  • +16
Blagdanske dekoracije Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Bezvremenska klasika

Klasičan stil uređenja doma u blagdanskom duhu gotovo je nezamisliv bez crvene boje. Od stolnjaka, svijeća, do staklenih dekoracija i ukrasnih vrpci, crvena boja u kombinaciji sa zlatnom predstavlja klasičnu blagdansku kombinaciju kojom je nemoguće pogriješiti.

Seoski šarm

Kombiniranjem prirodnih materijala, zelenih elemenata i prirodnih tonova u blagdanskom dekoriranju doma stvorit će ugodnu domaću atmosferu. Za postizanje šarmantnog seoskog stila doma ususret blagdanima iskoristite obilje svijeća različitih oblika veličina i boja umjesto električnih svjetlosnih rješenja. Atraktivan naglasak na zelenim granama, vijencima i tekstilu od prirodnih elemenata idealan je odabir za postizanje seoskog šarma u blagdanskom domu.

Izreka 'manje je više' vrijedi i za božićno dekoriranje doma ako planirate postići besprijekoran izgled. Vintage predmeti koji utjelovljuju blagdanski duh prošlosti ove godine su itekako dobrodošli, a s popularnim bojama poput plave, ljubičaste i zelene budite odvažni i inovativni. Dodavanjem metalnih akcenata u dekorativnu kompoziciju osigurat ćete dozu glamura i potrebnog blještavila, a prirodni elementi nikad nisu bili popularniji, stoga ih iskoristite na najbolji mogući način u kombinaciji sa sezonskim zelenilom, a najviše od svega uživajte u kreativnom procesu dekoriranja doma u blagdanskom duhu.