blagdanska nagradnjača

Prvi vikend velike blagdanske nagradnjače donosi vrijedne nagrade naših partnera. Uključite se!

  • Autor: L.P.
  • Zadnja izmjena 09.12.2019 16:37
  • Objavljeno 06.12.2019 u 11:28
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Promo

Ovaj vikend imate priliku osvojiti vrijedne nagrade naših partnera. Nagradno pitanje pronađite u članku i uključite se u blagdansku čaroliju tportala

Fraktura vam daruje dva hit naslova - Prvo lice Richard Flanagana i Sezona kentukija Samante Schweblina

Prvo lice

Prvo lice

Izvor: Promo fotografije / Autor: Fraktura

Dobitnik Bookerove nagrade Richard Flanagan napisao je roman koji ćemo pamtiti, nezaboravno putovanje u srce našega doba.

Kif Kehlmann, mladi pisac u besparici, usred noći primi telefonski poziv ozloglašenog prevaranta Siegfrieda Ziggyja Heidla, kojeg očekuje suđenje zbog prijevare banaka za sedamsto milijuna dolara. Heidl ima prijedlog: Kehlmann će dobiti deset tisuća dolara ako za šest tjedana, kao pisac iz sjene, napiše njegove memoare.

Zadatak je to koji će se ubrzo pokazati sve samo ne jednostavnim: Ziggy je paranoičan i neuhvatljiv, zavodljiv i proturječan, a kako se rok za predaju knjige bliži, tama koja izbija iz pukotina njegove priče počinje hipnotički privlačiti i mijenjati pisca. Uskoro, Kif je sve manje siguran piše li on to memoare u Heidlovo ime ili Heidl zapravo iznova ispisuje njega: njegov život, njegovu budućnost, ali i samu prirodu istine.

Zasnovan na priči iz autorova života, naizmjence duhovit, napet i jezovit, roman Prvo lice Flanaganov je tour de force, rijetko snažna knjiga o vremenu u kojemu je zbilju teško razlučiti od fikcije, a slobodu nikad lakše zamijeniti lažnom idejom napretka.

Samanta Schweblin, Sezona kentukija

Sezona kentukija

Sezona kentukija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Fraktura

Počelo je neprimjetno, ali već sada su posvuda, u domovima Vancouvera i Zagreba, Hong Konga i Tel Aviva, Barcelone i Oaxace – ispod bezazlene krinke plišanaca, sa sićušnim kamerama umjesto očiju, naši novi high-tech ljubimci pružaju nam pristup u privatnost tuđih života. Jer, bilo na minutu ili za cijeli život, svaki kentuki spojit će dvije osobe od krvi i mesa – a tko god da smo na suprotnom kraju kamere i svijeta – vlasnik ili biće – uskoro ćemo naučiti da vjera u dobrotu neznanaca može odvesti do nezaboravne pustolovine, neočekivane ljubavi, ali i užasa iz najgore noćne more.

U Sezoni kentukija briljantna argentinska autorica Samanta Schweblin podarila nam je još jedan nadasve originalan roman: napet i jezovit triler koji razotkriva uznemirujuću stranu novih tehnologija, ali i prodire duboko u prirodu ljudskog bića. Njezini junaci vode nas do ruba naših predrasuda i propituju granice voajerizma, intimnosti, žudnje i (ne)povjerenja prema drugima, utjelovljujući istovremeno složene odnose čovjeka i onoga što je stvorio.

Samanti Schweblin treba vjerovati: sezona kentukija traje, pitanje je samo kada ćemo to shvatiti.

Emobile.hr poklanja vam Marley Audio System - Chant mini zvučnik (Proizvođač: House of Marley) -

Marley Chant mini je prijenosni Bluetooth zvučnik izrađen od bambusa, eko plastike i recikliranog aluminija. Odlično izgleda i još bolje zvuči! Baterija traje do 6 sati, a može se povezati pomoću Bluetootha (4.1) ili 3.5 mm aux ulaza. Ima ugrađen i mikrofon pa se može koristiti i za razgovore.

Marley Audio System - Chant mini zvučnik

Marley Audio System - Chant mini zvučnik

Izvor: Promo fotografije / Autor: emobile.hr

Školska knjiga vam poklanja knjigu Šest stupova samopoštovanja, Nathaniela Brandena

ŠEST STUPOVA SAMOPOŠTOVANJA

ŠEST STUPOVA SAMOPOŠTOVANJA

Izvor: Promo fotografije / Autor: Petar Santini

U knjizi Šest stupova samopoštovanja autor istražuje šest praksi za koje je utvrdio da su ključne za izgradnju i jačanje zdravoga samopoštovanja. To su praksa svjesnoga življenja, samoprihvaćanja, samoodgovornosti, samoasertivnosti, življenja sa svrhom i integriteta. Nathaniel Branden u knjizi sagledava obilježja i izvore samopoštovanja, istražuje što je potrebno učiniti kako bi se samopoštovanje razvilo i zadržalo te, napokon, razmatra i vanjske utjecaje na samopoštovanje: dom, posao i širu kulturu. Autor predstavlja šest stupova, odnosno šest praksa za svakodnevno življenje (umijeće svjesnoga življenja i življenja sa svrhom, samoprihvaćanje, samodgovornost, samoasertivnost i osobni integritet) na kojima se temelji razvoj samopoštovanja te važnost samopoštovanja istražuje na pet područja: u poslovnom životu, roditeljstvu, obrazovanju, psihoterapiji i kulturi općenito. Poglavlja o svakom o njih donose vježbe dovršavanja rečenica, zaštitni znak Brandenova terapijskog pristupa. Pretpostavka je da se brzim i opetovanim dovršavanjem niza nedovršenih rečenica (»Posvetim li danas više pozornosti načinu na koji se odnosima prema ljudima...«) proširuju spoznaje o samome sebi. Kako bi djelo učinio pristupačnijim, Branden nudi i brojne popise, razrade i anegdote. Šest stupova samopoštovanja pokazuje zašto je samopoštovanje ključno za psihičko zdravlje, uspjeh, osobnu sreću i pozitivne međuljudske odnose. Posebna su vrijednost njegova istraživanja konkretne smjernice za nastavnike, roditelje, menadžere i terapeute te sve ostale koji su odgovorni za razvoj samopoštovanja u drugih. Šest stupova samopoštovanja pokazuje i zašto je u današnjemu kaotičnom i natjecateljskom svijetu samopoštovanje ključno za našu osobnu i profesionalnu snagu.

Dobitnici nagrada su: Gabriela Hodak (Prvo lice Richard Flanagana), Zvonko Pereza (Sezona kentukija Samante Schweblina), Franjo Telebar (Marley Audio System - Chant mini zvučnik) i Marko Hodak (Šest stupova samopoštovanja Nathaniela Brandena).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!