ZA PRSTE POLIZATI

Ovaj brz i preukusan recept za tiramisu je sve što trebate ovih blagdana

  • Autor: I. But.
  • Zadnja izmjena 19.12.2018 10:08
  • Objavljeno 18.12.2018 u 14:53
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vrijeme je blagdana i uživanja u ukusnoj hrani za dušu. Ako niste pretjerano vješti u pripremi slastica, a sebe i najmilije želite počastiti jednim klasičnim i ne prezahtjevnim kolačem, onda imamo pravi recept za vas!

Blagdani su sve bliže, a vi razmišljate s čime ćete počastiti svoje najmilije kada se svi zajedno okupite na božićnom ručku?S ovim tiramisuom prema receptu slavne kuharice Nigelle Lawson nećete pogriješiti. Vjerujte nam na riječ - ovaj recept teže je iščitati nego ispeći (ili bolje rečeno ne ispeći, jer vam pećnica ni ne treba). Iako izgleda zahtjevno, zapravo je vrlo jednostavan za pripremu.

Potrebni sastojci

  • 3 x 350g mekanog i sočnog čokoladnog kruha (kupite gotovi ili napravite sami dan ranije)
  • 300 - 400ml likera od kave (+ 125ml za kremu)
  • 2 jaja
  • 75g šećera u prahu
  • 500g mascarponea
  • 250ml slatkog vrhnja
  • 1 - 2 žlice kakaa

Priprema

1. Narežite čokoladni kruh na kriške. U posudu ulijte liker od kave i namočite kriške čokoladnog kruha. Prije nego krenete redati krište u pleh, umutite jaja i šećer i potom dodajte mascarpone i slatko vrhnje. Sve zajedno izmiksajte električnim mikserom i u dobivenu kremu za kraj dodajte 125ml likera od kave.

2. Namočene kriške čokoladnog kruha poredajte jednu do druge u pleh za pečenje i lagano ih prstima pritisnite. Trećinu kreme ravnomjerno nanesite na podlogu od čokoladnog kruha. Ponovite isti postupak dva puta, tako da završite s kriškama čokoladnog kruha (krište za zadnji sloj nemojte previše namočiti likerom).

3. Pustite kolač da odstoji u hladnjaku preko noći.

4. Kada ste spremni poslužiti kolač, izvadite ga iz hladnjaka i prebacite na tanjur za posluživanje. Premažite kolač zadnjim slojem kreme i pospite kakaom u prahu, a tanjur dekorirajte zrncima kave.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!