vremenska prognoza

Žuti alarm izdan za područje cijelog Jadrana, meteoropati i kronični bolesnici oprez

06.11.2018 u 07:49

Bionic
Reading

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a na sjevernom Jadranu, u sjevernoj Dalmaciji i gorskim predjelima uz više oblaka ponegdje može pasti i malo kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za utorak

Na jugu Hrvatske bit će najsunčanije. Ujutro i prijepodne u unutrašnjosti će mjestimice biti magla i niski oblaci, prognoza je DHMZ-a.

Vjetar će na kopnu biti slab do umjeren južni i jugoistočni, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Zbog jačine juga DHMZ je izdao žuti alarm za cijelu hrvatsku stranu Jadrana, pa se moreplovce upozorava na oprez.

Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti će se uglavnom kretati između 15 i 19 stupnjeva Celzija, dok će na Jadranu biti od 19 do 23 stupnjeva.

Zbog približavanja fronte povoljan vremenski utjecaj na ljude će tijekom dana slabiti. Zbog toga bi se kod meteoropata mogla pojaviti glavobolja i nesanica, a kod kroničnih bolesnika pojačanje tegoba.

U srijedu će na Jadranu i u gorju biti promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom. U središnjim i istočnim krajevima unutrašnjosti bit će djelomice sunčano i uglavnom suho, ujutro mjestimice s maglom.

Puhat će slab vjetar, a na Jadranu slabo do umjereno jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 7 do 11 stupnjeva, na Jadranu između 15 i 18, a najviša dnevna od 14 do 19, na Jadranu između 19 i 22 stupnjeva Celzija.

Detaljniju prognozu za sedam dana pogledajte u galeriji u nastavku ili na stranicama DHMZ-a:

Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot / tportal
  • +16
Ilustrativna galerija / Obilna kiša zahvatila splitsko područje Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic / CROPIX