POHOTNIK IZ PROLOŠCA

Župniku godinu i četiri mjeseca zbog seksa s maloljetnicama!

Ante Madunić, bivši župnik iz Prološca

Ante Madunić, bivši župnik iz Prološca

Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlić

Bivši prološki župnik, franjevac Ante Madunić (62) osuđen je na godinu i četiri mjeseca zatvora zbog spolnog odnosa s dvjema maloljetnim župljankama. Presudu je na Općinskom sudu u Splitu objavio sudac Zoran Ivanišević nakon provedene glavne rasprave tijekom koje je bila isključena javnost, javlja Slobodna Dalmacija

Franjevac je, piše Slobodna Dalmacija, optužen da je od lipnja 2010. do svibnja 2011. godine na području Županije splitsko-dalmatinske dvjema 16-godišnjim maloljetnicama slao brojne SMS-ove u kojima im je predlagao seksualni odnos. Jednoj od njih je poslao i MMS seksualnog sadržaja. S obje malodobnice imao je seksualne odnose. One su imale u njega, kao svog vjeroučitelja, potpuno povjerenje. Jednoj od njih je davao i novac čineći je financijski ovisnom o njemu.

Tereti ga se za kazneno djelo spolnog odnošaja zlouporabom položaja. Kazneni postupak je pokrenut nakon što ga je pravobraniteljici za djecu prijavio jedan od roditelja iz Prološca.

Tijekom istrage koja je započela u ljeto 2011. Madunić se sam prijavio sucu, priznao krivnju te izrazio nadu u oprost od Boga. Međutim, na samom početku suđenja došlo je do preokreta kada se Madunić izjasnio kako se ne osjeća krivim i izabrao obranu šutnjom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi