SDP I HNS ZAJEDNO S NEZAVISNIM

Županović kandidat za šibenskog gradonačelnika

25.02.2009 u 18:39

Bionic
Reading

Čelnici gradskog SDP i HNS potpisali su u Šibeniku koalicijski ugovor za lokalne izbore, a na konferenciji za novinare najavili da će te stranke za šibenskoga gradonačelnika kandidirati nezavisnog kandidata Antu Županovića, dok će kandidati za dva zamjenika biti iz SDP-a i HNS-a

Dvije će stranke imati i zajedničku listu za šibensko Gradsko vijeće. Uskoro će se dogovoriti o kandidatima za zamjenike gradonačelnika, a najvjerojatnije će to biti Franko Vidović, predsjednik šibenskoga SDP-a, i Petar Baranović, predsjednik šibenskoga HNS-a.

"Uvjereni smo da je ova kombinacija dobitna u Šibeniku, gdje želimo promijeniti način razmišljanja i pomaknuti grad s mrtve točke", rekao je na konferenciji za novinare Franko Vidović.

"Za HNS je odluka o tome hoćemo li samostalno na izbore bila teška, no procijenili smo da nije vrijeme za samopromociju, nakon čega smo lako postigli dogovor sa SDP-om", rekao je predsjednik šibenskoga HNS-a Petar Baranović. Kako je rekao, Šibenik ne zaslužuje stagnaciju i najgore makroekonomske pokazatelje u usporedbi sa susjednim gradovima.

Na današnjoj konferenciji za novinare najavljeno je da će se uskoro službeno objaviti koalicijska suradnja SDP-a i HNS-a i na županijskoj razini, a SDP je za župana već kandidirao Duška Živkovića.

Čelnici dviju stranaka nisu željeli komentirati tvrdnju novinara po kojoj SDP i HNS ipak neće postići suradnju u svim gradovima i općinama.

"U Vodicama ni nakon dva mjeseca pregovora koalicija dviju stranaka nije uspjela zbog prevelikih i neosnovanih zahtjeva vodičkoga HNS-a", navodi se u priopćenju koje je danas medijima poslao predsjednik vodičkoga Gradskog odbora Petar Ivas.