USPRKOS REZULTATIMA U STANKOVCIMA

Župan Zrilić ipak mora u drugi izborni krug

27.05.2013 u 13:03

Bionic
Reading

HDZ-ov kandidat Željko Baradić u prvom je krugu izabran za načelnika Općine Stankovci, nakon što je na jučerašnjim ponovljenim izborima na biračkom mjestu u Banjevcima pobijedio s osvojenih 51,3 posto glasova, objavilo je jutros Županijsko izborno povjerenstvo (ŽIP).

Nakon svih prebrojanih glasačkih listića ŽIP je objavio kako je od 385 birača na biračkom mjestu u Banjevcima glasalo njih 59,73 posto. Za HDZ-ovog kandidata Baradića glasovalo je 51,3 posto izašlih birača, dok je njegov protukandidat, nezavisni Ivan Bulat osvojio 26,6 posto glasova.

U Banjevcima su ponovljeni i izbori za zadarskog župana, no HDZ-ovom kandidatu Stipi Zriliću ukupno i dalje nedostaje 40-tak glasova za pobjedu u prvom krugu, pa će se u drugom krugu sučeliti s SDP-ovom kandidatkinjom Renatom Sabljar Dračevac

Zrilić je na ponovljenim izborima u Banjevcima osvojio 56,8 posto glasova, a njegova protukandidatkinja 22,7 posto.

Inače, na biračkom mjestu u Banjevcima izbori su ponovljeni jer je jedan od kandidata na dan izbora 19. svibnja sugerirao mještanima da glasaju za njega.
Županijsko izborno povjerenstvo objavilo je i konačne rezultate za novi saziv Županijske skupštine - u njoj će sjediti 23 vijećnika HDZ-ove koalicije, devet iz SDP-ove, tri iz Akcije mladih, te po dva iz Hrvatskih laburista, koalicije HSP-HSS i nezavisne liste Rena Sinovčića