iza rešetaka

Zulim u policijskom pritvoru: Nisam kriv!

25.10.2022 u 18:41

Bionic
Reading

Bivši HDZ-ov načelnik Segeta Donjeg i bivši saborski zastupnik Vinko Zulim ne smatra se krivim za navodne zlouporabe zbog kojih se nalazi u policijskom pritvoru, kazao je u utorak njegov odvjetnik Nediljko Ivančević

Zulim je uhićen u jutarnjim satima, a nakon kriminalističkog istraživanja je predan pritvorskom nadzorniku splitsko-dalmatinske policije.

Uskok će, najvjerojatnije sutra, objaviti hoće li protiv Zuluma pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor o čemu će u tom slučaju odlučivati sudac istrage splitskog Županijskog suda.

"Stavlja mu se na teret da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti i to da je navodno tijekom 2017. i 2018. godine trošio odobrenu reprezentaciju unutar proračunskih sredstava", objasnio je Ivančević.

Dodao je kako mu nije poznato hoće li Uskok zatražiti određivanje istražnog zatvora, no smatra da za to nema osnove, jer Zulim više nije općinski načelnik pa kazneno djelo ne može ponoviti ni utjecati na svjedoke.

"Ne smatra se krivim u ovom slučaju, a za sada se osjeća dobro u uvjetima u kojima se nalazi", kazao je Ivančević novinarima.

Poručio je i da se Zulima za trošenje novca za reprezentaciju proziva godinama, ali razne inspekcije, kako je kazao, nisu utvrdile ništa sporno.

Vinko Zulim Izvor: Cropix / Autor: Josko Supic / CROPIX