koronavirus

Zračna luka Dubrovnik osigurala dodatne prostorije za sanitarni pregled putnika

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 25.02.2020 12:39
  • Objavljeno 25.02.2020 u 12:39
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Zračna luka Dubrovnik je zbog prevencije i zaštite putnika i zaposlenika od eventualnog širenja virusa COVID-19 osigurala dodate prostorije za sanitarni pregled putnika u prostoru međunarodnog dolaska putničke zgrade, a za sada ne bilježe otkazivanje letova, ističu na upit Hine iz te zračne luke

Dodatne prostorije za sanitarni pregled putnika u prostoru međunarodnog dolaska putničke zgrade Zračna luka Dubrovnik je osigurala, kako kažu, prema naputku Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

'Te prostorije označene su natpisom 'Zdravstvena kontrola/Health control' i prema potrebi mogu se koristiti za provođenje zdravstvenih mjera i karantenu za manji broj putnika do njihova preuzimanja od strane nadležnih službi. U slučaju potrebe za izolacijom većeg broja putnika planirano je korištenje nove zgrade za opće i poslovno zrakoplovstvo koja je izdvojena od ostatka putničke zgrade', naglašavaju iz te luke.

Dodaju i da su prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) postavili i letke s uputama o sprječavanju zaraze i širenja koronavirusa na policijske punktove granične kontrole, kao i na šaltere za registraciju putnika u putničkoj zgradi.

Uz to, postaja aerodromske policije Dubrovnik ima upute za dodatno intervjuiranje putnika koji dolaze iz područja zahvaćenih epidemijom, kao i za izolaciju putnika s vidljivim simptomima oboljenja uz pozivanje dežurnog sanitarnog inspektora, poručuju iz dubrovačke zračne luke.

'Zračna luka Dubrovnik za sada ne bilježi otkazivanja letova u vezi s izbijanjem epidemije COVID-19 virusa, međutim primjetna je nešto slabija popunjenost svih letova u domaćem i međunarodnom prometu, kojoj dijelom može biti uzrok i strah od širenja ove bolesti među našim korisnicima usluga', kažu Hini iz te zračne luke.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!