PREBJEG IZ VLADE U SINDIKAT

Zoran Milanović: Lesi se vraća kući!

20.11.2014 u 10:48

Bionic
Reading

Vlada je danas morala imenovati novog predstavnika Ministarstva rada u timu koji pregovara sa sindikatima jer je dosadašnja predstavnica Ministarstva prešla u tabor sindikata. Premijer Zoran Milanović to je komentirao riječima: Lesi se vraća kući!

Ministar znanosti i obrazovanja Vedran Mornar rekao je da Vlada mora imenovati novog zastupnika Ministarstva rada u pregovaračkom timu Vlade jer je dosadašnja prešla u sindikat zdravstva. 'Slijedom toga moramo imenovati novog predstavnika. Čini se da je raditi u sindikatu atraktivnije nego raditi u Ministarstvu', rekao je Mornar.

Premijer Zoran Milanović na to je rekao: 'Lesi se vraća kući! To je stalno radno mjesto, to je osoba koja je došla na nestalno radno mjesto, to su ovi koje 'zapošljavamo' za vrijeme trajanja mandata. Tako da se osoba vratila tamo gdje je sigurnija.'

Na zatvorenoj sjednici Vlada je razriješila dosadašnju predstavnicu Vlade u Zajedničkom povjerenstvu za tumačenje Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama Tajanu Drakulić te je Vatroslav Subotić imenovan novim predstavnikom Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.