FREE BOŽIDAR KALJMETA

Znakoviti zadarski grafiti o Kalmeti

05.12.2013 u 14:21

Bionic
Reading

Zadarski gradonačelnik i moćni HDZ-ovac Božidar Kalmeta otkrio je novinaru Globusa kako je pod teškim stresom jer sluti da će mu uskoro Uskokovi istražitelji pokucati na vrata. Navodno i u HDZ-u sve glasnije govore o Zadru 'nakon Kalmete', a današnji grafiti sa zadarskih fasada upućuju na zaključak da neki Kalmetini sugrađani navijaju za to da policija što prije stupi na scenu

'Zadar bez Kalmete = Bejrut, Zadar s Kalmetom = Miami', jedan je od grafita podrške zadarskom gradonačelniku Božidaru Kalmeti koji su osvanuli na gradskim fasadama neposredno nakon uhićenja najbližeg Kalmetina suradnika Zdravka Livakovića, dakle u vrijeme snažnog stezanja obruča oko prvog čovjeka Zadra. U međuvremenu u akciju su krenuli i zagovornici njegova uhićenja pa se tako posljednjih desetak dana u Zadru na brojnim lokacijama mogu primijetiti šablonizirani grafiti s likom zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete uz popratni tekst 'Free Božidar Kaljmeta'. Tu je i znakoviti matematički izraz 10 posto koji aludira na proviziju za sređene poslove.

Mnogi su Zadrani prokomentirali kako je u pitanju rukopis istih onih koji su u predizborno vrijeme razapinjali HDZ i Kalmetu u videozapisima, fotomontažama i stripovima prozivajući ih za kriminal. Manji je broj onih koji vjeruju kako iza svega stoje pojedinci iz HDZ-a koji se spremaju na političku ofenzivu u slučaju Kalmetina pada.

Da i unutar stranke ima svoje protivnike Kalmeta je potvrdio izjavom za Globus u kojoj je poručio da će, kada padne, sa sobom povući i svoje protivnike misleći pritom na bivšeg gradonačelnika i aktualnog dogradonačelnika Zvonimira Vrančića te župana Zadarske županije Stipu Zrilića.