LJUTITI MILANOVIĆ

'Zmajloviću, bez obzira na izbornu godinu mogao bih te smijeniti'

28.10.2014 u 21:29

Bionic
Reading

Premijer Zoran Milanović na sastanku u Vladi oštro je ukorio ministra Mihaela Zmajlovića zbog obmane oko preseljenja Ministarstva zaštite okoliša i pripadajućih agencija u Zagreb Tower. Poručio mu je da to što je izborna godina ne znači da će se suzdržati od smjenjivanja svojih neodgovornih ministara, doznaje RTL

Najam svoje zgrade Ministarstvo okoliša je do nedavno plaćalo gradu Zagrebu 14.000 kuna mjesečno, a najam parkinga, točnije 17 parkirnih mjesta, godišnje je plaćalo 612.000 odnosno, mjesečno 51.000 kuna.

Upravo zbog te cifre Ministarstvo se često opravdavalo kako je presljenje u Zagreb Tower opravdano, no sada je revizija pronašla računicu prema kojoj je parking moglo plaćati deset puta manje

Naime, Ministarstvo sada plaća 3000 kuna na mjesec po parkirnom mjestu. To je cijena koju i inače građani plaćaju zagrebačkoj drugoj zoni, ali cijena za stanare ili korisnike poslovnih prostora je 300 kuna.

U Ministarstvu uvjeravaju da nisu namjerno plaćali skuplje kako bi opravdali preseljenje, već su tražili jeftiniju opciju.