vrEMENSKA PROGNOZA

Zima se ne predaje: Vjetrovito i hladno, mjestimice moguć i snijeg

05.04.2023 u 07:42

Bionic
Reading

I dalje vjetrovito i razmjerno hladno za doba godine. Umjereno do pretežno oblačno, u prvom dijelu dana ponegdje uz mogućnost za malo snijega, uglavnom u Lici, a malo kiše u Dalmaciji. Prema večeri se očekuje smanjenje naoblake, prognozira za srijedu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, mjestimice s jakim udarima, a na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, na udare i olujna. Vjetar popodne i navečer u slabljenju. Najviša dnevna temperatura zraka od 3 do 8 na kopnu, između 9 i 14 Celzijevih stupnjeva na Jadranu, javlja DHMZ.

U Zagrebu se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno te i dalje razmjerno hladno za doba godine. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, povremeno s jakim udarima, osobito u prvom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura oko 8 °C.

Istočna Hrvatska

Pretežno oblačno, a moguće su i slabe oborine na granici kiše i snijega. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 4 do 8 °C.

  • +22
Bura u Ražancu Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

Središnja Hrvatska

I dalje razmjerno vjetrovito te promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na udare i olujan. Vjetar će prema kraju dana malo oslabjeti. Najviša dnevna temperatura od 5 do 8 °C.

Gorski kotar i Lika

Umjereno do pretežno oblačno, a povremeno slab snijeg moguć je Lici. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na udare sa olujnim udarima. Vjetar će do kraja dana malo oslabjeti. Najviša dnevna temperatura od 2 do 6 °C.

  • +11
Šibenik: Olujna bura rušila dijelove fasade u središtu grada Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Istra

Vedro i sunčano. Puhat će umjerena do jaka, na udare mjestimice olujna bura koja će u drugom dijelu dana oslabiti. More će biti malo do umjereno valovito, još prijepodne ponegdje do valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 8 i 13 °C.

Sjeverni Jadran

Vjetrovito te pretežno sunčano. Puhat će jaka i olujna bura s orkanskim udarima podno Velebita. Najviša dnevna temperatura od 8 do 13 °C.

Dalmacija

Djelomice sunčano, više će oblaka biti u unutrašnjosti te mjestimice na jugu gdje može pasti malo kiše. Puhat će jaka i olujna bura, mjestimice s orkanskim udarima. Vjetar će do kraja dana malo oslabjeti. Najviša dnevna temperatura od 11 do 14 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti razmjerno nepovoljne. Uz umjereno oblačno i buru uz obalu, a u unutrašnjosti oblačno i sjeverni vjetar, osjet hladnoće će biti pojačan. Meteoropati se mogu žaliti na slabije raspoloženje i koncentraciju, bolove na mjestima ranijih ozljeda. Savjetujemo adekvatnu zaštitu od hladnoće, osobito srčanim i plućnim kroničnim bolesnicima.