političke svađe

Žestoka reakcija HDZ-a: Komesarku Ahmetović odstranit će građani na izborima

15.01.2024 u 18:07

Bionic
Reading

HDZ je žestoko reagirao na istup SDP-ove Mirele Ahmetović koja je, komentirajući informaciju da se državni tajnik u noćnom klubu zabavlja s investitorima kojima izdaje odobrenja, rekla da je Plenković 'otac sukoba interesa'

Informaciju da se državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Ivo Milatić zabavlja u noćnom klubu s investitorima kojima izdaje odobrenja objavio je 24sata, a izazvala je žestoke kritike oporbe koja je ocijenila da je riječ o čistom sukobu interesa i da je premijer Andrej Plenković otac takvih situacija.

Mirela Ahmetović (SDP) ustvrdila je da su HDZ-ovci zatvorili cijeli krug jer su se na okupu našli vlast, lobisti i investitori koji drže gotovo trećinu energetskih odobrenja u Hrvatskoj koja su izdana, dok neki drugi čekaju to energetsko odobrenje odnosno uopće natječaj i hoće li biti ili ne zadovoljeni uvjeti da oni mogu dalje investirati.

  • +10
Mirela Ahmetović Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Mislim da se nitko u Hrvatskoj više takvim scenama ne čudi, ono što je novina jest da očito izgledno imenovanje Turudića djeluje ohrabrujuće i poticajno za Plenkovićevu lopovsku ekipu, jer se sada više ni ne skrivaju. Idu po klubovima, konzumiraju alkohol, plešu i mislim da bi Marlon Brando, Al Pacino, Robert De Niro i Joe Pesci imali što naučiti od njih', rekla je, među ostalim, Ahmetović i dodala kako se čeka hoće li se ministar Habijan riješiti takvog kadra ili 'nastaviti Plenkovićevim putem'.

'Ne zaboravimo, ovi ljudi koji su sjedili za stolom imaju samo jednog oca, Andrej Plenković, nitko drugi', zaključila je Ahmetović. Iz HDZ-a, pak, odgovaraju preko društvene mreže Instagram, a njihovu reakciju donosimo u nastavku:

'A Ahmetović je majka ovisnosti. Ovisnosti Hrvatske o ruskom plinu. I kraljevna bagera. Mi komesarku nećemo “zakonom odstranjivati”, kako je to ona danas staljinistički revolucionarno zatražila za HDZ, nemoćna da nas pobijedi na demokratski način. Ahmetović i partiju ponovno će “odstraniti” od vlasti hrvatski građani na izborima 2024.', poručili su iz HDZ-a Mireli Ahmetović