uz bok drugima

Općina Omišalj presjekla; sufinancirat će do 4000 eura medicinski potpomognutu oplodnju

05.01.2024 u 13:51

Bionic
Reading

Općina Omišalj najavila je kako će sufinancirati troškove medicinski potpomognute oplodnje do 50 posto ukupnih troškova, a najviše do 4000 eura po postupku

Ističu kako je tu odluku donijelo Općinsko vijeće na sjednici 6. prosinca, na prijedlog načelnice Mirele Ahmetović.

"Općina Omišalj ovime je stala uz bok drugim jedinicama lokalne samouprave kao što su Gradovi Kastav i Umag koje već provode istu pronatalitetnu mjeru. Uz naknade za novorođenu i posvojenu djecu, Općina Omišalj osigurala je sredstva potpore mladim obiteljima s ciljem stvaranja još bolje demografske slike i pružanja podrške obiteljima koji do prinova ne mogu doći prirodnim putem", navodi se u petak u priopćenju.

Sufinancirat će se troškovi postupka, neovisno o tome je li obavljen u ovlaštenoj zdravstvenoj ustanovi u Hrvatskoj ili u inozemstvu.

Sukladno odluci Općinskog vijeća sufinancirat će se troškovi najviše dva pokušaja medicinski potpomognute oplodnje u kalendarskoj godini. To obuhvaća troškove usluga medicinski potpomognute oplodnje sukladno cjeniku ovlaštene zdravstvene ustanove, potom troškove pregleda liječnika specijalista ginekologije vezanih uz postupak i troškove propisanih lijekova.