PET KUNA - PREMALO

Ženu u Virovitici zatukla 16-godišnja prosjakinja

23.04.2009 u 11:31

Bionic
Reading

Na današnjoj konferenciji za novinare u Slatini načelnik policije Slavko Kopjar i njegovi suradnici potvrdili su da je policija otkrila počinitelja teškoga kaznenog djela razbojništva koje je 1. travnja u Virovitici počinjeno nad Ivkom Rozić (78)

VIROVITICA - Razbojnica je Ivki Rožić pozvonila na vrata, zatražila novac, te jeizudarala i opljačkala za oko 160 kuna nakon što joj je starica ponudila pet kuna. Izudarala je Ivku Rožić staklenom vazom, nogama i rukama, a teško ozlijeđena žena sa slomljenom lubanjom i teškim potresom mozga preminula je deset dana poslije u virovitičkoj bolnici.

Policija je ispitala više od stotinu prosjakinja, a u srijedu je uhitila i pritvorila 16-godišnjakinju s područja Koprivničko-križevačke županije, za koju je utvrđena sumnja da je počinila kazneno djelo razbojništva i nanošenja teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom.

Nad njom je jutros završena kriminalistička obrada i ona je prevezena u Koprivnicu u Istražni centar Županijskog suda, rekao je Josip Štajdohar, glasnogovornik PU virovitičko-podravske policije dodajući da osumnjičena 16-godišnjakinja nije otprije poznata policiji te nema zabilježen ni jedan prekršaj ni kazneno djelo.