NE DA IM SE VIŠE

Žene sve manje igraju video igre

23.03.2011 u 12:08

Bionic
Reading

Na općenitu žalost svih sladokusaca koji vole gledati djevojke kako igraju igre, dotična pojava postaje sve rjeđa i rjeđa

Kao što i naslov nalaže, loše se piše ženskoj manjini u svijetu gejminga. Tijekom prošlih nekoliko godina, barem sudeći prema statistikama, postotak ženki u odnosu na mužjake za gamepadovima, miševima te tipkovnicama srozao se praktički za dvije trećine. Naime, 2006. broj ženskih igrača išao je okvirno u omjeru jedna gejmerica na osam gejmera. Danas, u ovo stresno doba, broj se dramatično smanjio. Štoviše, danas, barem prema statistikama, svega 4% žena igra igre u odnosu na 12% prije pet godina.

 

Xbox osveta.

 

Razlog ovome, prema statističarima barem, je povećanje ženske populacije u biznis sektoru. Laičkim terminom - cure rade više, pa se manje stignu igrati. Realno gledano, broj ženskih igrača u odnosu na muške daleko je balansiraniji u masivnim multiplayer igrama (gdje ih možete naći na svakom koraku). Opet, u drugu ruku, velik broj igrača u World of Warcraftu tvrdi da je ženskog spola, pa upravo zbog toga ne želimo ulaziti u dublju analizu situacije.

 

 

Ljubav prema....World of Warcraft accountu.

 

Problemčić kod ovog statističkog istraživanja je dijelom i broj žena u startnom uzorku. Za razliku od ankete iz 2006., u ovoj je sudjelovalo 450 žena. Drugim riječima, uzorak je smanjen, tako da kompariranje starih rezultata i novih dijelom pada u vodu. Bilo kako bilo, poanta je da žene, bez obzira na statistike, i dalje igraju igre. Barem po našem mišljenju broj ženskih igrača nije se dramatično promijenio već par godina. Ženski pro gameri postoje, a djevojke u nesmanjenom broju i dalje igraju igre. Moderna su vremena, narode - svi smo mi tu jednaki, makar na početku partije.

 

Samo ponedjeljkom...