NESREĆA U DARDI

Žena teško opečena u eksploziji plina

13.07.2009 u 10:49

Bionic
Reading

U eksploziji plina koja se dogodila u ponedjeljak oko 5.20 u obiteljskoj kući u Dardi teške tjelesne ozljede zadobila je 47-godišnja Evica Špoljarić

U kući su se u vrijeme eksplozije još nalazili njezin 15-godišnji sin Dragan Ćosić i nevjenčani suprug 53-godišnji Bartol Ćosić koji su prošli bez ozljeda, jer su u trenutku eksplozije spavali u drugoj sobi. Obiteljska kuća potpuno je uništena te je obitelj ostala bez doma.

Evica je stradala kada je išla skuhati kavu. Kada je palila upaljačem štednjak, došlo je do zapaljenja plina, a ubrzo i do snažne eksplozije koja je razvalila cijeli zid predsoblja. Unatoč opeklinama i plamenu koji joj je zahvatio leđa i desnu ruku, žena je ostala pribrana i odmah otrčala u sobu kako bi upozorila sina i supruga.

Potom se uputila u susjedstvo odakle je pozvala vatrogasce i Hitnu pomoć. Uplašena obitelj dočekala je vatrogasce koji su ugasili požar, a Hitna pomoć odvezla je ženu koja je zadobila teške opekline po tijelu no srećom izvan je životne opasnosti.

Premda se u prvi mah činilo da je došlo do eksplozije plinske boce, nakon očevida protupožarnog inspektora PU osječko-baranjske utvrđeno je da se dulje vrijeme tijekom noći u prostoriji nakupljao plin koji se zapalio pri stvaranju iskre upaljačem. Crijevo koje je izlazilo iz plinske boce nije bilo dobro postavljeno u štednjak te je plin cijelu noć curio u zatvorenu prostoriju, piše Jutarnji list.