TOČKA NA 'I'

Željka Antunović otkrila zašto je nakon 30 godina napustila SDP

16.06.2021 u 11:57

Bionic
Reading

Bivša SDP-ova ministrica obrane u mandatu premijera Ivice Račana otkrila je u jutrošnjem razgovoru za N1 da njezin izlazak iz stranke nije samo rezultat odluke Glavnog odbora o raspuštanju zagrebačke organizacije, iako je potaknut tom odlukom

'Nakon puno razmišljanja o tome što se u stranci događa, ja sam u konačnici potaknuta zadnjom odlukom odlučila za sebe. Od unazad dva dana više nisam članica stranke', rekla je Antunović za N1.

'Osobno govoreći ja sam u toj stranci prošla svega i svačega, prošla sam i puno ponižavajućih trenutaka. Neki moj osobni osjećaj uvrijeđenost, nije osobno utjecao na ovo. Na neki način sam uvrijeđena da o mom doprinosu stranci odlučuje netko koga ja ne poznam niti on poznaje mene i organizaciju. Ono što je bila točka na i i što je presjeklo moju konačnu odluku, zaključila sam da je odnos prema članstvu krajnje neprihvatljiv', dodala je.

Problem je i što članstvo nije informirano o odlukama vrha stranke, napominje.

'One odluke koje se donose na vrhu stranke, dolaze do članstva putem medija. Nitko u stranci nema neki pouzdani način. Ja se već dosta u stranci informiram zahvaljući nekim poznanstvima', kazala je Antunović.

Prema njezinom mišljenju, još otkako je Zoran Milanović postao predsjednik SDP-a prije puno godina, stranka se u potpunosti zanemaruje.

'Zoran je imao stav da je njegov rejting i utjecaj sasvim dovoljan i da tu nije potrebna stranka. Njemu je bilo mučno baviti se stranačkim problemima. Nakon što je njegov rejting u javnosti počeo padati, naravno da je počeo padati i rejting stranke. Milanović je bio jaka persona, ali nije vezivao stranku nego raslojavao stranku', rekla je Antunović.