PETICIJA

Želite li i vi Dark Souls na PC-u?

09.01.2012 u 16:39

Bionic
Reading

Gotovo pedesetak tisuća ljudi u tek dva dana potpisalo je peticiju kojom traže portanje hvaljene PlayStation 3 ekskluzive na PC

Ako je u bilo kojoj grani neke zabavne industrije nešto neučinkovito, onda su to – peticije. Ono, vi potpišete peticiju da želite Brucea Springsteena na Maksimiru, a oni vam dofuraju Bon Jovija. Shvatili ste poantu. Ipak, peticija kojom se traži portanje Dark Soulsa na PC možda je na tragu uspjeha: naime, nakon što je sakupljeno gotovo 40 tisuća potpisa, administrator na forumima Namco Bandaia izjavio je da bi peticija, s obzirom na masovnost, zaista mogla nešto i pokrenuti.

 

Peticija trenutno broji više od 48 tisuća potpisa, a i sami je možete potpisati ovdje.

 

U sklopu peticije njeni pokretači ističu da prodajni rezultati Skyrima i The Witchera 2 pokazuju da je tržište hardcore RPG igara ogromno te bi se tu i Dark Souls vrlo lako uklopio. Dapače, Dark Souls jedna je od najtežih igara na tržištu uopće u kojoj se greške skupo plaćaju. Navodi se također i da bi portanjem na PC prosperirale i njene performanse s obzirom da su neki dijelovi preveliki zalogaj za PlayStation 3.

 

Peticija će u nekoliko narednih dana zasigurno sakupiti još nekoliko desetaka tisuća potpisa, no pravo je pitanje – misle li svi koji su potpisali peticiju zaista kupiti igru, ili barem većina. Pitanja je mnogo, a o odgovoru možda već sada razmišljaju u Namco Bandaiu.