DILALI MARIHUANU

Zbog zlouporabe droge uhićeno 17 osoba

07.09.2010 u 18:29

Bionic
Reading

Tijekom kolovoza i u početku rujna u Karlovačkoj županiji policija je u nekoliko akcija zaplijenila više od pet kilograma (5352 grama) marihuane i 365 stabljika kanabisa u četiri ilegalna nasada, ukupne vrijednosti od oko pola milijuna kuna, a uhićeno je 17 osoba, rekao je danas na tiskovnoj konferenciji u karlovačkoj Policijskoj upravi načelnik Josip Ćelić.

Zadnja od tih osoba, 60-dvogodišnjak, uhićen je jučer u Tounju. Kod njega je premetačinom na temelju naloga karlovačkoga županijskog suda pronađeno 2,7 kg pakirane marihuane i nasad s 253 stabljike te poluauotomatska puška i streljivo.

Novinarima je prikazana i zaplijenjena roba iz druge jučerašnje akcije zvane "Operativno-taktička mjera prismotre" tijekom koje su u karlovačkoj četvrti Luščiću pri prodaji droge uhićena dvojica Karlovčana (20 i 21 godina) i Dugoreščanka (20). Oni su se koristili s 13 mobitela, a načelnik odsjeka gospodarskog kriminala PU-a Romano Benković kazao je da i to upućuje na kriminalne radnje, jer se tako želi prikriti trag komuniciranja s kupcima.

Svih 17 osoba već su kazneno prijavljene za zlouporabu opojnih droga i druga kaznena djela, dio je saslušan u predistražnim postupcima, a dio njih se tek privodi na saslušanje.

Načelnik Ćelić naglasio je da vrijednost tih akcija nadmašuje procijenjenih pol milijuna kuna, naročito kad se uzme u obzir da je prekinut put droge do novih korisnika.

Govoreći o kriminalitetu droga općenito, kazao je da su najugroženiji Istra, Rijeka, Zadar i Split, ali se zlouporaba droga već razmahala i u Karlovačkoj županiji.