INCIDENT NA DANIMA PIVA

Zbog premlaćivanja mladića Karlovac plaća 1.3 milijuna kuna

Hrvoje Vranić

Hrvoje Vranić

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

Grad Karlovac, kao organizator manifestacije Dana piva iz 1999.g., isplatitit će 1,3 milijuna kuna odštete posjetitelju Hrvoju Vraniću, koji je na toj manifestaciji još 31. kolovoza 1999. godine zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, jer se oporavio uz trajne posljedice po psihofizičko zdravlje, potvrdila je danas Hini glasnogovornica Grada Karlovca Andreja Barberić

'Postupamo po nedavnoj sudskoj presudi Općinskog suda u Karlovcu, jer je žrtva napada Hrvoje Vranić, osim napadača Slavena Brajca, tužio i Grad Karlovac, kao organizatora Dana piva, te smo dužni solidarno isplatiti tužitelju naknadu štete. U dogovoru smo s obitelji Vranić da pristanu na obročno plaćanje odštete', izjavila je za Hinu glasnogovornica Barberić.

Dodala je da će Grad Karlovac na sebe preuzeti isplatu čitavog iznosa, ali će od napadača Brajca novom tužbom tražiti da, ako to ikako bude moguće, nadoknadi Gradu polovicu odštetnog iznosa.

Građansku je parnicu po ovoj tužbi vodila sutkinja Irena Šegavić, ujedno i glasnogovornica Općinskog suda u Karlovcu.

U današnjoj izjavi za Hinu precizirala je kako je Sud presudio pravo na naknadu Hrvoju Vraniću od 500.000 kuna na ime satisfakcije za smanjene životne aktivnosti, 35.000 za pretrpljene fizičke boli, za pretrpljeni strah 25.000, za tuđu pomoć i njegu za razdoblje od 19. veljače 2000.g. do 1. lipnja 2010.g. 101.984 kuna, na ime izgubljene zarade za razdoblje od 1. listopada 1999.g. do 1. lipnja 2010.g. 544.224 kuna, te za troškove liječenja 1.211 kuna (sve sa zateznom kamatom), a također se nalaže i nadoknada parničnih troškova u iznosu od 83.477 kuna.

Tako je karlovački Općinski sud presudio da Vranić ima pravo na naknadu štete - u sveukupnom iznosu od 1,3 milijuna kuna, a koja mu je nastala 31. kolovoza 1999.g. oko 2,30 sati u Karlovcu na parkirališnom prostoru "13. Karlovačkih dana" , gdje su ga četvorica ili petorica muškaraca neutvrđenog identiteta srušili na tlo i udarali šakama i nogama. U napad se umiješao i tuženi Slaven Brajac, koji je jedini identificiran i procesuiran, kazala je sutkinja Šegavić.

Uz niz lakih tjelesnih ozljeda Hrvoje Vranić zadobio je tada i natučenje mozga s oteklinom, što je bila ozljeda opasna po život, a zbog koje je zadobio i trajne zdravstvene posljedice i smanjene životne aktivnosti, istaknula je sutkinja Šegavić.

Tijekom kriminalističkog istraživanja fizičkog napada 1999. godine, policija je izvještavala o događaju na parkirališnom prostoru "13. Karlovačkih dana", kao o napadu na braću blizance Hrvoja i Tomu Vranića, tadašnje studente od 22 godine iz Splita, u kojem je netko od napadača pokušao strgnuti Hrvoju Vraniću zlatni lančić s vrata, a cijeli je napad bio popraćen uzvikom 'udri tovare !'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi