KARDINAL BOZANIĆ:

'Zbog neodgovornosti Hrvatska je dovedena u teško stanje'

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 01.11.2014 18:03
  • Objavljeno 01.11.2014 u 18:03
Karidnal Bozanić u Šibeniku na proslavi sv. Mihovila (8)

Karidnal Bozanić u Šibeniku na proslavi sv. Mihovila (8)

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić večeras je na blagdan Svih svetih, služeći svetu misu u crkvi Krista Kralja na zagrebačkom groblju Mirogoj, pozvao vjernike na molitvu za hrvatske branitelje i molitvu s braniteljima

Molite za branitelje i zajedno s braniteljima, pozvao je zagrebački nadbiskup kardinal Bozanić mnoštvo vjernika te naglasio kako se moli i za međusobno opraštanje, suradnju i uvažavanje.

'Bog je dao i našem hrvatskom narodu svece koji su bili graditelji pravednijega društva', rekao je Bozanić dodavši kako su nam sveci orijentir i smjerokaz danas kada je hrvatsko društvo zbog neodgovornosti dovedeno u ovakvo teško stanje.

Istaknuo je kako se može ostati na putu vječnosti samo ako se ovozemaljski život utemelji na Božjem putu.

Božji put, kazao je kardinal, temelji se na iskrenom zauzimanju za istinu, ljubav, mir i pomirenje. To je put koji vodi u vječnost, tamo gdje na nas, na drugoj obali čekaju naši dragi pokojnici, rekao je Bozanić .

'Dok promišljamo o životu molimo Blaženu Djevicu Mariju, Blaženoga Alojzija Stepinca i Sve Svete da nas svojim zagovorom prate u ovom životu kako bismo mogli jednoga dana prijeći u vječnost', dodao je.

Zagrebački nadbiskup kardinal Bozanić je nakon svete mise predvodio molitvu za pokojne ispred središnjega križa na zgrebačkom groblju Mirogoj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!