preporuka

Zbog koronavirusa pogrebi u Zagrebu samo uz članove obitelji, a sućuti samo uz naklon bez rukovanja

16.03.2020 u 14:28

Bionic
Reading

Iz Gradskih groblja Zagreb preporučuju građanima da se zbog zaštite zdravlja i sprječavanju širenja zaraze koronavirusom ispraćaji obavljaju samo uz prisustvo članova obitelji. U Gradskim grobljima Zagreb, tvrde, da su poduzeli sve higijenske i sanitarne mjere zaštite zaposlenika i građana od moguće zaraze ili prijenosa koronavirusa u skladu s preporukama Nacionalnog stožera Civilne zaštite i naputcima Gradskog stožera.

Na svim ulazima u dvorane za ispraćaj i na Krematoriju postavljene su pisane preporuke građanima da se sućut obitelji pokojnika izražava samo naklonom, bez rukovanja ili drugih fizičkih kontakata kako bi se smanjila mogućnost zaraze ili prijenosa korona virusa te, koliko god je to moguće, održavaju međusobnu fizičku odaljenost na preporučenu udaljenost veću od jednog metra.

Mole građane da za sve upite, molbe ili druge poslove u službama Gradskih groblja koriste mogućnost kontakta elektronskom poštom ili telefonom kako bi se smanjio broj nepotrebnih fizičkih kontakata sa zaposlenicima.