NOVE MJERE

[FOTO] Zbog koronavirusa Hrvatska znatno postrožila uvjete ulaska u zemlju, privremeno se prekida željeznički promet sa Srbijom

15.03.2020 u 16:50

Bionic
Reading

Hrvatske vlasti u nedjelju su zbog epidemije koronavirusa na gotovo cijelu Europu proširile krug zemalja iz kojih će se nakon ulaska u Hrvatsku morati u samoizolaciju na 14 dana, priopćio je MVEP, naglasivši da se mjera jednako odnosi na hrvatske i strane državljane

U samoizolaciju će sada, među ostalima, morati svi ljudi koji stižu iz Slovenije, Austrije, Švicarske, Španjolske, Nizozemske, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Češke, Slovačke, Poljske, Mađarske, Albanije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade.

Cijeli popis, na kojem zasad nisu, na primjer, Belgija, Srbija i BiH, može se vidjeti na stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Državljani Italije, Irana, te stanovnici kineske pokrajine Hubei, njemačkog okruga Heinsberg i dijelova Južne Koreje po ulasku u Hrvatsku moraju u četrnaestodnevnu karantenu.

Radi se o odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koji je u nedjelju pojačao paket mjera za smanjenje unosa bolesti u populaciju i jačanje nadzora nad širenjem koronavirusa.

Odluka dolazi pošto je većina europskih zemalja uvela stroža ograničenja kretanja u borbi s ovom pandemijom. Željeznički promet na graničnom prijelazu Šid-Tovarnik prema Hrvatskoj privremeno je obustavljen radi sprečavanja širenja koronavirusa, priopćilo je u nedjelju javno poduzeće „Srbija voz“, dok autobusni prijevoznici očekuju mjere vlade Srbije. Međunarodni vlakovi za Zagreb i Ljubljanu, koji su išli preko tog prijelaza, prometovat će do daljeg samo od Beograda do Šida i nazad.

  • +7
Granični prijelaz Bregana Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj