PRIVATNI BIZNIS I JAVNI INTERES

Zbog istraživanja ugljikovodika Ina čisti teren od mina

25.02.2015 u 12:02

Bionic
Reading

Zahvaljujući Ini odnosno projektu 3D seizmika Kozarice, Jamarice i Lipovljani, započelo je čišćenje terena Sisačko-moslavačke županije od zaostalih minsko-eksplozivnih naprava iz Domovinskog rata. Tako će, izvijestili su iz naftne kompanije, od opasnih naprava biti očišćena površina od oko osam četvornih kilometara, a vrijednost radova procjenjuje se na gotovo pola milijuna kuna. Razminiranjem terena Ina će svojim stručnjacima omogućiti siguran nastavak seizmičkog snimanja u sklopu aktivnosti vezanih za proizvodnju nafte i plina

Zbog opasnosti od minsko-eksplozivnih naprava zaostalih iz Domovinskog rata, Ina će u sklopu projekta 3D seizmika Kozarice, Jamarice, Lipovljani provesti razminiravanje dijela teritorija. Tijekom 25 dana pomoću stroja za čišćenje terena, ručnog detektora metala i posebno obučenih pasa pretražit će se i očistiti teritorij na širem području grada Novske, u okolici mjesta Bair, Popovac Subocki, površine oko osam km2, a ukupna vrijednost provedenih radova procjenjuje se na gotovo pola milijuna kuna, izvijestili su iz Ine.

Razminiravanjem terena Ina će omogućiti siguran nastavak seizmičkog snimanja i provođenje aktivnosti vezanih za proizvodnju nafte i plina. Ujedno će pridonijeti kvaliteti života i sigurnosti lokalnog stanovništva, čime se ostvaruje korist za cijelu lokalnu zajednicu.

Kako bi povećala eksploataciju ugljikovodika na poljima Kozarice, Jamarice i Lipovljani, Ina je krajem prošle godine pokrenula projekt 3D seizmika Kozarice, Jamarice, Lipovljani. Ina, ističu iz ove kompanije, ima više od dvadeset godina iskustva u području 3D seizmičkog snimanja, a radove provodi po najvišim standardima zaštite okoliša. Snimanja na terenu započela su u siječnju i trajat će do travnja.