MAĐARSKA ŠKOLA U OSIJEKU

Zbog dolaska Plenkovića pauzirali štrajk u školi: ‘Danas imamo nastavu, sutra opet ne’

28.11.2019 u 11:33

Bionic
Reading

Zbog dolaska mađarskog premijera Viktora Orbana i premijera Andreja Plenkovića na otvaranje učeničkog doma zaposlenici Prosvjetno-kulturnog centra Mađara u Republici Hrvatskoj u Osijeku u četvrtak su na jedan dan prekinuli štrajk

'Danas se otvara učenički dom te nam dolaze mađarski premijer Viktor Orban i naš premijer Andrej Plenković. Ovo je važan dan za našu školu pa se danas ne štrajka', objasnio je tajnik škole za portal Srednja.hr.

Nastava započinje u 8 sati i učenici imaju tri školska sata, nakon kojih slijedi otvaranje učeničkog doma. No poslije otvaranja nastava se nastavlja. Učenici će imati sedmi i osmi sat, a nakon 14.40 sati nastavnici ponovo kreću u štrajk.

Županijski sindikalni povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Ivica Nikić navodi kako su upoznati s time da se u četvrtak u toj školi ne štrajka, jer dobili su dopis škole.

'Situacija je specifična, dolazak mađarskog premijera dogovara se već mjesecima te se radi o stvarima protokola, poput sigurnosti', ističe te dodaje da ta škola nema velik broj učenika, pa tako ni zaposlenika. Napominje i da u Mađarskoj postoje slične škole za hrvatske učenike te da je dobro da su i mađarski učenici u Osijeku dobili dom.

Navodi kako su se svi u toj školi izjasnili protiv nove Vladine ponude.