MUKE PO AUTOCESTI

Zbog Dalmatine nema krumpira

  • Autor: Jure Divić
  • Zadnja izmjena 14.02.2011 10:54
  • Objavljeno 14.02.2011 u 09:57
Dalmatina - izlaz Vrgorac (2)

Dalmatina - izlaz Vrgorac (2)

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Zbog izgradnje čvora Vrgorac na Dalmatini, za koji se predviđa da će biti završen i svečano otvoren 1. lipnja ove godine, mještani sela Radović i svi stanovnici Vrgorca koji na Radoviću obrađuju zemlju, ove godine ostat će bez krumpira i svih ostalih poljoprivrednih usjeva

Gradilište Dalmatine presjeklo je put do sela Radovića i biti će napravljen tek kada se završi dionica autoceste, u lipnju, a do tada svi mještani ne mogu do svog sela, niti odnijeti sjemenski krumpir, a niti doći do tri kilometra udaljenog sela traktorima i motokultivatorima potrebnim za obradu zemlje gdje svake godine sade krumpire. Budući da nemaju ceste ni mogućnosti da ove godine sade, ove godine će svi ostati bez krumpira i ostalih usjeva.

Obitelj Tolić koja je već prije par mjeseci negodovala kaže da su ima dana obećanja o izgradnji nekakvog privremenog puta, ali nije izgrađen, čak imaju i dokument na kojima im je pismeno obećano da će njihov problem biti riješen, ali od toga ništa već mjesecima.

Sadnja krumpira koja obično kreće početkom ožujka tako će biti odgođena za ožujak 2012. do kada će valjda napraviti cestu do našeg sela, kažu nezadovoljni mještani Radovića, koji sada kozjim putem pješače do sela da bi nahranili perad koju imaju u selu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi