sajmište

Zatvara se još jedno kontejnersko naselje u Petrinji

21.06.2023 u 16:26

Bionic
Reading

Nakon dvije i pol godine od razornog potresa koji je pogodio petrinjsko područje i života u kontejnerskom naselju na Sajmištu je u srijedu počelo uklanjanje prvih mobilnih stambenih jedinica

Savjetnica za civilnu zaštitu i vatrogastvo u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i imovinu Grada Petrinje Sanja Mandić Vuksanović potvrdila je da na Sajmištu još ostaje 51 korisnik.

"Odvezena su 22 stambena CROSCO kontejnera. Iz tih kontejnera je iseljeno 36 osoba koje su smještene u adekvatan smještaj putem javnog poziva, bilo putem smještaja u Dom za starije i nemoćne ili su smješteni u stan u Sisku, čiji je najam također subvencioniran od države, rekla je Mandić Vuksanović.

Ovoga petka bit će dovršen odvoz svih CROSCO-ovih kontejnera. To će biti odvezeni kontejneri koji su služili za skladište, vešeraj i kuhinju“, dodala je.

Ostali korisnici mobilnih stambenih jedinica na Sajmištu ostaju u kontejnerima koje je donirala Republika Turska, ukupno njih 51.

Na području Petrinje bila su postavljena četiri kontejnerska naselja, u Prnjavoru Čuntićkom, u Češkom selu, u prigradskom naselju Mošćenica i najveće na petrinjskom Sajmištu. Nakon zatvaranja onoga u Prnjavoru Čuntićkom i Češkom selu, pred zatvaranjem je i kontejnersko naselje u Mošćenici.

Nakon što prvo bude ispražnjeno kontejnersko naselje u Mošćenici, u planu je da nakon uklanjanja kontejnera tamo bude parkiralište za kamione.

Gostujući u emisiji „Trenica“ Petrinjskog radija koncem ožujka gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes je rekla da postoji velika mogućnost da ljude iz mobilnih stambenih jedinica smjeste u odgovarajući smještaj do kraja ljeta.

U danima nakon potresa u četiri kontejnerska naselja na području Petrinje bilo je smješteno 380 korisnika, a sada odgovarajući smještaj čeka još 51 korisnik.

  • +14
Petrinja Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL