recidivist

Zato što uporno krši prometne propise policija kod Čakovca muškarcu oduzela automobil, izdala kaznu od 20 tisuća kuna, a i uhićen je

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 05.03.2021 11:23
  • Objavljeno 05.03.2021 u 10:43
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zbog višestrukog ponavljanja prometnih prekršaja 38-godišnjak je završio u zatvoru

Policija javlja da su 4. ožujka trideset minuta nakon ponoći na lokalnoj prometnici između Držimurca i Piškorovca policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru cestovnog prometa zaustavili neregistriranu i neosiguranu Škodu Favorit, kojom je upravljao 38-godišnjak. Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,32 promila. Daljnjim provjerama utvrđeno je kako je 38-godišnjak upravljao Škodom bez položenog vozačkog ispita te za vrijeme izrečene zabrane jer je u roku od dvije godine prikupio 12 negativnih prekršajnih bodova.

S obzirom na to da je 38-godišnjak višestruki ponavljač prometnih prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola te bez položenog vozačkog ispita, policijski službenici privremeno su oduzeli Škodu Favorit, koja je vučnom službom prevezena u sjedište Policijske uprave međimurske u Čakovcu. Ujedno, 38-godišnjak je uhićen i priveden u policijsku postaju. Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, 38-godišnji vozač kaznit će se izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 20.000 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od pet mjeseci.

Ujedno, 38-godišnjak uz optužni prijedlog zbog ponavljanja prekršaja pri upravljanju motornim vozilima bez položenog vozačkog ispita (Zakon o sigurnosti prometa na cestama) doveden je dežurnom sucu prekršajnog odjela Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja sudac je prihvatio prijedlog policije i okrivljeniku odredio zadržavanje te je potom sproveden u zatvor u Varaždinu.