Zamuti mi detox smoothie!

Zamuti mi detox smoothie!

02.01.2012 u 23:55

Bionic
Reading

Po mogućnosti od domaćeg zobenog mlijeka, potočarke, komorača, jabuke. I sve to začini žličicom konopljinog ulja. Uimeee miline i zdravlja i okusa koji nije kazna! Krvotok zahvalan, jetrica vesela ;)

Domaće zobeno mlijeko možete pronaći samo u kuhinji ovotjedne Sjedi&Jedi detox chef-ice Maje Kefeček. Dakle, ako je ne poznajete osobno, zaboravite na homemade verziju i slobodno ga nabavite u bilo kojem dućanu zdrave hrane ili na odjelu iste u kakvom bolje opremljenom supermarketu.

Potočarku, dragušac iliti vodenu kraljicu, kao vrlo ljekovitu i jestivu biljku pronađite na tržnici

Možete je, tijekom detox dana, slobodno ubaciti u dnevni menu umjesto salate. Iako, za zdravlje je najdjelotvorniji sok od svježe potočarke koji potpomaže rad jetre, bubrega i žuči, pojačava mokrenje, regulira kiselost krvi, liječi razne upalne procese, regulira želučanu kiselinu. Vodena je kraljica bogata vitaminima A, C, D, E i mineralima željezom, jodom, kalcijem. Pa je li kraljica ili nije ;)?


Majin čudotvorni zeleni smoothie, kojega sam prozvala Zen Smoothie, jer sam se nakon jedne čaše potpuno primirila, sadrži komorač, jabuku, ali i ulje konoplje


... koje nema halucinogeno djelovanje i nije razlog mog smirivanja iz prethodne rečenice. To što sam se osjećala k'o zmaj pripisujem ljekovitim svojstvima ostalihsastojaka ;)

Ulje konoplje izuzetno je jednostavno, hladno prešano, biljno ulje s okusom kakvog oraščićai aftertasteom zelene livade. Bogat je izvor omega 3 masnih kiselina, jača stanični metabolizami imunitet. Ne smije se zagrijavati pa ga se uglavnom koristi za salate i smoothije

za dvije osobe

2 šalice zobenog mlijeka
1 jabuka
2 šake potočarke
1 manji komorač
2 žličice ulja konoplje

Sve sastojke nasjeckajte i ubacite u blender, mikser ili posudu u kojoj ćete ih obraditi štapnim mikserom. Prije miksanja ubacite ulje konoplje i zobeno mlijeko.


Miksajte dok se sastojci ne pretvore u kašastu tvorevinu zvanu smoothie ipopijte s osmijehom, jer okus je blag i ugodan. Preporučljivo i zelenosokovnim skepticima!