vandalski čin

Zamjenik požeške županice Ivanović osudio skidanje zastave Republike Srbije

28.06.2022 u 17:06

Bionic
Reading

Zamjenik županice Požeško -slavonske županije Nikola Ivanović utorak je izvijestio javnost o skidanju zastave Republike Srbije sa špalira zastava sudionika međunarodnog Hrvatskog festivala jednominutnih filmova u Požegi i osudio taj čin

"Kao zamjenik županice Požeško-slavonske županije, izabran ispred srpske nacionalne manjine i u ime Vijeća srpske nacionalne Požeško-slavonske županije, najoštrije osuđujem neprimjereni vandalski čin uklanjanja zastave Republike Srbije sa Trga Svetog Trojstva u Požegi, ističe Ivanović u priopćenju. On poziva policiju i pravosuđe da u vezi s tim slučajem postupe na odgovarajući način kako se takvi i slični slučajevni ne bi ponavljali.

"Isto tako, podupiremo razvoj najboljih mogućih odnosa između dviju država u cilju nastavka gospodarske, kulturne, sportske i svake druge suradnje", ističe Ivanović koji se nada da taj vandalski čin pojedinca neće ugroziti napore srpske zajednice u Požeško- slavonskoj županiji pri razvoju svojih aktivnosti, institucionalnom razvoju i nastavka razvoja najboljih mogućih odnosa s većinskim narodom.

Ovogodišnji 30. jubilarni festival jednominutnog filma u Požegi traje od 22. do 28. lipnja, a zastava je s Trga Svetog Trojstva skinuta sinoć.

Kako je objavio lokalni portal požeški.hr zastavu Republike Srbije je skinuo mladić koji je u Domovinskom ratu izgubio bliskog člana obitelji. Taj je portal dobio i videozapis skidanja zastave.

Glasnogovornik policijske uprave požeško- slavonske Siniša Jelić za Hinu je rekao da policija postupa po dojavi o skidanju zastave, a da je dojavu dobila tek danas poslijepodne.