rasprava u otvorenom

Zaiskrilo između Čačića i Puljak, on je nazvao licemjernom, ona njega ljubomornim

07.07.2020 u 23:59

Bionic
Reading

U HRT-ovoj emisiji Otvoreno u utorak navečer su gostovali Radimir Čačić, Marijana Puljak, Ivan Malenica, Arsen Bauk i Rada Borić. Tema je bila kako će izgledati nova Vlada nakon nedjeljnih parlamentarnih izbora

Sve opcije su na stolu, rekao je Malenica na pitanje kako ide sastavljanje Vlade.

'Vjerujem da ćemo u narednim danima doći do ustroja vlade, a vodit ćemo se reformskim ciljevima koji će nam biti ključni u četverogodišnjem mandatu', dodao je.

Otkrio je da u Vladi postoji nacrt nove Vlade, ali nije htio o tome špekulirati. Istaknuo je da će doći do spajanja nekih ministarstva te da će ih biti od 12 do 16, na razini država Europske unije, rekao je.

Na pitanje što će ponuditi manjinama Malenica je rekao da su oni homogena skupina koji će među sobom dogovoriti o osobi koju vide u sastavu vlade.

Čačić je rekao da oni neće sudjelovati u budućoj Vladi, ali da će ju podržavati.

'Ovaj put je stvar bitno bolja jer nema ekipe koja je neprihvatljiva', rekao je te dodao da ga ne zanima pozicija u Vladi.

Bauk je rekao kako je SDP-u potrebno da izabere novo vodstvo i na sljedećim izborima ostvari o bolji rezultat nego na ovim. Dodao je kako će novo vodstvo izabrati Glavni odbor koji je sazvan za 18. srpnja.

Na pitanje koliko očekuje kandidata rekao je da što je broj kandidata rastao to se broj zastupnika koje su ostvarivali na izborima smanjivao.

'Očekujem da se taj trend preokrene', rekao je te dodao da se on neće kandidirati za predsjednika SDP-a.

Borić je rekla da nisu očekivali takav uspjeh.

'Očekivali smo da ćemo moći formirati klub, a sve ovo iznad je iznenađenje. Ovo je izuzetan uspjeh i mislim da je važno da smo pokazali koliko treba slušati građane i biti s njima jer politički aktivizam je izuzetno važan.'

Puljak je istaknula kako je žalosno što se sada priča o tome koliko fotelja kome ide, jer smatra da bi se trebalo pričati o viziji Hrvatske i što se misli ostvariti i koje nas reforme čekaju.

Zatim su Čačić i Puljak ušli u raspravu.

'Gospođo Puljak, vi morate prvo postati stranka. Ja u svojoj jedinici imam 80 vijećnika i gradova. Koliko vi imate? Četiri godine vas nije bilo briga za ceste, vrtiće. Politika je rad za ljude', rekao je Čačić.

'Jeste ljubomorni što smo osvojili mandate za klub, pa nas zato napadate?', upitala je Puljak.

'Predugo sam u politici, nemam živce za licemjerje. HSLS pošteno ide u koaliciju s partnerima, GLAS isto pošteno. Vi da ste pravi centar rekli bi idemo u interesu Hrvatske, ne odbacujući HDZ ni SDP, ali s granicama dobrog ukusa', rekao je Čačić.

'Mi smo proizašli iz aktivizma, u politici smo kao građani od 2008. Stručnjaci su proglasili naš program najbolje napisanim u povijesti. A vi ste se prikačili HDZ-u', odgovorila mu je Puljak.