pomozimo hrvoju

Zahvat u Njemačkoj je nova prilika za život: Otac dviju djevojčica bori se s najagresivnijim tipom tumora na mozgu, obitelj moli za pomoć

04.11.2022 u 18:42

Bionic
Reading

Hrvoje Drašković (35) iz Huma na Sutli, otac dviju djevojčica, već se četiri godine bori s glioblastomom, agresivnim tipom tumora mozga. Nakon drhtanja i slabosti u lijevoj ruci, u siječnju 2018. dijagnosticiran mu je četvrti stadij tumora mozga - glioblastoma multiforme (GBM). Sudjelovao je i pri eksperimentalnim tretmanima diljem Europe kako bi doprinio daljnjem istraživanju te agresivne i zloćudne bolesti. U tom je razdoblju pomagao drugim oboljelima. U četiri godine bio je podvrgnut invazivnoj operaciji uklanjanja tumora na mozgu, višestrukim kemoterapijama i zračenjima, a bolest se vratila još agresivnija

Njegovi bližnji, od obitelji do prijatelja i susjeda, pokrenuli su kampanju kako bi prikupili sredstva za eksperimentalan zahvat u Njemačkoj koji bi mu mogao pomoći. No taj zahvat košta 90.000 eura i ne pokriva ga Hrvojevo zdravstveno osiguranje. Hrvoja i njegovu obitelj četverogodišnja je borba financijski i motivacijski iscrpila i u ovom trenu nemaju pravo na kredit, stoga mole za vašu pomoć.

Postupak se zove laserska intersticijska toplinska terapija, a izvodi se u Beta Klinik Bonn. Dostupni podaci o ovom zahvatu su obećavajući. Vjerujemo da je ovaj zahvat ono što će pridonijeti Hrvojevu dosadašnjoj borbi s tom opakom bolešću.

Sve donacije s područja Republike Hrvatske u kunama mogu se uplatiti na žiro račun Hrvojeve supruge Marije u Zagrebačkoj banci.

  • KUNSKE UPLATE IZ RH
  • Vlasnik računa: Marija Drašković
  • IBAN: HR2823600003119196177
  • Poziv na broj: 15576863073
  • Opis plaćanja: Donacija za liječenje Hrvoje Draškovic

Akcija prikupljanja sredstava provodi se i na stranici gofundme.com, koju je pokrenula Hrvojeva sestra Petra Drašković, čiju objavu prenosimo u cijelosti.

Nova prilika

'Pozdrav, moje ime je Petra i prikupljam sredstva za operaciju koju moj brat Hrvoje hitno treba. Želim pomoći svom hrabrom bratu koji se više ne može sam boriti. Zahvat ne pokriva njegovo zdravstveno osiguranje i naša obitelj nema pravo na kredit u tako kratkom roku. Sigurna sam da svi zajedno možemo prikupiti sva potrebna sredstva za njegov oporavak.

Nakon što je osjetio drhtanje i slabost u lijevoj ruci, Hrvoju je u siječnju 2018. dijagnosticiran rak mozga glioblastoma stadija 4. Zamislite da čekate bebu i čujete takvu dijagnozu sa stopom preživljavanja od nekoliko mjeseci. Bio je shrvan, ali odlučan se boriti.

U ove četiri i pol godine prošao je kroz operaciju uklanjanja tumora na mozgu, cikluse kemoterapije i dva puta zračenje (posljednji put u listopadu ove godine). Kroz godine je hodao na eksperimentalne tretmane diljem Europe, podupirući istraživanja o ovom razornom raku, tako da i drugi ljudi imaju nadu za njegovo liječenje. Također je radio puno radno vrijeme i počeo podizati svoju malu obitelj te se veselio petogodišnjoj oznaci bez raka.

Došle su godine Covida i unatoč izuzetno slabom imunitetu, puno je pridonio tvrtki u kojoj je radio, a njihova je mala obitelj u kolovozu prošle godine dočekala drugu djevojčicu. Bio je sretan i pun nade u lijepu budućnost. Redoviti MRI pregledi nisu pokazali nikakve znakove tumora i on je povratio svu svoju snagu.

Bijela točkica se pojavila na snimci u rujnu 2021. i to je dovelo do brzog rasta tumora do 7 centimetara koji je naglo pogoršao njegovo zdravlje i pokretljivost. Bila je potrebna opasnija terapija zračenjem po drugi puta. Hrabro se podvrgnuo svih četrnaest svojih termina, znajući da će to utjecati na njegovo mentalno zdravlje i fizičke sposobnosti, nadajući se da će ponovno smanjiti tumor. Počeo je imati napadaje i poteškoće s kretanjem lijeve strane tijela zbog zračenja i veličine tumora. Nastavio je činiti sve kako bi zadržao pokretljivost, ali učinci su postali preveliki da bi se mogao nositi s njima.

Na njegovu sreću, medicinska tehnologija je bitno uznapredovala u ovih skoro pet godina. Hrvoje je pronašao kliniku u Njemačkoj koja radi lasersku ablaciju liječenja glioblastoma vođenu MRI-om koja je operativni postupak. Međutim, ovaj postupak nije pokriven od strane zdravstvenog osiguranja jer je u eksperimentalnoj fazi. Hrabar je pokušati i sve što mu sada treba su sredstva. Pomozimo mu da nastavi borbu i da odgoji svoje dvije djevojčice.

Pošaljite nam e-mail ako imate druge informacije ili mogućnosti pomoći. Svi donatori imat će priliku pratiti Hrvojev oporavak i tako podržati prikupljanje informacija o liječenju i pobjeđivanju glioblastoma. Sva sredstva idu za pokriće računa za operaciju, njegov boravak u Kliničkom centru i izvanredni prijevoz u Njemačku. Svima vama od srca zahvaljujem u ime svoje obitelji na pomoći i želim vam što svjetliju budućnost! Hvala, hvala, hvala!!' stoji u objavi.

Humanitarna druženja uz društvene igre

Njegovi prijatelji su organizirali nekoliko humanitarnih druženja uz društvene igre. Prvo će biti 12. studenog u Pivnici Cantina u Humu na Sutli, istog dana i u caffe baru Saloon u Krapini, Krčmi Polanović w. Huncutarije u Zaboku, te Bedekovčini i Pregradi (lokacije će biti naknadno objavljene).